2012. január 27., péntek

Kalandozások a Kiterjedésben 8. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Ed Terry – Arch-Militant, Master of Ordnance. Játékos: Sima
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet
Dátum: 281.791 M41
Térképek: Színes-szagos, gyakorlatias és általunk használt

A Damaris-i ostrom a mesélőnk előző bejegyzésével érdekes fordulatot vett a játék az utóbbi játékülésen. A parti (jelen esetben Peet és jómagam) nehéz helyzetbe került, hiszen az űrfölényünk megszűnt és ezt a Silent Janissaries vezetője tudtunkra is adta. Egy kellemes üzenetben hívta fel a figyelmünket, hogy ha nem adjuk meg magunkat, akkor orbitális csapást mérnek az egységeinkre (ezzel lerombolva a várost is). Lássuk, hogy a csapatnak hogy sikerült, illetve hogy nem sikerült kivergődnie a szorult helyzetből.

Stratégiai megbeszélés
Kapitányunk, miután megkapta az éjszaka közepén az üzenetet, összehívta a vezérkart tárgyalásra. Itt megkezdődött az ötletelés. Több használhatatlan és kevés használható ötlet született, hogyan kerüljünk ki előnyösen. Ezek között szerepelt a "hagyjuk figyelmen kívül a felhívást, úgyse mernek lebombázni", valamint a "próbáljuk meg elhitetni, hogy jobb helyzetben vagyunk" lehetőség és természetesen harmadiknak még mindig feladhattuk a harcot.

Az első tervet meg sem mertük kockáztatni és a Phoenix Blazing harcképtelenné válása után esélytelen volt meggyőzni az ellenfelet, hogy előnyösebb helyzetben, túlerőben vagyunk. Így hát kapitányunk amellett döntött, hogy a békés tárgyalás során kereskedési jogokat harcol ki cserébe, ha visszavonja a seregeket. A tárgyalás meg is történt annak rendje és módja szerint (egy kráter közepén, megrakott lakomaasztal mellett, baráti hangulatban). A biztonság kedvéért, ha nem jutnak dűlőre a felek, akkor Ed Long las-ával kiiktatja a Celine Russ Lady-Govenort és/ vagy Ibram Deliberato parancsnokot. (KM-i megjegyzés: a rajtuk levő személyi pajzsot persze egyikük sem vette észre). Kis beszélgetés után a felek megállapodtak és úgy döntöttek, hogy kapitányunk feltételei a megadásról elfogadhatóak, továbbá kitűzték, hogy hajóval nem landolhatunk a bolygón, és a holdját sem közelíthetjük meg.

Ramirez kapitány örömmel fogadta a megállapodást, ám ez nem volt elmondható Babette Marnettről, aki továbbra is kiállt az ostrom mellett és miután hős vezetőnk tájékoztatta a részletekről, a fegyveréért kapott. Persze Ramirez táposabb jobb volt, így miután Babette eltávozott az élők világából, Ed megkapta a parancsot a shawaldi Maximinus Daia Claucherty generális kiiktatására. Ez csak félig sikerült (a budin éppen nagydolgát végezte a kommandante, amikor Ed egy gránátot dobott a szellőzőnyíláson az ölébe, de sajnos túlélte), és mivel mindezt egy katonai depóban történt, így gyorsan le kellett lépni. Egyből mi lettünk az árulók, kapitányunk már hiába győzködte az ostromló sereget, hogy a parancsnokuk a halálba küldte volna őket. Újabb hosszas tárgyalások következtek Maximinus generálissal, majd jelentős összegért sikerült kiegyezni velük, hogy biztos megélhetést nyújtunk nekik a kolóniáinkon, mint zsoldosoknak cserébe a visszavonulásért.

Miután fölpakoltuk vert seregünket a hajóra, szétszórtuk őket a kolonizált bolygóinkra, majd megnövekedett profitfaktorunkat (+2, így most 45) kihasználva a vásárlás nemes élvezetének hódoltunk. 

Eközben hivatalos értesítést kaptunk az Administartiumtól miszerint a vagyonunk egy része zárolás alá került. Ehhez Port Wander-be kellett utazni ahol Mordechai Lorik ordinátussal próbáltuk tisztázni a helyzetet. A tárgyalások során Ramirez sikertelenül próbálta felpofozni, így rövid úton kidobtak minket a hivatalból. Végül könyvvizsgálókat béreltünk, akik többhetes munkával átnézték a periratokat. Kiderült hogy a Krinn háztól felvett kölcsönnél több apró másolási hiba történt, így jóval nagyobb összeget és jóval előbb kívántak behajtani rajtunk. Ezt hivatalos formanyomtatványokkal sikerült pár hét alatt elintézni, anélkül hogy szükséges lett volna az iratokat a Szent Terrára küldeni hitelesíteni.

Son Swooping
Ramireznek ezt követően sikerült kiaranyoznia az Emperor's Glory-t és beszereznie egy újat, Son Swooping Vagabond-class merchant trader, jómagamnak sikerült a tizenkettedik próbálkozásra egy storm boltert beszerezni és testemben a fém-csont arányt tovább növelni pár mechanikus implanttal. Ezzel kielégítettük vágyainkat és belekezdtünk a környező szektorok felderítésébe.

Semmit sem találtunk, de a kapitány csillagtérképén jól mutattak a x-ek, melyek a felderített területeket jelzik. (KM-i megjegyzés - nagyjából 1:14-hez az esélye hogy bolygót találjanak egy adott kvadránsban, eddig kb 8 kvadránst derítettek fel)

Nagy vonalakban ennyi történt a játékülés során, lehet, ha a többiek is itt lehettek volna pár profitfaktorral azért vastagabb lenne a céges hitelkártyánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése