2012. március 15., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 15. rész

A kalandban résztvevő játékosok:

  • Anastasia Chorda – Rogue Trader. Játékos: Sima
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 944.798 M41
Profit faktor: 69
Dinasztia hajói: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship), Son Swooping (Vagabond-class merchant trader), Dawn of Man (Sword-class fregatt), Great Line (Universe-class Mass Conveyor)

Előre bocsátom a következő kaland inkább csak a szerencsétlen véletlenek megtalálása volt, mint tudatosan eltervezett akció.


Land speeder (illusztráció)
A játékot Peet nélkül kezdtük, a csapat bevásárolt ezt azt a Foulstone rendszerben, majd visszatértek Footfallba.
Itt főként egy fregattot szerettek volna, de nem jött a össze a dolog. Anastasia és Xanatov bevásárlóútjuk során újabb fejvadászcsapata botlottak, ezek viszont most profik voltak. Két torony közt átívelő gyaloghídon ütöttek rajtuk, két Land Speeder-rel, heavy bolterrel és két emberük a hídon rejtőzködött - meg akiket nem láttak. A két játékos inkább megadta magát, mert esélytelennek tűnt a harc. Próbáltak teleportálást kérni, de hatótávon kívül voltak. Xanatovot hagyták elmenni, Anastasiát viszont lefegyverezték és elkábították.

Xanatov és Darius próbálta kiszabadítani, de nem koronázta sok siker a próbálkozásaikat. Xanatov hiába látta a címerüket, nem sikerült azonosítani őket, az alvilág sem segített, és amikor elterjesztették hogy fizetnek Anastasiáért, akkor sem jutott el a megfelelő fülekbe (sorozatos nem elég jó inquiry dobások). A fizetés necces lett volna, felmérték hogy 5+1D5 Profit faktort kell égetniük, amire Darius nem vállalkozott volna rangidős tiszt lévén.
Végül Anastasia sorspontot égetett hogy kiszabaduljon. Összeszedett egy szép kis kritikus sebzést menekülés közben - magyarán szólva leégett az arca, így a 76-os megjelenés értéke 4 azaz négyre csökkent. Mivel így nem sokat ért a karakter, ezért megoldást kerestek erre - végül arra jutottak, hogy a szomszédos Callixis szektor főbolygóján találnak képzett orvost hozzá aki helyreállítja.

Első útjuk Port Wanderbe vezetett. Itt a dokkolást követő vámvizsgálaton kellemetlen meglepetés érte a csapatot: Ramirez de Ruyter kapitány ellen Inkvizíciós elfogatóparancs volt életben. A kapitány (itt még NJK-ként) megadta magát, a parti pedig elkezdett nyomozni. Felbéreltek egy jogtanácsos-klánt, sikerült annyit kideríteni hogy a parancsot Felroth Gelt adta ki, viszont ennél többre nem jutottak.
Felroth Gelt megérkezett az állomásra alig egy hónapon belül, és vallatni kezdte a kapitányt (aki ugyancsak megérkezett IRL). A vallatás után a kapitány üzenetet küldött a csapatnak hogy jöjjenek be hozzá.
A többiek eleget tettek a kérésnek. Mikor beléptek a terembe, Felroth Gelt tengerészkatonái rávetették magukat Anastasiára és elfogták, majd Felroth Gelt egyezségük értelmében szabad elvonulást adott Ramirez kapitánynak.
Niobé
Anastasiát az inkvizítor pszije Niobé vetté kezelésbe. Anastasia csak egy gyötrő rémálmot (és rengeteg őrület pontot) érzékelt az egész eseményből. Pár óra múlva amikor végeztek vele, kidobták hogy immár nincs rá szükségük.
Anastasia dühösen bevásárolta a hiányzó fegyvereit, majd felszerelkezve a hídra ment hogy kérdőre vonja Ramirezt, mindezt úgy hogy melta-pisztolyt tolt a képébe. Ramirez két testőre azonnal fegyvert rántott, és követelték hogy tegye le. A kapitány próbálta megnyugtatni, de nem jött össze, így Anastasia akcióba lendült - volna, ha többiek nem kezdeményezik le. Ramirez beugrott a kapitányi trón mögé, a két testőr pedig rálőtt, de a pokolpuska lövéseit felfogta az energiapajzs. Anastasia szétolvasztotta Zaesiro testőrkapitányt a de Ruyter család régi bizalmasát. A híd legénységéből pár főtiszt tüzet nyitott a merénylőre, illetve Xanatov és Darius is felindult a hídra. Anastasia Ramirez kapitánnyal heves tűzpárbajba keveredett, de végül a túlerő legyőzte, egy kritikus sebzést követően összeesett. Az időközben felért Xanatov megvizsgálta és ellátta a sebeit, a kapitány pedig rövid gondolkodás után főbe lőtte a magatehetetlen Anastasiát. Túl sok gondot okozott. [Ezt a játékos önmaga döntötte el alig egy perc alatt.]
Sima az Arch-militant karakterét Ed Terryt hozta vissza - mivel megüresedett egy hely a testőrségben. 

Innentől nem volt okuk Scintilla bolyba utazni, úgy döntöttek visszatérnek Footfallba hogy találkozzanak a Dawn of Man-el, és kipurgálják Nagy Billt a Coprse Fortune rendszerből. A navigátoruk nem volt a helyzet csúcsán, sikerült Footfall helyett a kalózoktól nyüzsgő Arcturus Prime (F4) rendszerbe kikötni. Gyorsan korrigálták a hibát, útba ejtették Footfallt. A rendszer szélén két fregatt várta őket Bekonnen Ruh kapitány parancsnoksága alatt, akiket Lady Chorda bérelt fel hogy a testvérét szerezzék vissza. Kis kekeckedés és kakaskodás után visszaadták nekik azt ami megmaradt Anastasiából. Footfallon csatlakozott hozzájuk a másik fregatt, és folytatták az útjukat.

A Coprse Fortune rendszerben planetáris pályára álltak az Amantulus bányászbolygó körül, elkezdték a szokásos ki- be rakodást feltöltést és egyebeket. Kaptak egy üzenetet miszerint a False Hope-i kitermelőtelepükkel megszakadt a kapcsolat.

Itt került sor egy közjátékra - Aesteban navigátort meglepte egy orgyilkos. A bolt pistolból sikeresen megsebezte, viszont a navigátor rávette a tekintetét amitől pillanatok alatt felforrt az orgyilkos agya.
A csapat elkezdte kideríteni hogy ki ő. Sikerült leszűkíteni, hogy a Shawaldról hozott Damaris hadjáratban részt vett katonákhoz tartozik, és itt jutott fel a bolygóról. A helyi vezérkarnak nem volt köze hozzá, valószínűleg saját akciója lehetett. Az dolgai közt találtak egy képet, amin együtt van  Babett Marnett-el. További kutatások kiderítették hogy valószínűleg ő lehetett a felelős Ramirez húgának meggyilkolásáért itt a bolygón. Ennél többre nem jutottak, ejtették az ügyet, mondván elszigetelt eset.

Rok - A'kő
Billsz Kásztöm
Elkezdődött az orkvadászat. A két hajó formációban elkezdte átvizsgálni az aszteroidamezőt mint az orkok feltételezett rejtekhelyét. Sikerült is megtalálni és észrevétlenül a közelükbe jutni. Egy ork rok és egy attack ship (fregatt) volt együtt. Ahogy közelükbe értek az orkok is kiszúrták őket. Az attack ship - Billsz kásztöm és a rok - A'kő tüzet nyitott rájuk. A két fregatt A'kő-re koncentrálta  tüzet, az viszont szívós dög volt. Közben ők is szenvedtek el sérülést a Billsz kásztöm makroágyúitól. Sikerült kilőni A'kő fúvókáit így az mégannyira sem tudott fordulni, és a torpedóit sem tudta ellenük használni.
Űrcsata - Fényképész Fancsi
Végül sikerült közvetlen közelről űrronccsá degradálni A'kő-t, viszont a megbénított hajtóművű Billsz kásztöm melléjük ért, és megcsáklyázta őket (boarding acion). Eddigi mesélésem alapján ez volt az első eset, hogy az ellenfél nagyobb értékkel rendelkezett ilyen esetben mint a parti - Nagy Bill ugyebár Erő alapú Megfélemlítést használ a parancsnokláshoz. Az Emperor's Glory amint tehette elmenekült, mivel rosszul állt a szénájuk, hajszál híján tudták elkerülni hogy a legénység feladja. A Billsz Kásztöm megjavította a hajtóművét (a gretchinvér mindenre jó!) sikeresen rájuk fordult, viszont egy jól irányzott sortűz felrobbantotta a warp hajtóművet. Az ezt követő hiperrés szerencsére(?) elkerülte őket.

Győztesen, de megtépázva Footfall vették az irányt, hogy kijavítsák a sérüléseket.

A következő beszámoló két hét múlva - ezen a héten kimarad a játék.

1 megjegyzés:

  1. Anastasia öngyilkossága sajnálatos, de ennél egyszerűbb módot is választhatott volna (bár kevésbé színpadiasat aligha).
    Ramirez helyében én beszereznék egy érinthetetlen-, vagy egy templar calix testőrt. Esetleg egy jokaero pszi-védőt vagy vmi beültetést. Van egy olyan érzésem, hogy nem most láttuk Niobét utoljára...

    VálaszTörlés