2012. március 8., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 14. rész

A kalandban résztvevő játékosok:

  • Anastasia Chorda – Rogue Trader. Játékos: Sima
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 632.798 M41
Profit faktor: 56
Dinasztia hajói: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship), Son Swooping (Vagabond-class merchant trader), Dawn of Man (Sword-class fregatt), Great Line (Universe-class Mass Conveyor)

Skyportal
A kaland a szokásnak mondható közjátékkal indult: Nagy Bill újra próbálkozott a Corpse Fortune rendszerben. Ezúttal is a két Brute Ram hajóját küldte, viszont most a cél a bolygó körül keringő Skyportal űrállomás volt. Az állomásnál dokkolt a Son Swooping teherhajó.
Az auspexek már messziről kiszúrták a két közeledő hajót. Az orkok azonosították magukat,  Nagy Bill 1, ÉS Nagy Bill 1  nevű, igen fantáziadús előnevezésű hajóikon jöttek fosztogatni rabolni, szóval a náluk megszokott üzleti útra.


Élőkép: Ork hajók az űrállomásnál, a teherhajó menekül
Starhawk bomber
Mivel a Son Swooping igen gyenge harci képességekkel rendelkezett, ezért azt visszavonták és várták hogy az orkok közelebb érjenek. Eközben az állomás dokkjaiból egymás után szép sorjában indultak a Starhawk  bombázórajok. Mire kiért mind a hat raj, az orkok is a közelbe értek. Az első bombázóhullám súlyos károkat okozott Nagy Bill 1-nek, viszont vissza kellett térnie újratöltésre. A Son Swooping  kormányosa nem volt a helyzet magaslatán, ahelyett hogy elmenekült volna, inkább az ork hajók elé vezette a hajót. Az orkok nehezen, de fegyelmet tanúsítottak, és az állomásra koncentráltak, átjutottak a makro ágyúk zárótüzén,  Nagy Bill 1 sikeresen belecsapódott az állomásba (ramming action). ÉS Nagy Bill 1  eközben sikeres átszállást hajtott végre, (boarding action) így öldöklő küzdelem kezdődött az orkok és az emberek közt, kiegyenlített esélyekkel. Pár makrolöveg betalált közben Nagy Bill 1-re, de komoly károkat nem okozott. Nagy Bill 1 is sikeresen megcsáklyázta az űrállomást. Az öldöklő küzdelemben ÉS Nagy Bill 1-nek nem jött össze egy morálpróba, így az orkok fejvesztve menekültek el. Közben sikerült újra kiküldeni a Starhawk bombázórajokat, akik brutális sortűzzel felrobbantották Nagy Bill 1 plazmahajtóművét. Sajnos ez a két bombázórajt is magával vitte, de hősi halottak nélkül nincs igazi űrcsata. végeredményben sikerült megóvni a Sykportal-t viszont az elszenvedett sérülések 1 Profit faktor veszteséget okoztak, és két kötelék Starhawk  bombázóraj veszett oda.

Közben asztropatikus üzenetek szelték az űr sötétjét. Első körben Ramirez kapitány hosszú tárgyalások és engedmények árán felbontotta előre rögzített házasságát, 2 Profit faktor veszteséget okozva, de megóvva magát nagyobb gondtól. Másrészt Lord Anatol Constatine kalmárherceg vételi ajánlatot tett a Great Line-ra, 4 majd 5 Profit faktor értékben, de Ramirez kapitány nem állt kötélnek.

Visszatérve a fő kalandhoz: Folytattuk és befejeztük az FFG dobogós versenymoduljainak egyikét, a Throne forged from iron-t.

A parti kifelé tartva a Regulus rendszerből, útba ejtette a Light of Terra roncsát ahonnan gyenge segélykérő üzentet vettek (lásd előző beszámoló). Ramirez összehívta a taktikai tiszteket - a többi játékost. Anastasia nem kockáztatta az átszállást, úgyhogy a játékos Tahm-E Ifft tech-papot választotta. (Dark Heresy rendszerű 1500 Xp-s karakter, átlag legénységi tagnak felel meg). 

Egy Aquilla lander-rel sikeresen dokkoltak az ősi űrhajóroncson, a tech-papok megállapították hogy a jel a hajó hídjáról származik. Mivel továbbra sem rendelkeztek a Navigation (surface) jártassággal, így félig találomra indultak el. Egyik kereszteződésnél Ramirez kiszúrt egy alakot aki őket figyelte. Óvatosan megközelítették és sikerült beszédbe elegyedni vele. Virk-nek hívtak a az Ürességjárók törzsébe tartozott, meglepően jó állapotú fegyverzettel és vértezettel bírt. Sikerült rábeszélni hogy kalauzolja el őket a hídra - ő csak úgy hívta az Orákulumhoz. Jó vezető volt, sikerült kikerülni az egyik ellenséges törzs csapatát, majd elérték a hidat. A kapitányi trónban egy ősöreg ember ült a Birodalmi Haditengerészet egyenruháját viselve, a trónra kapcsolt létfenntartó rendszerek tartották életben ilyen hosszú ideig. Kiderült hogy ő Draken Roth Lord-kapitány. Megkérte a csapatot hogy állítsák helyre uralmát a hajó felett, hogy egy utolsó ugrást tehessen a sötétbe, amivel a Császár fényét viszi a galaxis határain túlra. Cserébe felkínálja mindazt a gazdagságot, ami a Rejtett Raktárakban van. A csapat elfogadta az ajánlatot. 
Az első útjuk a gépházba vezetett hogy újra teljes hatásfokra kapcsolhassák a reaktort. A gépházat a Fém Fivérek törzs őrizte, de Darius tech bla-blája meggyőzte őket, hogy engedjék tovább. Tahm-E vállalta a kockázatos feladatot, és a nagy sugárdózis ellenére aktiválta a reaktort.
Már csak pár szakadást kellett a vezetékrendszeren megfoltozni. Virk most már nem volt annyira ügyes navigátor, bevezette a csapatot az ellenséges Wargar törzs harcosiba. Az ellenség plazmapuskával és multi-meltával volt felfegyverezve, de a játékosok keresztülvágták raja magukat. Mint kiderült az itt élő techno-barbároknak onnan volt ilyen fegyverük, hogy szépen lassan fosztogatták a Light of Terra  fegyverraktárait. A különböző törzsek pedig a hajó legénységének leszármazottjai voltak akik mit sem tudtak a külvilágról, vagy hogy egy hajón vannak.
Mutant mother
Az utolsó csatlakozó ami a központi kogitárorra kapcsolódott a Mélykutakban feküdt, ez a hajó vízzel elárasztott területe, ami Virk elmondása szerint a kitaszított, mutáns Sápadtarcúak uralnak. A csapat nem rendelkezett úszás képzettséggel, így úgy döntöttek hogy Ramirez az energiapáncéljában, Darius és Xanatov pedig űrruhában megy oda, amíg Tahm-E és Virk vigyáz a hátramaradt felszerelésre. A sötét, vízzel elárasztott járatokban egy mutáns sikeres lövést adott le Ramirezre, majd eltűnt. Mivel az energiapáncélba kezdett szivárogni a víz, gyorsítottak a tempón, így későn figyeltek fel a mellettük úszó kézigránátra - a robbanás kiütötte Ramirezt. A többiek sikeresen levegőre vonszolták, ami éppenséggel a Sápadtarcúak fészke volt. Itt volt a Mutánsok Anyja, egy hatalmas többszázkilós nő, és követői. Xanatov jól leplezte mutánsellenességét, sikerült megnyugtatni őket. Darius ellátta Ramirezt, és a kogitátort is helyrepofozta. 
Drakent Roth kapitány visszaszámlálást indított a warp ugrás előtt, és közölte a csapattal hogy kinyitotta számukra a Rejtett Raktárakat. Gyorsan a teleportárium segítségével odajutottak, és elkezdtek fosztogatni. Egy tenyérben elrejthető energiakardot, egy nagy erejű géppuskát és egy ősi adattárolót tudtak kimenteni, mielőtt el kellett hagyni a hajót. 
Visszatérve fregattjukra látták amint a  Light of Terra végrehajtsa utolsó ugrását, hogy elvigye a Császár fényességét oda, ahol ember még nem járt. 

Érdekességkép felvettem a partinak hogy akár maguknak is megszerezhették volna a hajót. Egyrészt nem merült fel bennük, másrészt mivel látták hogy kidolgozott modulból mesélek, ha fel is merült valahogy ez elnyomta őket.

Az Emperor's Glory visszatért a Foulstone rendszerbe és beállt egy szárazdokkba hogy megjavítsák. A Regulus rendszerben szerzett Arcanum Cronometert visszajuttatták Magos Urielnek, aki cserében biztosította a Gépkultusz támogatását Lord Theot számára.

Mivel a Birodalmi Adepták támogatását megszerezték, a nemesi házak támogatását, vagy félreállítását kellett megoldaniuk. A bolyvilág élelmiszer-ellátói a Kreva és a Bern ház. A Bern ház semleges kívánt maradni, így Lady Kreva támogatását akarták megszerezni. Lady Kreva bele is ment, amennyiben szabotálják a Bern ház új reaktorát. Rutinfeladat volt, mivel jóban voltak a tech-papsággal szereztek azonosítókat, ruhákat és bejutottak mint a reaktor újraszentelését végző csoport. Darius felülírt pár biztonsági protokollt, és időzítetten túlterhelte a reaktort. Bern ház letudva.

A Sulot ház régóta be akart szállni a gyártásba, viszont eddig nem kapott engedélyt és terveket a Tech-papságtól. Jó kapcsolataikkal, a csapat ezt könnyedén megoldotta nekik.

Az Astreid házat régóta irritált a bolyukban működő fegyverkereskedő Xavier. Először Anastasia próbált orgyilkost bérelni ellene, de az illető nem járt sikerrel. Ezután Ramirez és Anastasia vevőnek adták ki magukat, és bejuttattak hozzá. Nem sikerült elaltatni gyanakvását, így a fegyverek kerültek előtérbe. Xavier verőemberei nem voltak a csúcson, viszont vezetőjük sikeresen lelépett. A két Rogue Trader is elmenekült mikor látták hogy nem jutnak semmire - és nem akartak közelebbről megismerkedni egy nehézgéppuskával. Sajnos ezt elbukták, az Astreid ház támogatását nem sikerült megszerezniük.

Mozdony
A következő már nagy hal volt - a Valkena ház, az egyik rivális. Jelentős mértékben exportáltak termékeket, és mivel nem rendelkeztek saját űrkikötővel, így vasúton szállították az árut a Koenrich boly kikötőjébe. A cél ezúttal a vasúthálózat volt. Ramirez a sivatagi bandákat próbálta felhasználni, sikertelenül. Így maradt a vasútvonalak, hidak tönkretétele és egy alkalommal lecsaptak egy szerelvényre és elragadták az árut is. Ez jelentős kiesést okozott a Valkena háznak, így kiszálltak a  versenyből.

Lord Salazar (lásd előző beszámoló) jelezte hogy kémei révén értesült hogy másik esélyes ház, a Hilde csapatokat indított hogy megszerezze a kulcsfontosságú helyeket a központi, semleges Koenrich bolyban. Salazar javasolt hogy a Bolygóvédelmi erők segítségével foglalják el a részben védtelenül maradt Hilde bolyvárost. Goesler marsall a Bolygóvédelmisek vezére viszont nem akart beleavatkozni a Házak közti torzsalkodásba, és ettől nem sikerült eltántorítani. Viszont a komisszári és titkosrendőrségi feladatokat ellátó Dead Hand alakulat késznek mutatkozott segíteni, amennyiben nemesi ház kiváltságait megkapják az új Lord-Kormányzótól. Ígérni sosem lehet elég szegény az ember, így bevállalták hogy az ő segítségükkel "pacifikálják" a Hilde bolyt.
Egy homokvihar leple alatt kis előőrsként berepültek hogy elfoglalják a légvédelmi állásokat, és biztosítsák a hídfőállást a későbbi csapatoknak. A légvédelmi állás a kezükre került, viszont Lord Hilde nem tűrte tétlenül, pár csatlósával együtt kirontott a partira.
Lord Hilde
A végső ütközetre egy hídon került sor a homokviharban. Lord Hilde energiapöröllyel, energiapáncélban és erőtérrel védve kezdett párbajozni Ramirez kapitánnyal, két embere lánckardokkal támadtak Anstasiara és Dariusra. Két másik embere pedig távolról pokolpuskával lőtte őket. (Fancsinak korábban le kellett lépnie, ezért Xanatov kimaradt.)
Anastasia és Darius is elintézték saját ellenfelüket, majd a kapitány segítségére siettek. A szerencse a parti mellé  szegődött, a Lord pajzsán átjutó találatok elég komolyak voltak, így komolyabb vérveszteség nélkül sikerült Lord Hildével leszámolni. Halála aktivált egy vészkapcsolót és robbanással próbált végezni ellenfeleivel, de a csapat ezt is túlélte.

Ezzel az utolsó akadály is elhárult, III. William Theot-ot Tennenberg bolyvilág Lord Kormányzójává koronázták, aki hálásan megjutalmazta a partit - persze gondosan titkolva szerepüket az eseményekben. A parti a kalanddal 15 profit faktor nyereségre tett szert. A Light of Terra-n szerzett adattároló a hajó történetet tartalmazta, további 1 Profit faktorért sikerült eladniuk a Flottának.

[A beszámoló második fele azért ilyen vázlatos mert a többséget pl. vonatost nem játszottuk le, csak megtervezték mit akarnak, és pár dobással szimuláltuk.]

Folytatás jövő csütörtökön - avagy hogy intézzük el Nagy Billt próbáljuk meg elintézni Nagy Billt.

2 megjegyzés:

  1. Szép volt!
    Bár hogy egy fanatikus mutánsutáló pap miért nem ragad rögtön lánckardot a Mutant Mother ellen, az számomra érthetetlen.

    VálaszTörlés
  2. Inkább szórakozás a cél mint a mély karaterkijátszás, másrészt pedig esélytelen lettek volna, a kapitány nincs magánál, a papnál nincs fegyver(nem vitte magával a víz alá mert használhatalnaok lettek volna) és egyikükön sincs páncél - űrruha miatt.

    VálaszTörlés