2012. január 9., hétfő

Kalandozások a Kiterjedésben 5. rész


A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry – Arch-Militant, Master of Ordnance. Játékos: Sima
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-captain. Játékos: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 890.786 M41 
Térképek: Színes-szagos, gyakorlatias és általunk használt

Az előző kaland során sikerült a sivatagos bolygónkra egy termelőegységet telepíteni, ám az idelátogató kalózok problémája még megoldásra vár. A mostani játékülés során ezt próbáltuk orvosolni, lássuk milyen sikerrel.




A játékot természetesen bevásárlással kezdtük Footfallban, ahol is az a hír terjengett kapitányunkról, hogy az egyik eretnek szektával - Crimson dragon-eagle - igen jó kapcsolatot ápol. A rágalommal szemben kapitányunk erőszakosan lépett fel. A szekta több kocsmáját, bordélyházát felégettük, a verőlégenyeiket szétzúztuk. Ennek következtében pár nap múlva szeretett vezérünk fejére csinos kis vérdíj gyűlt, melyet pár önjelölt fejvadász próbált megszerezni kis tűzharc árán sikertelenül.

A kezdeti shoppingolás után visszatértünk a False Hope rendszerbe, hogy pontot tegyünk a dolgok végére. Információink szerint a bolygón a kalózoknak felderítőik/ kémeik vannak, akik informálják őket az aktuális helyzetről. Úgy gondoltuk, hogy elsőként ezeket kell kiiktatnunk a probléma megoldása miatt. Így némi érdeklődés után megtudtuk a kémeknek a kilétét és egy balul sikerült rajtaütéses akció után "hagytuk őket" elfutni. (Ed Terry aknára lépett így majdnem felrobbant a fél társaság). Lásd Sandbox mesélés cikk - Konkrét példa bekezdés.

Iconoclast-class Raider
Tehát az "A" terv kudarcba fulladt, ezek után váltottunk a "B" tervre, miszerint megvárjuk, míg az Iniquity-i kalózok hajói újra a rendszerbe illetve a bolygóra látogatnak. Kis várakozás után ez be is következett és mi meglepetésszerű támadást eszközölve megrohantuk a két kalózhajót a Skull Chariot-ot és a Scion Claw-t. A csata során egy össztűz segítségével megsemmisítettük a  Scion Claw-t, melynek a warp meghajtója túltöltődött és némi tűzijáték kíséretében kisebb hipertérvihart generálva eltűnt. A másodikat is sikerült harcképtelenné tenni (mindkét makrolövegét kilőttük). A kapitányunk úgy gondolta, hogy ez a hajó még profitot hozhat nekünk, így el is rendelte a lerohanását, amiben a parti személyesen is részt vett. Így hát beléptünk a teleportáriumba, "Scotty" feltolta az energiát és hipp-hopp a Skull Chariot hídjának közelébe teremtünk.

Chaos Space Marine
Szerény csapatunk behatolt a parancsnoki terembe, ahol már várt minket a Asphodel a Megtestesült Gonosz, a Halál 27. prófétája, a Félelem Atyja, a démon, mellyel gyermekkorunkban riogattak minket szüleink. Természetesen két Káosz Űrgárdista és temérdek szolga támogatásában, hogy legyen aprólék is a levesben. Amint megláttuk a démonunkat páni félelem lett úrrá rajtunk. A parti többé-kevésbé jól viselte ezt, kivéve Xanatov Queent, aki könnyes szemmel az Istencsászár nevével a száján sikítozva menekült el az ismeretlen hajótestbe (és utólag jöttünk rá hogy van ez elleni talentje, de mindenki egyetértett hogy jobb ilyenkor menekülni). A szokásos bemutatkozás és gonosz monológ után Ed Terry egy kör alatt likvidálta a démont és már csak a két Káosz Űrgárdista és két tucat szolga és harcos legyőzése választott el minket a híd elfoglalásától. A démon gyors halála után mesélőnk vérszemet kapott és sűrű szitkozódás kíséretében vette kezébe a d10-eket, hogy egy kellemes golyózáporral torolja meg a főellenség nem várt kiiktatását. Kezét a sötét erők irányították, így a kockák számunkra előnytelen számértékeket vettek fel, hamar sorspontégetésig jutottunk hősi akciónk során. Ezt Ed magára vállalta, így partink egy-két felszerelési tárgytól és néhány ujjtól megfosztva de visszatérhetett a hajóra a teleportárium segítségével. Súlyosan sebesült kapitányunk első parancsa az ellenséges hajó újbóli megrohamozása volt, így hajónok beléjük csapódott és átküldtünk mindenkit (Boarding Action). Ezúttal nem vettünk részt személyesen benne, de Kicsi Joe és uránlapátoló társai sikeresen vették fel a harcot az Űrgárdistákkal. Végül sikerült elfoglalni a Skull Chariot-t, tehát a kalóz-kérdés is megoldódott.

Röviden, tömören ennyi történt. A játék során a parti nagy veszteségeket szenvedett, de a nyereség kamatostul kárpótolt mindenkit.
Szolgálati közlemény: Kicsit megcsúsztunk a beszámolókkal úgyhogy pénteken várható a 6. rész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése