2012. április 12., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 18. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi 
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet
Dátum: 101.804 M41
Profit faktor: 73
Dinasztia hajói: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship), Son Swooping (Vagabond-class merchant trader), Dawn of Man (Sword-class fregatt), Great Line (Universe-class Mass Conveyor) - szárazdokkban, Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser) - szárazdokkban

Footfall
A Space Hulk kifosztása után a két fregatt visszatért Footfall kikötőjébe, javításra utántöltésre és a zsákmány eladására.
Darius meglepve tapasztalta hogy a szokott közös reggeli Gépszellemimádaton már jó ideje nem vett részt Dvoris magos, a fegyverraktár felügyelője. Elküldte pár beosztottját utánakérdezősködni hogy mi van vele, azok visszatértek a hírrel, hogy a magost közel egy napja nem látták. Ez felkeltette a gyanakvását, ezért beszélt a kémelhárítók vezetőjével Victrix udvarmesterrel, majd együtt a kapitány elé mentek.

A kapitány elrendelte hogy keressék meg a magost, továbbá megpróbálta leállítani a ki/be rakodást nem túl nagy sikerrel, hatalmas mennyiségű áru és készlet áramlott már át a hajón. Utasította Xanatovot hogy nézze meg a sebészetet nem tartózkodik-e ott, éve vagy holtan. A magos persze nem volt ott, így együtt elmentek a fegyverraktárba.

Itt a magos helyettese Devor jelezte, hogy a magos tegnap délelőtt bement a laborjába, és nem látta senki azóta. A parti persze gyorsan a laborba ment körbenézni, és az egyik falipanel mögött megtalálták a magos holtestét. A gyors helyszíni vizsgálat szerint a mellkasán lévő sebek okozták a halálát (újabb nagyszerű dobások, amik végigkísérték a játékot). Amíg Xanatov és Darius elvégezte a boncolást, Ramirez kapitány lezáratta a fegyverraktárat, és elküldte ellenőriztetni a fegyvereket, továbbá utasította Victrix-et, hogy érdeklődjön körbe az alsó fedélzeten.
A boncolás megállapította hogy a magossal két bolterlőszer végzett tegnap délben, és van rá esély hogyha megvan a fegyver, akkor be tudják azonosítani. Ramirez kapitány meglátogatta a kogitátortermet, ahol a területet figyelő kamerák képeit akarta visszanézni, a felvételeket tartalmazó adatlemezek viszont hiányoztak. Dariust ráállította az ügyre, és kiderült hogy valaki a gyilkosság időpontja után nem sokkal Dvoris magos azonosítóját használva jutott be a kogitátorterembe.

Darius átnézte a magos feljegyzéseit és megtalálta hogy a szabvány protokollnak megfelelően a magos a nukleáris töltetek átvizsgálását akarta elvégezni, mivel azokat kikérték a raktárból és minden kivétel-visszahozás után rutineljárás átvizsgálni. Itt a partinál kezdett valami derengeni, gyorsan az atomtöltetekhez mentek. Darabszámra megvolt mind, Darius meg is erősítette hogy ezek azok sőt Devor is. Mivel a kapitányt nem győzte meg a magabiztosságuk, ezért újraellenőriztette, és kiderült hogy a 2x5 darab Best atomtöltet hamisítvány, csak egy külső burok.

Végigtekintve a naplókat kiderült hogy Tolmus fedélzetmester rendelte el a kihozatalukat az előző összecsapásban. Összehívták a vezérkari tanácsot, ahol meghallgatták a jelentését, megpróbáltak először finoman rákérdezni, majd direkt módon, habár a fedélzetmester tagadott mindent. Victrix udvarmester jelezte, hogy a fedélzetmester tele van implantokkal, esélyes hogy rendelkezik egy volitor implantátummal is, amivel képes a saját memóriáját törölni, így ha ő is bűnös nem tudja hogy ténylegesen ő tette. Régi trükk, ilyen esetben üzenetet szoktak önmaguknak hagyni, így később bezsebelhetik a profitot. Viszont jelen esetben ennek kiderítése gondba ütközik, mivel a  fedélzetmester koponyáját egy implant páncél óvja, így röntgennel sem tudnak benézni mögé. A kapitány biztos ami fix alapon többórás orvosi kivizsgálásra rendelte a fedélzetmestert Xanatov felügyelte alatt, amíg ő és Darius eredmény nélkül hat órán át kutatták a kabinját (a kockák akarata megint). A fedélzetmestert leszedálták hogy egy napig ki legyen ütve.
Így estefelé már más lehetőségeket is figyelembe kellett venni, mint például hogy az atomtöltetek nincsenek a fedélzeten. Érdeklődtek Footfallban nem tud-e valaki valamit róla, de nem jártak sikerrel. Egyedül Victrix jelezte hogy bizonytalan pletykákat hallott a Nortenlight fegyverkartellről, hogy ők szerezték meg. Footfalli viszonylatban nagynak számítanak, és elég erősek ahhoz, hogy csak úgy besétáljanak a játékosok és követelőzzenek.

Az éjszaka közeledtével különböző stimulánsokkal tartották magukat ébren. Darius megpróbálta a hajót átkutatni az atomtöltetek után kevés sikerrel. Keresték Tolmus ismerőseit, lehetséges búvóhelyeit Footfallban, de nem jártak sikerrel. Megpróbálták a fedélzetmestert felébreszteni, de túladagolták a dózist így inkább csak jobban kiütötték.
Hajnalban felverték Victrixet, hogy ő tud-e valamiről, persze neki sem volt több ötlete. Szó szót követett, végül Victruix átkutatta Tolmus szobáját még egyszer. 01-es dobásával megtalálta mindazt amit a parti kihagyott: egy kis zacskó gyémántot, és adattárolókat. A gyémántok vagy egy tízfős csapata osztaléka, vagy előleg lehetett. Elgondolkodtak a lehetséges bűntársakon, szóba került hogy előző nap délelőtt négy fő karbantartót véletlenül dekompresszálódott, ha volt is köze hozzá zsákutcának bizonyult.
Az adattárolók a kamerák biztonsági felvételeit tartalmazták, amin jól látható volt a fedélzetmester amint a kérdéses időpontokban feltűnik a fegyverraktárnál. Darius szerint eredeti volt a felvétel.

Újra próbálkoztak a fedélzetmester talpra állításával, végül sikerült. Szembesítették a tényekkel, ő persze tagadott mindent. A kapitány választás elé állította, vagy hagyja hogy felnyissák a koponyáját és ellenőrizzék hogy van-e ilyen volitor implantja, vagy ő a bűnös. A fedélzetmester vonakodott alávetni magát ennek a feltehetőleg halálos kimenetelű operációnak. Kapott három óra gondolkodási időt, és egy jeladót az egyik bionikus végtatjába, amiről persze nem tudott.

Aquila Lander
Eközben a kapitány figyelmét megragadták a hajón terjengő pletykák, miszerint az alsó fedélzeten valamiféle kacatba botlottak. Épp a hajó és a szárazdokk közti tranzitcsőben tartózkodtak, amikor jelzett a nyomkövető hogy mozgásban van Tolmus fedélzetmester. A kapitány mutatta hogy arra, Darius és Xanatov pedig nézte a távolodó Aqulia Landert. Azonnal kirendelt egy másik siklót az elfogásra, de a fedélzetmester sokkal jobb pilóta volt mint az átlag, ezért könnyedén lerázta az üldözőket.

Ramirez leküldte Dariust körbenézni a kacatoknál, de ő csak annyit derített ki hogy valamiféle rakétameghajtó rendszer. Ramirez és Xanatov egy másik sikló fedélzetén elindultak megkeresni a fedélzetmester. Meg is találták Footfall egyik aszteroida-városában az Aquila landert, rajta egy videó üzenttel a fedélzetmestertől, miszerint ő ártatlan, de nem akarja hogy felvágják az agyát, ezért inkább lelép. A városban a nyomkövető elég nehezen működött, ezért nem kezdtél el átkutatni a lakóbolyt, megelégedtek azzal hogy vérdíjat tűztek ki rá - szigorúan élve.

Cardinal Class - Gun-cutter
Visszatérve a Glory  fedélzetére kis segítséggel Darius újra nekiugrott a gépezetnek. Kiderült hogy az egy makrotöltet meghajtórendszere.
Itt beugrott nekik, hogy a hibás makrolőszert ma dobják ki a fémkereskedőnek. Gyorsan kerítettek egy gun-cutert, és kimentek körbenézni, találtak egy vontatás alatt levő lőszert, amit egy másik ágyúnaszád vitt. Felszólították hogy hagyja abba, de az nem foglakozott velük. Mivel jelentős előnye volt nem tudtak tüzet nyitni rá, megpróbálták utolérni, de csak jobban lemaradtak és elvesztették.

A kaland lejátszott része idáig tartott. A narratív befejezésben kaptak egy videofelvételt a fedélzetmestertől amin jól látszott Victrix udvarmester az atomtöltetek társaságban, egy átadás-átvételnél a Kasballica nevű ismert bűnszövetkezet társaságában. Mivel az udvarmester eltűnt a hajóról, ezért elfogadták az igaznak, és visszaengedték a fedélzetmestert.

A háttér: Az egész rablás Victrix műve volt, a volitor implant és minden más elterelő szöveg volt csupán, amivel lassította  a partit, ő helyezte el a bűnjeleket a fedélzetmester szobájában is. Így a beszámolóban lehet hogy tényleg gyanús, de játékban nem merült fel komolyabb gyanú ellene csak egy rutinkérdésig gondolkodtak el rajta. A parti nagyon közel került a befejezéshez, ha fél órával előbb jönnek rá a kacatok mibenlétére, akkor esélyesen elcsíphették volna a tölteteket. Több helyen csak pár sikerszinten múlott a dolog, ettől függetlenül élveztük a játékot.

Effect of Greatest
Kárpótlásul bevásároltak ezt-azt, és sikerült egy új hajót az Effect Of Greates-t egy Meritech Shrrike class raidert beszerezni. Kis helyrepofozás, és hadrendbe is állhat.

Folytatás jövő héten, csütörtökön - Sima meséjének beszámolójával.

2 megjegyzés: