2012. január 19., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 7. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry – Arch-Militant, Master of Ordnance. Játékos: Sima
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 262.789 M41

Az előző kaland során a csapat felmérte a Damaris rendszer profit lehetőségeit, leszövetkezett egymástól függetlenül két érdekelt külsős féllel is, majd csapatokat vett fel a Shawald bolygón és elindult visszafelé. Az utazás a kockák szeszélyéből kicsit megnyúlt, valós időben két évet évet vett el, odabenn a hipertérben csupán egy-két hónapot.



A Damaris rendszerbe érkezve, előre megadott kóddal felvették a kapcsolatot Phonix Blazing-el. Itt bennük volt a félsz hogy a másik hajó nem csak baráti csevejt akar folytatni, de Nestor Hinely kapitánynak nem volt hátsó szándéka. Megvárták amíg Romualdo Magistes megérkezik a bolygóról a hajóra, majd ismertették vele is a támadási tervet.

Partraszállás
Az elmélet után következett a gyakorlati megvalósítás. Az előre megbeszélt "plazmareaktor" fedőtörténet fedezete alatt leszálltak az egyik külszíni fejtéshez. Az ott megjelent tech-papok és adminisztrátorok legnagyobb meglepetésére többezer fős  ármádia masírozott ki a hajóból a várt plazmareaktor helyett. Pár egység biztosította  területet, a többi pedig gyors tempóban  a Magnus erőd felé vette az  irányt. 
Lord-kapitány Ramirez de Ruyter felszólította az erődben tartózkodó Silent Janissary zsoldoscsapat megbízott parancsnokát Ibram Deliberato-t hogy adja meg magát, a "Dicsőséges felszabadító csapatoknak". A parancsnok közölte hogy erre nincs lehetősége, a regulái nem teszik lehetővé. Dicső halált kívántak egymásnak úriemberek módjára, és megkezdődött a harc.

A Magnus egy archeotech erőd vastag adamantium falakkal egy központi és négy ahhoz csatlakozó külső bástyával. Az egész erőd egy zárt egység, nagyjából 50 méter magas falak, bástyák, Lance űrvédelmi ütegek, légvédelmi ütegek, plazmareaktor és egyéb dolgok. A föld alatt alagútrendszerrel pedig összeköttetésében van a várossal. Az erődöt az elit Silent Jannissary egységek védik két 1000 fős közepes gépesített gyalogság, egy 500 fős könnyű légierő, és további 500 főnyi kisegítő személyzet.

A parti a korábban leírt csapatokkal támadt első körben komolyabb terv nélkül. A 28th Mechanised Infantry Brigade "Cossacks" 4000 katonával, 71st Air force Wing "Vultures" 2000 katonával, 69th Armoured Brigade "Magma" 2000 katonával vett részt. A Battlefleet Koronus-ban megtalálható földi harc szimulációt használtuk. Maga rendszer jó, viszont nem árt mellé finom hangolás sok minden nem kivételezhető benne szabályrendszerileg, vagy rögtönözni kell, de kiindulási alapnak használható. 

Az első két kör (2x4 óra) igazából eredménytelenül telt. Az ellenfél beásva volt (Dig in) és az erőd miatt adtam nekik +10 armour-t így igazából sebezetlenek voltak odabent. Az erőd légvédelme pedig szinte teljesen blokkolta a csapat légierejét. Az első 8 óra után úriemberekhez méltóan tűzszünetet tartottak, hogy a csapatok pihenni tudjanak. Mivel a Magnus a város közepén helyezkedik el, így a civil lakosság is megérezte a harcokat.

Itt a parti elkezdett tervezgetni. Felmerültek különböző ötletek úgy mint:
  • Vágjuk el az energiaellátásukat - jeleztem hogy az erőd inkább a várost látja el mint fordítva
  • Mérgezzük meg a vízkészletet - gondoltatok a szűrőkre, és ciszternákra?
  • Nyomassunk be a vízcsöveken prométheumot és gyújtsuk be - inkább nem kommentáltam
  • Vágjuk el a kaja utánpótlást - mondtam hogy eltelt 8 óra ennyit túlélnek ha nincsenek is készletek, amúgy pedig alap hogy vannak
  • Sima ötlete hogy a föld alatti járatokon keresztültörjenek be az erődbe - nem ismerték és nem bíztak a helyiekben - teszem hozzá jogosan
  • A tech-pappal kinyitni a kapukat - de nem jutottak a közelébe
  • Éjjeli nindzsa akció a kapu berobbantásara kapitány személyes vezetésével - már az elején elbuktak
  • Roham a kapu ellen száz önkéntessel - aki túléli főhadnagy - aki nem az is csak poszt-humusz, végül nem lett belőle semmi
  • Teleportárioum felhasználásával hajmeresztő ötletek - makro ágyú lőszer beteleportálás és hasonlók
  • Fancsinak jött az ötlete hogy osszák ketté a gyalogos csapatokat és felváltva támadjanak hogy kifárasszák az ellenfeleket végül ebben maradtak.
Közben az űrben a Phonix Blazing harcba bocsátkozott a védelmi monitorokkal. A Stargazer Silent-et lelőtték és a bolygóba csapódott, míg a Magnificent Lynx-et elfoglalták.
Másnap támadni akartak viszont a zsoldosok sikeresen aktiválták a tartalékos bolygóvédelmi erőket, egy háromezer fős milíciát, akik hátba támadták a parti egységeit, így igazából a felváltva támadunk terv időben elcsúszott . A milíciát sikerül felszámolni pár kör alatt, és újra a Magnusnál folytatódott az adok (inkább csak) kapok, amikor visszavonták pihenni az egyességeiket, akkor pedig a zsoldosok ütöttek rajtuk a föld alatti járatokat kihasználva. 
Beásott Kiméra PTSZ
Elég szép veszteségeket szenvedtek amikor új ötletük támadt: beásták a tankjaikat és azzal szisztematikusan lőni kezdték az erődöt. A beásott tankokat a védők nem tudták sebezni, így sikerült rést törni falakon. Eközben hátul gyógyítgatták és pihentették az egységeket. Majd a dicsőséges kapitány személyesen vezényelt rohamot. Fél napnyi elkeseredett küzdelem alakult ki a résnél és részben az erődön belül, amíg a profi zsoldosok visszaszorították a reguláris egységeket. Itt már mindkét fél kezdte érezni a veszteségeket.

Itt hagytuk abba  a játékot. A harcrendszer csiszolásra szorul de legalább van valami amiből ki lehet indulni. A parti olyan alapvető lépéseket hagyott ki mint a kommunikáció blokkolása, és Celine Russ Lady-Govenor elfogása. Jelenlegi helyzet: félidőben döntetlen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése