2012. április 5., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 17. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant, Master-at-Arms. Játékos: Sima
  • Tolmus „Stubber” Arramnet - Void master, Chief Bosun. Játékos: auer
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 239.802 M41
Profit faktor: 63
Dinasztia hajói: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship), Son Swooping (Vagabond-class merchant trader), Dawn of Man (Sword-class fregatt), Great Line (Universe-class Mass Conveyor) - szárazdokkban

A mesélői stafétabotot Peet vette át, én pedig a fedélzetmester szerepébe bújtam. Persze ez nem akadályozott meg benne hogy két játékülés közt kicsit trollkodjam mozgassam a háttérben az ellenfeleket, így a parti elvesztette mindkét kolóniáját. A Corpse Fortune-t tudtuk szerint a Magistes ház szállta meg, a False Hope-n pedig a Hummel ház jelent meg. Ennél persze jóval több van a háttérben, de jelen állás szerint ennyi jutott el hozzájuk.


A kalandot rutinszerű bevásárlással kezdtük, mostanában főleg űrhajó komponenseket gyűjtünk a Great Line-hoz. Ramirez kapitány pletykákat hallott, hogy az Üst megnyílt, [Cauldron, I8-H8 a térképen] és jelentős profitra van lehetőség. Az hogy pontosan mi ez a "jelentős profit" ő sem tudta, de bőven elég volt hogy beinduljon a nyáltermelése. A Dawn of Man-t magunk mellé véve a csapat az Üst felé vette az irányt. Pár kisebb hipertérvihart leszámítva sikeresen meg is érkeztünk a H8-as kvadránsba, és elkezdtük a rutinszerű felderítést. A sors  fintoraként egy új rendszert, a Phoenicis-t is felfedeztük, de az alaposabb felderítést kihagytuk. Végül sikerült megtalálni amit akartunk - egy névtelen rendszert, középpontjában egy összezsugorodott fehér törpével. A rendszer szélén Thule archmagos felderítőflottájának hátrahagyott bójái tiltó jelzést sugároztak - ez csak megerősítette a hitünket, hogy valami értékes van odabent.
Space Hulk
 Egyetlen jelentős égitestet érzékeltünk egy bolygót a csillaghoz közel. Néma üzemmódban közelítette meg a két hajó a bolygót, amiről kiderült hogy egy űrroncs (Space Hulk) amit a hipertér áramlatai tereltek egybe az évezredek alatt.

Nem mi voltunk az egyetlenek, már két másik csapat fosztogató is tiszteletét tette. Ők lepaktáltak egymással, de minket már nem akartak bevenni. Az ellenség egy Firestrom osztályú fregattal Merciless Destroyer, valamint egy Cobra-osztályú és egy Iconoclast-osztályú rombolóval rendelkezett - Lonely Retribution és a Serpent Son. 

Lonely Retribution
Az ellenfél kezdte a harcot, a Merciless Destroyer-nek sikerült pár szép találatot bevinni a Glory-ra. A két romboló viszont a kormányos szakrételmét dicsérően elzúgott mellettünk. Mi közvetlenül a Merciless Destroyer elé mentünk, és a két fregatt négy makroágyújából pusztító sortüzet adtunk le. A jó dobásoknak (és a kimaxolt fedélzetmesteremnek) hála, ez az első lövésváltás ronccsá nyomorította a Merciless Destroyer-t. Próbáltunk egyezkedni a két romblóval, de nem sikerült. Egymás felé fordultunk, pár kölcsönös találat után katapultáltuk a Mars típusú makrolövegünk személyzetét, hogy megszabaduljunk a tűztől, majd sikerült a Lonely Retribution plazmahajtűművét szétrobbantani, a másik rombolót pedig ronccsá lyuggatni.

A Dawn of Man-t kint hagytuk hogy készítse elő a roncsokat a vonatásra, mi pedig bemerészkedünk a Space Hulkba, és sorra vettük az ígéretesebb roncsokat, közben Ramirez kapitány dobálta kifelé a felesleges kacatokat hogy helyet csináljon a zsákmánynak:
  • Elsőnek egy Black Ship roncsát találtuk meg, itt nem kockáztattunk, hagytuk tovább sodródni. 
  • Sikerült egy, a Technológia Sötét Korából származó ön-vezérelt gépszondát találni. Bevontattuk a raktérbe a Darius hümmögve kereste a nyitószerkezet, amíg Tolmus rá nem mutatott az "Open here" feliratra. (Avagy hogy dobjuk 36 alá amikor a másik játékosnak nem sikerül 80 alá.) A gépből a belső kogitátormagot sikerült kiemelni, a többit kiszórtuk.
  • Ezt követte egy teljesen ismeretlen fajhoz tartózó hajó, ami valamiféle betonból készült. A hajón találtunk falakba ágyazott kristályokat és kőkoloncokat - a legénység maradványait(?). A kőkoloncok belsejében voltak még aktív kristályok, ezekből begyűjtöttünk párat, és egy  kődarabot is átvittünk. Mint utólag kiderült a kőkoloncok egyben értékesebbek lettek volna.
  • Beljebb haladva utunkba került egy Káosz zsákmányolta könnyűcirkáló. Átszállva kiderült ha kicsit helyrepofozzuk a plazmarendszerét, akkor ki is tudjuk hozni, és helyreállíthatjuk. A gépház felé
    Defiant-class light crusier
    tartó csapatunkat két Ebon Geist démon próbálta meglepni. Az én karakterem hősiesen halottnak tette magát (elbukott Félelem próba), amíg a többiek gond nélkül elintézték őket.
  • Találtunk egy fregattnak megfelelő tyrannida hajót, de inkább messziről elkerültük. Habár felmerült ha ezt itt kiszabadítjuk, és hagyjuk garázdálkodni akkor tényleg nagyon ismertek leszünk - de inkább nem kértünk belőle.
  • Kroot Warpshere (9km-es átmérő)
  • Találtunk egy Kroot Warshpere roncsot, viszont olyan szintig bejárhatatlan volt, hogy makroágyúval akartunk bejáratot robbantani, de így sem ment a dolog, ezért inkább hagytuk,
  • Egy rakh'gol hajó elhagyott fedélzetén pár általuk fogyasztott élelmiszert szedtünk össze - mi inkább nem próbáltuk ki. 
  • Egy birodalmi transzport fedélzetén belebotlottunk egy eretnek technológiával készült warp-meghajtóba. A meghajtó magjában hipertér teremtmények embriói úszkáltak. A csapat nagy része beparázott tőle, így inkább ott hagytuk nem akartuk magunkra hozni a balszerencsét.
Ork Kroozer - mert a piros az gyors
A kutatás közben jelzett  a Dawn hogy egy ork kroozer (crusier - cirkáló) közeledik felénk, rajta a híres-hírhedt Nagy Ződdel, aki egyike a legvakmerőbb orkoknak. 
Osztottunk szoroztunk végül a két hajó az űrroncsokat fedezéknek használva elrejtőzött. Amikor közelebb ért alkut ajánlottunk neki: NEM szórjuk meg kiváló terrán gyártmányú nukleáris tölteteinkkel, megkaphatja  a raidert, és mindenki kedvére fosztogathat tovább. Nagy Ződ szerencsére (=jó dobások) belement az alkuba, azzal ha meglát minket még egyszer lepuffant. 
Bent még folytattuk a kutatást, aminek eredményeképp felfedeztünk egy egyre táguló warp hasadékot. Leszavaztuk Sima hülye ötletét hogy menjünk bele, majd vészes gyorsasággal elhagytuk a sapce hulkot, amivel megszegtük Nagy Ződ alkuját, és ő utánunk eredt a roncs túlfeléről.
Lőtt ránk párat, de eléggé mellément. A táguló warp hasadék gyorsabb volt nálunk, mi sikeresen elkerültük, az ork kroozer viszont nem, így az eltűnt benne. Ezen jót röhögtünk, majd vontatásra vettük a zsákmányolt hajókat, és visszatértünk Footfallba. 

A könnyűcirkálót megtartottuk a másik két hajót és a talált cuccokat eladtuk, így 10 további Profit Faktort tettünk zsebre. A cirkáló keresztségben a Sage of Soul nevet kapta, egy torpedóvető és hordozó konfigurációjú hajó lesz. Röpke négy év alatt végezni is fognak felújításával, így 850.807M41-re elvileg kész is lesz.

Folytatás jövő csütörtökön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése