2012. április 30., hétfő

Vendégposzt: Kalandozások a Jerikó Kiterjedésben

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Astellan - Devasator Marine, Dark Angel. Játékos: Quipper
  • Namaan - Apotekárius, Dark Angel. Játékos Peet
  • Tiberius - Librarian, Ultramarine. Játékos: Sima
Jerikó Kiterjedés
Mint a cím is mutatja kitérőt tettünk más játékstílus, más vidék felé. Amolyan "B" parti a Rogue Trader mellett. A parti tagjai induló DW karakterek, kivéve Namaant, aki tavaly túlélt már néhány alkalmat, ő párezer XP-vel gazdagabb. Core Rulebook, és a Rites of Battle játszik, a többi könyv még nem.


A Kill-team küldetése: évekkel ezelőtt egy hat fős Deathwatch csapatot küldtek egy lezuhant tau űrhajón levő adatmag kimentésre a Svillon Epszilon holdjára. A holdat nem sokkal később elnyelte a hipertér, és csak most bukkant fel újra. A csapat feladata kettős: kideríteni mi történt a másik Kill-team-mel, és kimenteni az adatmagot.

A Svillon Epszilon egy mérsékelt éghajlatú feudális világ (volt),  a Canis Salient-ben, a frontvonal közelében, most viszont a hipertér hatása miatt jelentősen lecsökkent az átlaghőmérséklet a felszínen. Mivel megfelelő emberanyaggal rendelkezett, ezért a Birodalmi Gárda egy sorozóbázist hozott létre a főváros közelében.

Drop pod
A Flotta Hádész csatacirkálóján közelítették meg a bolygót, a csapat Tiberius könyvtáros testvért tette meg vezetőjüknek, és letették a Tudás Esküjét. Ezt követően válogattak a szükséges felszerelésből, Astellan egy nehéz sorozatvetőt, Tiberius egy rakétavetőt, Namaan pedig egy hátirakétát igényelt - hogy csak a nagyobbakat említsem. 
A hajójuk orbitális pályára állt, viszont egy Tau űrhajó is a közelben cirkált. A csapat a drop-podban elhagyta a Hádészt, és a Flottára hagyták az űrharcot.


Tau gun-drone
A drop-pod egy hegyes-völgyes vidéken csapódott be. Összevetve a pozíciójukat a meglevő térképpel, először magaslati pontot kerestek, oda tartva egy felderítő tau gun-drone egységbe botlottak. Namaan hátirakétájával közéjük repült, a két csatatestvér pedig távolról lőtte őket. A gun-drone-ok pár válaszlövése célt tévesztett, az utolsó darabot pedig Namaan a harci késével szúrta le.

A magaslati ponton szemrevételezték a könyéket: tőlük északra, kelt-nyugati irányban húzódott egy folyóvölgy, itt feküdt a főváros, habár távolról kihaltnak tűnt. Emellett észrevették a Gárda sorozóbázisát, illetve észak-keletre egy aktív vulkánt a városon túl. Délre egy nagyobb befagyott tó feküdt, szigettel, rajta egy birodalmi szent szobrával. Tiberius kiadta a parancsot: erőltetett menet a városba.

A település közelében Namaant küldték előre felderíteni. Óvatosan haladt előre a kihalt házak közt, viszont a piactéren egy csapat mutálódott emberi kultistába botlott. Mivel a túlerő jelentős volt, ezért taktikai átcsoportosítást hajtott végre - a hátirakétával visszarepült a kapuhoz, és a breaching augur-jával beomlasztotta azt, megfelelő fedezéket létrehozva. Rádión jelzett a többieknek, akik futva indultak felé. A kultisták lassabban, de megtalálták, és karddal kézben rohanták le. Namaan kézi lángszóróval és gránátokkal tartotta vissza őket, amíg a többiek meg nem érkeztek és a nehézfegyverekkel szét nem oszlatták a tömeget.

Óvatosabban haladtak együtt tovább, amikor az egyik téren az auspex két nagyobb csapatot jelzett. Tiberius úgy döntött megütköznek velük, persze megfelelő pozícióból. Ez utóbbi felvétele már nem sikerült, miközben a fedezék felé tartottak a kultisták kiszúrták őket, és kis kaliberű pisztolyaikból össztüzet zúdítottak rájuk. Astellan csatatestvér a földre került a zárótűzben, de az apotekárius fedezékbe húzta. Amíg a sebeit látta el, Tiberius egy ablakból bontotta a kultistáknak fedezéket adó házakat, viszont a tűz rá koncentrálódott, és a fedezék is amortizálódott körülötte. Ezt követően Namaan őt látta el, majd mikor a csapat egyenesbe jött pusztító össztüzet adtak le a kultistákra. Lépésről lépésre, de sikerült felszámolni őket, habár újabb sebekkel gazdagodtak.

Tovább indultak északra hogy átkeljenek a folyón, viszont kiszúrtak egy szentségtelen rituálét végző káosz-csapatot az egyik épületben. A két Sötét Angyal igénybe vette a squad képélességüket, és megfelelő védekező pozícióból lőtték őket, Namaan már a rakétavetővel, a többiek pedig nehézfegyverrel mértek megelőző csapást a szektásokra.

A folyón átkelve nyugat felé a Birodalmi Gárda állomáshelyére tartottak. Előregyártott elemekből készült barakk volt, amit kifosztottak és feldúltak. Egyedül a megerősített páncélterem maradt meg - itt lőszert és egy Lascannon-t vételeztek. Itt pihentek egy kicsit, majd körbenézve, délnyugatra a folyó másik partján a messzeségben kiszúrtak egy épületet az egyik hegyen - ez lett az új céljuk.

Odafelé haladva a folyón egy gázlón akartak átkelni, viszont a kultisták egy csoportja védte azt. A meglepetés az űrgárdisták oldalán volt újra, a nagy kaliberű fegyverekkel - illetve Tiberius csatatestvér Avenger pszi-erejével (lángszóró-effektus) könnyedén elsöpörték őket. Felfedeztek nyomokat a hóban amik egy nagyobb csapat jelenlétére utaltak, akik előttük keltek át a gázlón. Egy ideig a nyomokat követték, majd azok elkanyarodtak. Ők az épülethez tartottak, ami a Birodalmi Hit kolostorának tűnt cölöpfallal megerősítve. Mivel már esteledett, itt-ott fáklyákkal volt kivilágítva. Közelebb érve, a Császár nevében bebocsátást kértek. Elég makacs és értetlen emberek voltak odabenn (avagy az Ultramarine alig tudta megdobni a próbát), de végül sikerült bebocsátást nyerni. Bent Bernilius misszionárius apát fogadta őket, a Birodalmi Hit papja.
Beszélgetésük során kiderült, hogy amikor a hipertér elnyelte a bolygót, a lakosság jelentős hányadát a káosz megfertőzte, csak néhány száz itt menedékét lelő maradt épelméjű. A lezuhant tau űrhajóhoz érkező másik Kill-team sem volt immúnis a warp hatásaira, ketten a többiek ellen fordultak és megölték őket - itt kicsit homályos volt a történet - holttesteik a tó körül vannak. Idáig jutottak a beszélgetésben, amikor az őrök riadót jeleztek - több csapat kultista intézett támadást a telep ellen.

Astellant a toronyba küldték, a két másik csatatestvér pedig ütött-egy-egy lyukat magának a cölöppalánkon. A támadó kultisták most géppuskákat is hoztak, ezek pedig Astellant lőtték. A tűzharcból Tiberius ideglenesen kiesett, mivel a nehéz sorozatvetője beragadt és értékes időbe telt megjavítani. Astellan súlyosan megsérült, inkább visszahúzódott és miután Namaan ellátta a sebeit együttes erővel eltörölték a káosz-hívőket.

Ezt követően  tó felé vették az irányt, útközben felszámolva egy újabb kultista csapatot. A tónál megtalálták a négy korábbi társuk holtestét, sorozatvetők és energiafegyverek végeztek velük. Namaan  összekészítette, hogy ki tudják menteni.

Fire warrior
Mivel tudták hogy keletre van a tau űrhajó roncsa, oda indultak. Egy sziklagörgeteges részen viszont egy csapat fire warrior-or kerültek tűzharcba. A tauk energiafegyverei sajnos súlyos sérülést okoztak Astellannak, és rendesen megszenvedtek velük, mire ki tudták iktatni a xenókat. Innen már jól látták a lezuhant hajót a távolban.
Vélhetőleg fregatt típus lehetett, viszont több osztagnyi gun-drone, fire warrior őrizte, és három harcjármű is felbukkant. Emellett jól kivehető volt a Tau Parancsnok harci öltözékben is.
A roncstól északnyugatra láttak egy nagyobb települést a vulkán lábánál, ami élet jeleit mutatta. Mivel tauk erős túlerőben voltak, ezért inkább a településére koncentráltak.

Gond nélkül értek oda, viszont a településen a már megszokott káosz hívőkön túl, két árulóvá lett gárdista társuk is várta őket. Itt megint Astellan húzta a rövidebbet, de a Császár igaz dühöngése segítette, így egyetlen golyóval lerobbantott az egyik áruló fejét. Tiberius nem sokkal ezután hasonlóan végzett a másik árulóval, a káosz kultisták közt pedig a jól megszokott két nehéz sorozatvető-rakétavető kombináció tarolt.
Mivel out-game már későre járt azért itt megtalálták az adatmagot (amúgy a tóban lett volna) és kivitelt kértek egy Thunderhawkon.

Mission accomplished.

Megjegyzés: Főleg Sima volt kíváncsi a DW-ra ezért játszottuk le ezt a modult. Sajnos előjött ami már korábban - nagyrészt csak dobálásokról és a felszerelés kimaxolásáról szól a játék. Meglátjuk mit hoz a jövő, lehet hogy folytatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése