2012. február 23., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 12. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Anastasia Chorda – Rogue Trader. Játékos: Sima
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 718.795 M41
Profit faktor: 51
Dinasztia hajói: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship), Son Swooping (Vagabond-class merchant trader), Dawn of Man (Sword-class fregatt)

[Történtek félreértések, ezért tisztáznám: Fancsi nevű játékosunk férfi, ez a beceneve. Másrészt szánjatok rá 10 másodpercet, töltsétek ki a jobbra levő kérdőívet. Kösz.]

Sima új karaktere - ha nem volt egyértelmű - Anastasia Chorda lett, Ed-et pedig a hajó mélyére küldték uránt lapátolni. Anastasia amolyan szövetsége lett a csapatnak, nagy ígéretei vannak, de (még) nincs semmi kézzel fogható hatalma.
Footfall, bevásárlás. Ramirez üzentet küldött Felroth Geltnek, és Lady Chordának hogy a stáziskoporsót lerakta egy raktárba, aki a gyorsabb az viszi. (Hülye ötlet volt.)
Ezután a kapitány rábökött a térképre: megnézzük mi van itt - Magoros rendszer. (Az alapkönyvben található Into the Maw modul átdolgozva.)


Gond nélkül megérkeznek a rendszerbe rövid hiperűr utazás után. A rendszer főbb égitestjei: a külső aszteroidagyűrű, Magoros Secundus, Magoros Prime, Magoros Minor, és a haldokló csillag.

Első útjuk a Magoros Secundus fagyott dzsungelholdjához vezetett. A hajó érzékelői egy néhány éve lezuhant ork hajó roncsán kívül nem találtak semmi érdekeset a holdon. A Magoros Prime felé közeledve egy masszív energiajelet fogtak, ami a bolygóról indult ki a hold felé. Bemérték a forrását, majd leszálltak hogy jobban szemügyre vegyék.
A bolygó valaha az Egarian Dominíumhoz tartozott, megtalálhatóak rajta ennek az ősi xeno fajnak a labirintus-bolyvárosai. Az energiajel az egyik ilyen boly közepén levő ősi Star Mirror-ból érkezett. Sajnos a zord időjárás miatt csak odébb tudtak leszállni, és a kétbalkezes pilótának köszönhetően még kicsit össze is rázódtak.
Star Mirror
Elkezdték az ősi obszidián bolyok felderítését. Xanatovnak eszébe jutott festékkel megjelölni az útjukat, így nem tévedtek el (annyira). Már az elején nyilvánvalóvá vált hogy orkok lakják, mikor belefutottak pár meglehetősen friss skac holttestébe. A következő találkozás már életszagúbb volt, egy keskeny híd másik végén néztek szembe egy párfős ork csapattal. 
A harcban Anastasia kapott komolyabb sérülést, a többiek megúszták enyhébb karcolásokkal. Tovább folytatták az előrenyomulást, amikor egy nagyobb tér túloldalán zöld mozgást vettek észre. Kölcsönösen szemügyre vették egymást a másik csapattal, (szigorúan fedezékből) kiderült hogy ezek nem orkok, hiába zöldek. A szokásos sikertelen próba alapján biztos női orkok - norkok. Ramirez kapitány aktiválta a lingua szervitor tolmács-koponyáját és párbeszédet kezdett velük. Sikerült szót érteni a másik csapat vezetőjével, megpróbáltak alkut kötni. Közelebbről már egyértelműbb volt hogy elda harcosok zöld páncélban, mint kiderült nekik is volt valami dolguk itt. A két vezető konszenzusra jutott, ha az emberek elintézik a központi Star Mirror-ba befészkelt orkokat akkor szabadon kutakodhatnak tovább.
Striking Scorpions

A központi torony párszáz méterre volt minden fedezéktől egy tér közepén, egyetlen bejárattal amit az orkok elbarikádoztak. Elég öngyilkos küldetésnek tűnt a megtámadása, így Ramirez kapitány párbajra hívta ki az ork nobz-t (vezért). Az ork rohammal a kapitány inferno pisztollyal nyitott. Az ork egyik szerencsés találatát felfogta az energiapajzs, viszont mivel felvillant, el is vakította az orkot. Innen viszonylag könnyebb volt szétlyuggatni pisztollyal a vastag zöld bőrét. A vereség láttán a maradék orkok gyorsan eltűntek.
A csapat bevonult a Star Mirror központi termébe. Miután elméjük több kevesebb sikerrel hozzászokott az ott található fura valóságszimulációhoz, rájöttek hogy ez a bolygórendszer dinamikus történetét bemutató térkép. Visszatekerve a múltba megtalálták az Egarian Dominíum fénykorát majd bukását. A véletlenszerű belepörgetések során megakadt a szemük egy ismerősnek tűnő hajón, a Righteus Path-on. Megfelelt annak ahogy az ősi kincseshajó legendája bemutatta, és a térkép szerint még mindig az aszteroidamezőben pihent. Több sem kellett nekik, az aszteroidamező felé vették az irányt.

Drónok
Round 1: Az Emperor's Glory behatolt a mezőbe és megközelítette a Righteus Path feltételezett nyughelyét. Eközben több kisebb találatot kapott a fregatt, de a szenzorok képtelenek volta regisztrálni a forrásukat. Mikor a hajó fékútja véget ért a roncsnál, akkor derült ki hogy nemcsak egy aszteroidamezőben, hanem egy aknamezőben is vannak, és aszteroidabázisokról auto-vezérlésű  bombázókötelékek támadják őket. Az elhárítóütegeket kezelő személyzet nem volt a teljesítménye csúcsán, így a csapat kollektív sorspontot égetett, hogy a hajó megmeneküljön. Visszatértek Footfallba, ahol félévnyi javítás után újra útnak eredtek. Közben kiélték vásárlási kedvüket és beszereztek egy Universe-Class Mass Conveyort (lásd előző kaland) a Great Line-t.

Round 2: Most már tudtak az aknamezőről, és sejtették hogy a négy bázis közül az egyik az irányító. Detonálták az aknamezőt - viszont mivel benne tartózkodtak, hajójuk ismét lesérült. Pár újabb félresikerült harci kör után a közeli Septa mélyűri javítóállomásra mentek helyrehozni a  dolgokat. Ez egy, a Technológia Sötét Korából származó automatizált javítóállomás, a Lelencvilágok központi területén ami bárkit kiszolgál. Két évnyi toldozgatás után készen álltak a folytatásra.

Round 3: Hatalmas katonai zsenijük révén végül eszükbe jutott erősítést hívni, a Dawn of Man fregattot. Ennek irányítását Anastasiára bízták. A két hajó óvatosan közelítette meg az aszteroidabázisokat, viszont folyamatosan elszúrták a szenzordobásokat, így nem egészen tudták mi folyik körülöttük. Egy brutális rohammal megnyomorították a xeno vadászok a Dawn of Man-t. A két hajó squadron-t alkotott, és elkezdték zavarni a központi vezérlőállomást, így a drón vadászok lebénultak. Ramirez kapitány megpróbálkozott egy hagyományos Hit&Run akcióval, de kilőtték és az űrben lebegett. 
A két hajó elkezdte az utólag paraolimpiának elnevezett részt. A komplett tűzvezérlést Dariusra kapcsolták aki 6 körön keresztül próbálta szétlőni a központi aszteroidabázist. 80-100-as érték alá kellett volna dobnia, de rendre jöttek a 96-ok, 00-ák. Eközben sikeresen zavarták az irányítóközpontot, így a vadászok tehetetlenek voltak ellenük. 
Végül sikerült a kapitányt begyűjteni, és nagy nehezen a központi vezérlőt is szétlőni. A többi bázist kifosztották, és megtalálták a Righteus Path roncsát is amit ugyancsak sikerült kirabolni. Visszadöcögtek Footfall-ba ahol a Dawn szárazdokkba került több hónapra.

Anastasia felvette a kapcsolatot pár hozzá hű régi emberével és elkezdett kutakodni. Sikeresen elcsípett egy Asphyce-nek szánt üzenetet amiben Lord Theot kérte segítségét a Foulstone bolyvilágról, bizonyos jól jövedelmező kapcsolatokat kínálva cserébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése