2012. január 13., péntek

Kalandozások a Kiterjedésben 6. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-captain. Játékos: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 267.787M41
Térképek: Színes-szagos, gyakorlatias és általunk használt

Sima kollega sajnos kihagyta az utóbbi játékülést, így ideiglenesen én számolok be róla. A parti nehézségek árán, de felbátorította a Skull Chariot legénységét annyira, hogy a súlyosan sérült hajójukkal visszadöcögjenek Footfall-ba. A kockák nem álltak a pártjukon, így hipertérviharba kerültek, ami megnyomorította az amúgy is sérült kalózhajót, de végül - egy nulltérpajzs generátor árán - sikerült kibukkanni a Furibundus rendszer szélén. Dörzsölt üzletemberek, így megfelelő marketingszöveggel továbbadták a sérült hajót, majd kedvenc időtöltésüknek, a vásárlásnak hódoltak.

Itt jegyezném meg hogy Missionary-nk és Explorator-unk már vagy 3 kaland óta szeretne egy Storm Trooper Carapace-t, de azóta nem képes senki megvenni (53 alá dobni), és ez így volt a mostani játékülésen is. Helyrepofozták a fregattjukat, majd elutaztak Port Wanderbe hogy az eretnek Káosz Űrgárdisták páncéljával és felszerelésével kedveskedjenek Lady Vaco Inkvizítornak. Őt nem találták ott, úgyhogy letétbe helyezték egy udvarias kísérő levéllel együtt.

Újabb nagyra törő tervet fontolgatva körbenéztek profitlehetőség után az eddigi környékükön. (Itt jegyezném meg, hogy a fentebb található gyakorlatias térképet használjuk, viszont jobbról nézve az első 7-8 kvadráns után már csak a bolygók helyei vannak feltüntetve, a nevük nem.) 
A Damaris rendszert választották új célpontjuk. Port Wander-i kérdezősködésük alapján sikerült megtudni pár dolgot. Ez egy nagybani drágakő kitermelő kolónia, amit a Melou Dinasztia alapított. Viszont nemrég lázadás tört ki, és a kolónia függetlenné vált, azonban azóta akadozik a kereskedelem. A Krin háztól hitelt vettek fel, és elindultak.
Útjuk tehát a Damaris rendszerbe vezetett. A rendszer szélén egy aszteroidamezőn átevickélve jeleztek az auspexek egy másik hajót, a Phoenix Blazing-et egy Exorcist osztályú Grand Crusier. Az Istencsászár a játékosok mellé állt így a másik hajó nem vette észre őket.

Phoenix Blazing, Exorcist-class Grand Crusier
Elérték a rendszer belsejében keringő New Callisto bolygót, amit két rendszerjárőr monitor védett. Kis vizsgálat és kérdezősködés után leszállhattak korlátozott számban a felszínre. Már az űrből jól látszottak az ipari gyémántbányák.
Gyémántbánya hideg évszakban
A fő (és egyetlen) város egy kétmilliós település, közepén a Magnus-sal egy archeotech erőddel ami képes űrvédelemre is. Az erődöt a Silent Janissary zsoldos csapat háromezer fős gépesített gyalogsága és légiereje védi. Ők a Kiterjedés legelitebb és legmegbízhatóbb zsoldosai.
Óvatos kérdezősködés után kialakult a kép bennük: a bolygó független, viszont az odakint állomásozó Phoenix Blazing blokád alatt tartja a bolygót, így a kitermelt gyémántok nem jutnak el sehova. A bolygó nagyrészt önellátó, de kezdi megszenvedni a kereskedelem hiányát. A kérdezősködés közben udvarias meghívást kaptak két érdekelt külső féltől.
Gyémántbánya a meleg évszakban
Romualdo Magistes

Az első Romualdo Magistes volt, a Magistes Dinasztia sarja. Mint kiderült ők robbantották ki a lázadást a bolygón, és jelenleg ő irányítja a Phoenix Blazinget – ami egy Silverhammer-i zsoldos-kalóz hajó. Mivel erőforrásuk korlátozott, ezért felajánlotta hogy ő biztosítja az űrfölényt, ha a parti megfelelő felszíni csapatokat tud szerezni ahhoz hogy megszerezze a Magnust a bolygó kulcsát, és utána osztoznak.
A másik fél Babette Marnett volt Shawald küldötte, (nem hivatalos rendszer) nagy mennyiségű katonát tudott felajánlani viszont híján voltak a warp képes hajóknak – jobban mondva navigátoroknak – így az űrfölényt a partinak kell biztosítani. Természetesen ők is osztoztak volna.
Babette Marnett
A parti sokat törpölt a kérdésen. Sikerült megértetni off-game velük hogy erről szól a játék valaki mellé kell állni, ha mindent kihagynak – mert megtehetik – akkor nemigen fog nőni a profitjuk. Végül az a döntés született hogy félig meddig kijátsszák egymás ellen a két felet. Mindkettő ajánlatába óvatosan belegyeztek, persze anélkül hogy a másik tudott volna róla. Ezenfelül lepaktáltak a bolygókormányzóval, hogy hoznak neki plazmareaktor – mindez azért kellett mert így le tud szállni a fregatt és leteheti a csapatokat könnyedén.
Ezután Babette-el a fedélzeten a Shawald rendszerbe utaztak, ez csupán egy röpke év volt valós időben. (Térképen a Septagonic Void felett van). Ott egyezséget kötöttek a bolygóval és szereztek csapatokat. Konkrétan a 28th Mechanised Infantry Brigade "Cossacks" 4000 katonával, 71st Air force Wing "Vultures" 2000 katonával, 69th Armoured Brigade "Magma" 2000 katonával  (BFK szabályai szerint). Javaslom az alábbi videó megtekintését, a parti nem egy ilyenen vett részt a tárgyalás alatt. A folytatás innen következik egy hét múlva.

Mesélőként: Elkezdődött az igazi játék az eddigi "bemelegítő" kalandok után. A parti jobban vette az akadályokat mint vártam (a két fél kijátszása nekem nem jutott eszembe) és ügyesen trükközött, kezdenek ráérezni az ilyen Sandbox alapú játékra. Meglátjuk következő alkalommal beválik-e a tervük.

2 megjegyzés:

  1. Damaris: én itt fejeztem be a saját kampányomat egy időre, miután lemeséltem a Frozen Reaches című modult (ami egyébként nekem tetszett).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A háttérinformáció összegyűjtése közben sikerült ezt a modulgyűjteményt kihagyni így többek közt a Damaris is saját kútfőből lett, nem a hivatalost követi mint utólag kiderült. Mindegy a parti is csak utólag tudta meg :)

      Törlés