2012. március 1., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 13. rész

A kalandban résztvevő játékosok:

  • Anastasia Chorda – Rogue Trader. Játékos: Sima
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 499.798 M41
Profit faktor: 56
Dinasztia hajói: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship), Son Swooping (Vagabond-class merchant trader), Dawn of Man (Sword-class fregatt), Great Line (Universe-class Mass Conveyor)


Kalandunk újabb közjátékkal indult, a korábbról már ismert Nagy Bill ork kalóz ismét üldözőbe vette a Bounty of Scintilla-t, a False Hope rendszerben, viszont most két Brute Ram hajóval. A tét is növekedett, most a hajót, a rakomány és a humikat (humi~humán~ember) akarta. A két ork hajó hátulról szegődött a Scintilla nyomába, pár lövés betalált, viszont az ork kormányosok nem tudtak időben pályára állni a ramming action-höz, így a Scintilla  épphogy de elérte a biztonságot jelentő ugrópontot, ahonnan a hipertérbe menekült.


 Battle servitor
Eközben a parti Footfallban ismét bevásárolt. Ramirez kapitány a nemrég vett teherhajót a Great Line-t akarta megfelelően felszerelni, inkább kevesebb, mint több sikerrel.
Darius Anastasia javaslatára beszerzett egy Grapplehawk-ot, egy kiber vezérlésű szervitor-madarat. Miután kiléptek a szervitor kereskedésből, Ramirez ösztönei veszélyt jeleztek, előkapta infernó pisztolyát és beleeresztett egy lövést az egyik járműroncs mögül kiemelkedő harci szervitorba. A szervitor túlélte, és nehéz sorozatvetőjével elkezdte pásztázni a teret, fedezékbe kényszerítve a csapat egy részét. Eközben pár fejvadász sokkoló fegyverrel Anastasia-ra támadt. Három az egy ellen nem sokáig húzta, a sokkfegyverek sorspontégetésre kényszerítették - persze maga sokk hatás nem tudott érvényesülni.
Xanatov és Darius a három fejvadászra támadt, amíg a kapitány fedezékből szemlélte a helyzetet. Az újonnan beszerzett Grapplehawk a szervitort próbálta támadni, de a páncélzatán képtelen volt áthatolni. Az egyik ellenfél a magatehetetlen Anastasiaval próbált menekülni kevés sikerrel, mivel Xanatov elkapta. Társával Darius végzett az utolsónak maradt fejvadász futásnak eredt, de egy plazmatöltet Xanatov puskájából megállította. A szervitort is sikerült leszedni, ő már úgyis alig működött a kapitány első lövése után. Mint kiderült Asphyce Chorda vérdíjat tűzött ki testvérére és a Ramirez kapitányra. Anastasia csak élve, míg Ramirez élve vagy holtan.

Közben a Magistes ház nyílt ellenségeskedésbe kezdett a de Ruyter ház ellen, eddig nem sok sikerrel, a Damaris-i szerződés megszegése miatt. Megpróbálkoztak egy ostrommal Damaris ellen, de kudarcot szenvedtek, mivel a damarisiak az azóta eltelt években jelentősen megerősítették az űr és felszíni védelmet.

A legutóbbi játék végén Asphyce Chordától megszerzett üzenetet követve, a parti felkerekedett Foulstone rendszer felé hogy eleget tegyenek Lord Theot meghívásának. A modul az előzőhöz hasonlóan az FFG dobogós versenymoduljainak egyike, a Throne forged from iron.

A Foulstone rendszer lakott bolygója Tennenberg. A bolygót hét nemesi ház uralja a hét bolyváros élén, összesen nagyjából egymilliárd lakossal. Jelentős nyersanyagtermeléssel, gyártókapacitással, több orbitális létesítménnyel, és jelentős védelemmel rendelkezik.

Hive Theot
Orbitális pályára álltak a Theot boly felett. Óvatosan körbetapogatóztak a felszínen, megnyugodva tapasztalták hogy a vérdíj híre nem ért el ide még. Felvették a kapcsolatot a bollyal és leszálltak. Díszsorfal és katonai tiszteletadás fogadta őket, majd Lord Theot elé vezették őket. Ramirez kapitány ügyesen csűrte csavarta a szavakat, sikerült előadni hogy ők Lady Chorda megbízható emberei, már volt közös vállalkozásuk a múltban is. Lord Theot hitt nekik, és beavatta őket a részletekbe.
Pár hónapja elhunyt a bolygókormányzó, és Lord Theot úgy érzi ő a legalkalmasabb jelölt erre a posztra. Még két nemesi ház a Hilde, és a Valkena esélyes jelölt, a négy kisebb ház csupán támogató szerepet játszik. Amennyiben a csapat segít neki megszerezni a bolygókormányzói trónt, jelentős mértékben honorálná. A trón megszerzéséhez a hagyományos birodalmi értékrendet kívánja követni úgymint: zsarolás, gyilkosság, háború, szabotázs, koholt vádak, orbitális csapás és hasonlók. A régi dolgok ugyebár a legjobbak.
Ramirez kapitány elfogadta az ajánlatot. Lord Theot bemutatta Lord Salazart a kémfőnökét, aki a csapat segítségére tud lenni. Lord Salazar javaslatára először a nagyobb Birodalmi Adepták támogatását igyekeztek megnyerni.

Első körben az Eklézsia támogatást biztosították. Kiderült hogy a bolygó papi vezetője - Ossen bíboros - erős ellenérzésekkel viselkedik bizonyos Stawon atya ellen, mivel az ifjú atya radikálisabb nézeteket vall, a bíboros ortodox hozzáállásához képest. Mivel Stawon atya élvezi egy kisebb nemes - Lady Celestatia - pártfogását, ezért nem lehet a szokott módon elhallgattatni. Itt Xanatov volt elemében, óvatosan körbeérdeklődött, pár jól irányzott kérdés mutánsvadászat és eretnekégetés közben, és sikerült információt gyűjteni. Részt vett Stawon atya egyik prédikációján, kiderült hogy az atya vesszőparipája az hogy az Emberiségnek terjeszkednie kell a csillagok közt. Xanatov egyből lecsapott a lehetőségre, és helyet ajánlott neki a hajón, amibe Stawon gondolkodás nélkül bele is egyezett. Eklézsia kipipálva.

A másik jelentős szervezet az Adeptus Mechanicus volt, ők engedélyezik a gyártást, a  terveket, így jelentős befolyásuk van a világon. Sikerült megtudni hogy Magos Uriel az egyik vezető tech-pap már többször kérvényezte egy expedíció felállítását a Nagytanácstól, de nem járt sikerrel. Lord Salazar javasolta hogy az Astreid boly nagy bazárjában vegyenek neki valami ajándékot, így könnyebb lesz megnyerni őt. Itt sikerült beszerezni egy ősi teljesítménymérőt, majd maglevre rakták és a termelési központba Koenrich bolyba utaztak. Az ajándéknak köszönhetően sikerült találkozniuk Magos Urielel. Elmondása szerint ősi szövegben utalást talált egy régi Mechanicus állomásra a Kiterjedésben, amennyiben megkeresik neki és elhozzák amit ott találnak, megkapják a Gépkultusz támogatását.
A pontos hely nem volt ismert, viszont Gazmati navigátor visszavonult a szobájába és hosszas kutatás után sikerült azonosítani a rendszert, ez a közeli Regulus. A fenti térképen Foulstone-tól balra a második kvadránsban van.

Light of Terra
Az Emperor's Glory erre vette az irányt, pár nap után gond nélkül megérkeztek. A rendszer szélén levő aszteroidamezőn való átkelés közben egy gyenge segélykérő jelet fogtak, ami egy ősi csatahajó, a Light of Terra roncsából sugárzott. A hajó kétezer éve az Angevin hadjárat idején tűnt el, megpakolva a meghódított világok gazdagságával. Bővebb infó a Lure of the Expanse modulban. A valóságban szorított minket az idő, ezért ezt inkább következő játékülésre hagytuk.



Rak'gol Mauler
A Glory megközelítette a térképek által jelzett pozíciót, ami egy gázóriás egyik holdja volt. Az auspex két fregatt osztályú xeno hajót jelzett a közelben. Ezek rak'gol-ok voltak, a Kiterjedés legkegyetlenebb, legbrutálisabb és legvérszomjasabb fosztogatói, akik kérdés nélkül támadnak bárkire.
A két rak'gol Mauler a tatját mutatta a Glory felé. Pár lövés betalált, de kárt nem okozott. A xenok sikeresen megfordították a hajóikat, és tüzet nyitottak. Az elsőként tüzelő fregatt üvöltő (howler) makro lövegei jelentős károkat okoztak a Glory-nak, majd torpedókat indított. Nem hagyományos, hanem speciális szállítótorpedók voltak, tömve vérszomjas rak'gol harcosokkal. Két ilyen egység is átvágta az adamantium páncélzatot, de komolyabb kárt nem tudtak okozni. A második fregatt már nem volt ilyen szerencsés, az ő lövései elzúgtak. Ramirez kapitány látva szeretett hajójának állapotát, inkább visszavonult.

Mivel egyre jobban szorított az idő minket, ezét mindent egy lapra tettek fel - lopakodó módban megközelíteni a hajókat, és közvetlen közelről végezni velük. A tervük bevált hatalmas szerencséjük volt (54-es Detection-ra 59-et dobtam), sikeresen beúsztak a két hajó közé. Dariusra kapcsolták a tűzvezérlést, aki jó formáját hozta, és egy brutális egyesített sortűzzel kiiktatta az egyik Maulert. A másik hajót egy Hit&Run akcióval támadták. Innentől könnyebb dolguk volt, mire az ellenséges fregatt megfelelő pozícióba manőverezte magát, sikerült megszórni a makro ágyúkból, és pár további Hit&Run jelentősen csökkentette a harci potenciálját. Egy végső zárótűz szétrobbantotta a hajtóművét, és végleg kiiktatta, a Glory  pedig sikeresen elkerülte a plazmarobbanás lökéshullámát.

Rak'gol
A holdon egy régi Adeptus Mechanicus állomást találtak amit a rak'golok használtak. A xenókat kifüstölték, összeszedték azt amit lehetett. Az állomás mélyén egy lezárt kamrában rátaláltak egy tech-erekléyre az Arcanum Cronometerre. Ez az eszköz képes a hipertérben eltelt időt nagy pontossággal a valósnak megfeleltetni. A parti úgy döntött ez átadják Magos Urielnek. Folytatás innen, egy hét múlva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése