2012. február 16., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 11. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry – Arch-Militant, Master of Ordnance. Játékos: Sima
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 718.795 M41
Térképek: Színes-szagos, gyakorlatias és általunk használt
Profit faktor: 47
Dinasztia hajói: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship), Son Swooping (Vagabond-class merchant trader), Dawn of Man (Sword-class fregatt)

Folytattuk a múlt alkalommal megkezdett Fall from Garce modult. 
Ork Brute Ram
Előtte viszont kis közjátékkal indult az ülés: a Bounty of Scintilla-t egy ork Brute Ram ship vette üldözőbe a False Hope rendszerben. A kis fürge ork hajó sikeresen belerohant, majd a kapitánya Nagy Bill a szállított árut követelte a szabad elvonulásért. Egy profit faktor veszteséggel, de sikerült megúszni a közjátékot.

A Grace Prime-on eközben a parti visszatért az Emperor's Glory fedélzetére a Dagger of Fate űrállomás pozíciójával. Közben még egyszer átlapozták a Lady Chorda-tól kapott jegyzeteket, és felfedezték, hogy amikor a hipertérvihar lecsapott, egy teherhajó itt ragadt a rendszerben. 

Ramirez kapitány és Asteban navigátor összedugták a fejüket majd ráböktek egy pontra hogy ott kell lennie. Ez be is jött, így megközelítették a Wydening Gyre Vagabond osztályú teherhajót. Az auspexek teljes zűrzavart jelentettek a hajóról, egymásnak ellentmondó értékeket, így Ramirez kapitány vezetésével átszálltak megnézni mi a helyzet. 
A hajót legénység nélkül találták, csupán a holtestek maradtak. Xanatov és Darius közös konzultáció után megállapították a halál okát: túl sok volt a levegőjük (két irdatlan balsiker - az ilyen dobások végigkísérték most a játékot). 
Sikeresen elérték a hidat, ahol a kapitány gyorsan el is kezdte tölteni merülőfélben levő energiapáncélját. Eközben jelentést kért a hajó állapotáról. Darius ismét remekelt, jelentette hogy a gyártósorok működnek, ezzel a kapitány is egyetértett (két 00-ás dobás). 
A hajónaplónál már értek el sikereket, kiderült hogy geller mező meghibásodás okozta a hajó vesztét. A csapat a gépházba ment hogy kiderítsék mozgásra bírható-e a hajót, itt Darius felfedezte hogy a warp hajtómű folyamatosan működik, ami nagyon szokatlan. A lekapcsolása mellett döntöttek. 
Ebon geist
Innentől már nem volt zökkenőmentes. Edet a hajón megszállta egy démoni entitás és nem hagyhatta hogy lekapcsolják a warp magot így csapat ellen fordult. (Edről tudni kell hogy maximalizmusra törekszik: power armor, két stormbolter, motion predictorral, energiapajzs, plusz inferno pisztoly MIU vállágyúban és egyéb apróságok) A szűk hely miatt nem tudta teljesen érvényesíteni magát így csupán a kapitányt sebesítette meg. A következő körben viszont négy Ebon geist démon materializálódott, akik a csapatra támadtak. A démonokat körülvevő félelem aura Xanatovot kiütötte, a többieket csak zavarta.
A démonok és Ed hathatós közreműködése a két aktív csapattagot Dariust és Ramirezt kollektív sorspontégetésre kényszerített. Xanatov amikor magához tért azonnali teleportot kért, megmentve a csapatot. A hajójukra visszaérve Ed megszabadult a démoni befolyástól, viszont Xanatov parancsára a biztonsági személyzet földre teperte és lefegyverezte. 

Ed-et lázadással és démoni befolyással állították bíróság elé. Itt hosszas off-game vita kezdődött hogy mi legyen a karakterével, mivel ezért egy NJK-t simán kivégeztek volna. Végül abban maradtak hogy Xanatov egyházi kiközösítő rúnákat éget az arcára és a testére, amivel az Impériumon belül bárki szabadon megölheti, így egyfajta száműzetésben kell élnie. Másrészt pedig a következő három játékülésre felfüggesztették a vásárlási jogát. Végül ez változott, de maradjon meglepetés a következő játékalkalomig.

Universe-class Mass Conveyor - 12 km tömör gyönyör
A tárgyalás után jelzetek az auspexek, egy óriási hajó közeledett: a White Queen Universe osztályú teherhajó, Lord Anatol Constantine kalmárherceg személyes irányítása alatt. Mint a vox adásból kiderült, ő is Lady Chorda megbízásából jött a teherkonténerért és Wydening Gyre-t akarta. A csapat egyességre lépett vele, és átengedték neki a teherhajót. Constatine rohamosztagos különítménye gond nélkül elbánt a hajón kószáló démonokkal, és ők is megszerezték a Dagger of Fate koordinátáit a hajó kogitátorából.

Deff Dread
A két hajó megközelítette a Dagger of Fate űrállomást amely az elmúlt évek alatt jelentősen kustomizálódott  ork módra. Amíg a két hajó lekötötte az állomás védőit, Ed, Xanatov és ketten  a házi testőrségből (mivel két másik JK súlyos sérült volt) és pár katona átszállt a konténerért. Sikeresen kikerülték az elhárító vulkán mega-bolterek zárótüzét, majd leszálltak a teherkonténer dokkjában. Itt a tech papjuk elkezdte lecsatolni a konténert az energiaellátásról, viszont az orkok rajtuk ütöttek. Egy Deff Dread, és négy ork kalóz támadt rájuk. Ed sikeresen kilőtte a Deff Dreead lángszóróját, amíg a többiek az orkokat foglalták le, addig hosszú sorozatokkal kínálta meg a stormbolteréből. Az Istencsászár rámosolygott, egy nagyon szerencsés lövéssel sikerült kiiktatni végül a járművet. Eközben Xanatov fél kézzel, és egy sorsponttal rövidebben a földre került. Végeredményben az orkokat elintézték, és megszerezték a teherkonténert.
Az Emperor's Glory fedélzetén Ramirez kapitány parancsot adott a kinyitására. A konténer egy ősi krio-koporsó volt, benne pedig egy Lady Chordához felettébb hasonlító, és az ő színeit viselő hölgy feküdt. Egy ősi terrai legenda alapján először csókkal akarták ébreszteni, aztán inkább rábízták az automatikára. 
Mint kiderült, ő Anastasia Chorda, Lady Aspyce Chorda nővére. Elmondása szerint amikor apjuk meghalt, Aspyce egyenként felkutatta testvéreit, és alkut kínált nekik: vagy eretnekség vádjával az Inkvizíció elé kerülnek, vagy krio-koporsóba teszi őket. 

Anastasia Chorda
Ramirez kapitány választást lehetőséget adott: Felroth Gelt, a nővére, vagy önállóan ahova akar. Anastasia Chorda bosszúra vágyott húga ellen, és ehhez a csapat segítségét kérte, bőkezű jutalommal és egy házassági ajánlattal kecsegtetve. Ramirez kapitány pedig belement, korábbi házassági egyezségére fittyet hányva.

A fregattjuk közben újra megközelítette a Grace Prime-ot. A hajón tartózkodó Drusian zarándokokat leküldték a kikötőbe hogy tegyenek rendet, és terjesszék az Istencsászár hitét.(A parti már túl sérült volt a további kommandózáshoz) A rendteremtés megtörtént, felégették az eretnek városkát és jócskán megcsappant lészámmal és kis zsákmánnyal visszatértek: pár archeotech lőszerrel, és egy kincses térképpel, ami elvileg Fenton Kail-é volt.

Eközben megérkezett Lord Constantine, aki a teherkonténert várta az egyezségnek megfelelően. Az üres konténert visszaküldték neki - persze nem tudták átverni. Végül Grace Prime-ért és egy profit faktorért cserébe beletörődött a dologba. Ramirez kapitány azért még kiharcolt szállítási jogokat a bolygóra.
Mivel a küldetést - egyéni szájízük szerint - teljesítették, Footfall felé vették az irányt. 

Ezzel a lépésükkel új irányt kap a mese, a továbbiakban egy kalmárháború fog kibontakozni Lady Aspyce Chorda ellen. Meglátjuk mit hoz a jövő. Folytatás jövő héten.

2 megjegyzés:

  1. Egy dolog nem világos: miért fordult Lady Aspyce Chorda a családtagjai ellen?

    Ja, amúgy egy előre elrendezett érdekházasságtól elállni elég komoly udvariatlanság és szvsz súlyos következményekkel járhat.

    VálaszTörlés
  2. Lady Chorda-s kérdésre a válasz az Edge of Abyss-ban van hivatalos helyen. rövidítve: amikor apjuk meghalt akár generációnyi időt is igénybe vett volna h eldöntsék ki lesz az utódja. Aspyce nem akart várni, hűvösre küldte a testvéreit és egyedüli örökösként megkapta a Warrant of Trade-et.

    Házasság: igen az. A partit látványos nem érdekli kinek a tyúkszemére tapos rá. Lassan de biztosan alakulnak a dolgok (Km-ként figyelembe veszem h éves léptékben kell gondolkodni a távolság és kommunikáció nehézségei miatt) hamarosan beérnek az ellenfelek bosszúi.

    VálaszTörlés