2012. február 9., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 10. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry – Arch-Militant, Master of Ordnance. Játékos: Sima
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 642.795 M41
Térképek: Színes-szagos, gyakorlatias és általunk használt
Profit faktor: 47
Hajók: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-classHeavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship), Son Swooping (Vagabond-class merchant trader)

A következő kaland ismerős lehet egyeseknek: ez a Fall from Garce, dobogós helyezettje a 2010-es FFG kalandmodul bajnokságnak, persze több helyen módosítva.


A parti a szokásos bevásárlással kezdte a modult, majd átnézte a felgyülemlett postát. Ramirez kapitány levelet kapott Sonora Madras Esperanza-tól az évekkel ezelőtt előre kijelölt felségétől hogy ideje lenne összeházasodni. A Magistes ház pert indított ellenük, mivel nem teljesítették a Damaris-sal kapcsolatos szerződésben foglaltakat. False Hope-on merénylet áldozata lett a helyi kormányzó - Ramirez húga. A negyedik érdemleges üzenet egy meghívást volt Lord Slyknife-től Footfall-i rezidenciájába. Ajándékokkal és pár testőrrel érkeztek meg a privát lakosztályába. Itt kiderült hogy a Lord régebbi ismerősük, Felroth Stasius Gelt Inkvizítor. Ramirez kapitány tartva magát fogadalmához, nem is kezdeményezett kapcsolat vele, hanem Queen-en keresztül tolmácsolva kommunikáltak. Felroth Gelt biztosította a partit, hogy ő egy teljhatalmú Inkvizítor így minden más amit hallottak, csupán pletyka. Mivel a csapat híján volt a megfelelő képzettségeknek bíztak a Rozettájának eredetiségében.
Egy apró kis megbízatást kínált a partinak: hamarosan egy neves kalmárherceg fogja felkeresni őket egy ajánlattal. Ha az ajánlatban szóban forgó szállítmányt neki hozzák el, és nem a kalmárhercegnek, nem lesz háláltan. Biztosította a kapitányt, hogy semmi törvénytelen nem lesz a szállítmányban. A parti újra(?) az ő pártjára állt Lady Vaco-val szemben.

Lady Aspyce Chorda
Pár nappal később elegáns futár kézbesítette Lady Aspyce Chorda udvarias meghívását. Itt Ramirez nyelt egy nagyot és megigazította gallérját. A formaságoknak eleget téve felkeresték Lady Chordát kastélyában, aki eléjük tárt egy jövedelmező lehetőséget: az egykor az ő birtokában levő Grace kolónia amit elzártak a hipertérviharok, újra megközelíthetővé vált. A bolygó körül keringett a Dagger of Fate űrállomás, ezen az űrállomáson van egy teherkonténer amit vissza akar kapni. Minden más beleértve a rendszert is, a csapaté lehet ha ők is úgy akarják.
Itt a legénység meggyőzte  a kapitányt hogy biza' vállaljak el a feladatot. Úriemberhez méltóan megvárták a desszertet, majd nekiláttak feladatnak. Körbeérdeklődtek a kikötőben pletykák után érdeklődve. Sok érdekes és hajmeresztő történetet kaptak eltűnt családtagokról, archeotech ereklyékről, orkokról, bűnözőkből és eretnekekről álló luxus kolóniáról, kannibalizmusról és hasonló dolgokról.
Kis érdeklődéssel és meggyőzéssel sikerült a Drussian zarándokokat maguk mellé állítani akik az igaz hitet (lángszórókkal) terjesztve akarták a megrontott kolóniára vinni.


Dawn of Man
Hipertérbe léptek, majd pár röpke nap és egy szellemhajó után ki is lépett az Emepror's Glory a Grace rendszer szélén. Balszerencséjükre itt találkoztak a de Ruyter ház ősi riválisával a Hummel kalózkalmár klán hajójával. A Dawn of Man Sword-class fregatt felszólította őket megadásra, majd a várható nemleges válasz után két hajó egymásnak esett. Az Emperor's Glory harc elején egy sikeresen sortűzzel kiiktatta a másik hajó manőverező fúvókáit. Stephn Hummel más lehetőséget nem látva ütközőpályára kényszerítette a két hajót, majd becsapódás után megszálló akciót indított. A csapat jobban képezett és kevésbé sérült hajójával könnyedén állta a rohamokat*. Az utolsó próbálkozásnál amikor a Dawn of Man elszakadni készült, megtört a legénysége és fellázadt. A de Ruyter csapatok megszállták a hajót, kivégezték a főtiszteket és átvették az irányítást. Stephn Hummel ütközetben eltűnt.

Hammer'ed hajója
Ezt követően beljebb hatoltak a rendszerbe. Az egyik gázóriás gyűrűjéből egy ork hajó támadt rájuk meglepetésszerűen. Pár kölcsönösen félresikerült lövésváltás után Hammer’ed kapitánnyal kiegyeztek a döntetlenben, és hagyták egymást távozni.

Hosszas kutatás után ráakadtak Grace Prime. Pár kósza segélykérés mellett kivettek egy automata helyzetjelző szignált is, ami az azóta elsodródott űrállomás pozicionáló jelet vette. A fogadó állomás a sarkvidéken elhelyezkedő Signal Station One volt. Kisebb csapattal és egy Guncutter-rel leszálltak mellé. Az állomást elhagyatottan találták, habár földszinten pár kóbor lélek megkínzott szelleme rémisztgette a partit. A pinceszinten belefutottak az őrült asztropatákba és warpenergiáival mozgatott élőhalott csatlósaikba. Rövid tűzharc árán* megtisztították a terepet. A fenti szinteken megtalálták a kogitátort amiből Dariusnak sikerült kinyerni a Dagger of Fate koordinátáit.

*Ez két harc volt olyan h Km-ként fogtam fejem mert annyira tehetetlennek voltak az NJK-k. A lényeg hogy tanultam belőle, legközelebb milyen értékkel és felszerelésekkel rendelkezzenek hogy kihívást jelentsenek  a partinak.

Folytatás jövő héten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése