2012. április 3., kedd

Tolmus „Stubber” Arramnet előtörténete

A következő mesét Peet vállalta be, így most egy Void-master-t hozok játékos karakterként. Alább olvasható az előtörténete.


Tolmus „Stubber” Arramnet

A Callixis és az Iaxanid szektort összekötő kereskedő utakat őrző erőd világon a Syrenian született, tipikus katonacsaládba. Mint mindenki a bolygón, gyerekkorától kezdve állandó katonai képzésben részesült. A közelben tanyázó Ködfivérek káoszhívő falkái gyakran tették próbára a védelmet, le-ledobtak pár fosztogató csapatot így már kora ifjúságától megismerte a háborút. Több kisebb helyi összecsapásban vett részt a martalócok ellen, és sikerült túlélnie, ami jó pár vele egykorú társáról nem mondható el.

A Birodalmi Flottát egy kényszersorozás alkalmával sikerült közelebbről megismernie, amikor a Potent Relictor csatacirkáló feltöltötte a legénységi állományát. Masszív alkata és a lövészeten produkált jó eredményei alapján bekerült a hajó rohamcsapatába. Itt tanulta meg a nehézgéppuska használatát és innen a beceneve - Stubber. Az évek múltával még mindig életben volt, végigverekedte az orkok ellen indított tisztogató hadjáratot, bár egy komolyabb összecsapásban elvesztette mindkét lábát. Bionikus implantokkal pótolták, és tiszthelyettesi rangot kapott a harcokban tanúsított eredményeiért.


Felderítőküldetésen a Kiterjedésben
Miután sikerült az ork infesztációt kipurgálni, a Potent Relictort új feladatot kapott – a Fekete Omega kalózszövetség ellen, ami évtizedek óta rendszeresen fosztogatta a birodalmi transzportokat. Itt mint tizedes vezette embereit a csáklyázások alkalmával, és rész vett II. Constantine McGinnity kalózvezér elleni végső rohamban. A győzelem „csupán” egyik kezébe került. Az újabb mechanikus végtag már szinte fel sem tűnt az évek során beépített gépezetek közt.

A győzelem után a Potent Relictor szárazdokkba került, hogy kijavítsák a hadjárat alatt szerzett sérüléseit. Tolmus megvesztegetéssel, zsarolással és kis ráhatással elérte hogy leszereljék, így mint szabad ember hagyta el a Flottát.
Több ideiglenes munka után a de Ryuter kalmárdinasztia fregattján talált magának új helyet. Szolgálataival sikeresen kiérdemelte hogy ő legyen az Emperor’s Glory fedélzetmestere. Számos összecsapásban vett részt, de a dolgok azóta indultak be mióta a fiatalúr (Ramirez de Ruyter) átvette a család irányítását. Soha nem látott mértékben követték egymást az összecsapások, orkok, eldák, és más rivális házak embereivel – nem mintha baj lenne, hisz ebből élünk szokta mondogatni.


Stubber egy szívós magas férfi, első száz éve közelében jár, de hála egy fiatalító kezelésnek meg sem látszik rajta. Mint a fregatt fedélzetmestere nagyhangú ember, aki összekötő a tisztek és a legénység közt. Fenyegetéssel, korbácsolással, legrosszabb esetben tisztogató akciókkal tartja fenn a rendet, csak az ’okosok le ne jöjjenek odafentről. Tudja, hogy működik egy hajó, és hogy a reguláknak ehhez vajmi kevés közük van. Kiveszi a részét a hajó feketekereskedelmében, persze csak mértékkel.

Kiváló pilóta a felszíni targoncától a legnagyobb csillaghajókig bármit képes elvezetni, még ha erre ritkán is van szüksége. Emellett precíz lövész hírében áll, habár ezt ritkán igazolja – a minőség helyett a mennyiséget részesíti előnyben – főleg mióta a kapitány megajándékozta egy ősi felturbózott, hatalmas tűzgyorsaságú lánc-géppuskával. Harcban rakétahátizsákot visel, így könnyen tud meglepetés okozni ellenfeleinek miközben repülés közben szórja rájuk az áldást odafentről. Végszükség esetén – nagyon illegális és nagyon brutális ripper pisztolyát és energiakardját forgatja. Az évek során számos implant beültetésben részesült, így szívós öreg róka akit nem lehet könnyedén kiütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése