2011. december 30., péntek

Kalandozások a Kiterjedésben 4. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Ádám(Quipper)
  • Ed Terry – Arch-Militant, Master of Ordnance. Játékos: István (Sima)
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-captain. Játékosa: Peet
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékosa: Fancsi
Dátum: 007.783M41
Térképek: Színes-szagos, gyakorlatias és általunk használt

Az előző kaland során ellátogattunk egy sivatagos bolygóra, a False Hope rendszerben. Látszólag semmi érdemleges nem volt a bolygón, csak homok, ám hosszas szemlélődés után kapitányunk úgy vélte, hogy az itt őshonos fura növényből, lehetne üzletet csinálni.


Reményektől telve pakoltunk fel egy jókora adagot magunknak a növényből, hogy kivizsgáltassuk, miféle trutymó ez. Ekkor találkoztunk, Xanatov Quenn-el, aki szívesen csatlakozott hozzánk, és biztosított arról, hogy az Istencsászár figyelő tekintete követi utunkat (főleg ha magunkkal visszük ebből a porfészekből).

Miután összeismerkedett a partival, elindultunk a siklónk felé, ám ekkor hirtelen több szállítóhajó tűnt fel az égen, és mikor földet értek, elkezdtek belőlük kipotyogni a káoszhívő kalózok. Egy kis tűzpárbaj után úgy gondoltuk, hogy a hősies rejtőzködést választjuk inkább, mint a taktikát. Be is vált, a kalózok elmentek, mi pedig visszatérhettünk a hajónkra a rakománnyal.
Lady Inquisitor Lienne Vaco

Footfallon sikerült nagy nehezen kielemeztetni a "trutyit" melyet az őslakók csillámpornak neveznek. Kiderült róla, hogy igen jól doppingszernek bizonyul, és érdemes rá, hogy egy kisebb telephelyet létesítsünk a begyűjtésére a bolygón.Nagyban megnöveli a fizikai állóképességet, igaz megrövidíti a várható élettartamot - egy bolymunkás számára ideális.
El is indultunk, hogy beszerezzük egy kutatóbrigádot. Sikerült is, bár nem a legjobb minőségben, és ledobtuk a szerencsétleneket a sivatag kellős közepébe.
Míg Port Wander-ben kutakodtunk, kapitányunk egy visszautasíthatatlan meghívást kapott Lady Inquistor Lienne Vaco-tól, aki tájékoztatta róla, hogy az előző kalandunkban nem egy inkvizítornak, hanem egy eretneknek segítettünk. Ramirez mentegetőzött, és végül sikerült épp bőrrel kikerülnie a hölgyemény karjai közül.

A Port Wander - Footfall útvonalon sikerült "zátonyra" futni a hipertérben, és ennek kijavítása hat hónapot vett ígénybe.

Miután kijavítottuk a hajónkat, tettünk egy felderítőutat a szomszédos gridben űrben, ám ott nem találtunk semmit. Ez el is vett tőlünk egy évet, és mire visszaértünk a kedves kis sivatagos bolygónkra, addigra az ott lévő kutatók némi (ember)veszteség árán azt a felfedezést tették, hogy a csillámpor, amit mi növénynek hittünk, az a bolygón őshonos százméteres homoki rájáknak az ikrái.
Homoki rája
Tanulmányozásképp felvittünk a hajóra egy homoki ráját (teleportárium ősi csodájának segítségével), ami sajnos a Footfall-ba tartó utunk alatt elpusztult, így további tanulmányozásra nem adott lehetőséget, ám csontváza jól mutatott a felsőbb szinteken, mint trófea. Footfallban bevásároltuk a csillámpor-kitermeléshez szükséges eszközöket és azokat is ledobtuk a bolygóra. A probléma az volt, hogy nem tudtunk megfelelően képzett zsoldosokat biztosítani a termelőegység védelmére és továbbra is tartani lehetett a kalóztámadásoktól. Egy másik probléma is felvetődött, mégpedig, hogy ki kellett találni miként adjuk el ezt a csillámport. Ramirez kapitány jó marketinget csinált a "terméknek" és sikerült teljesítményfokozóként a piacra dobni.

A játékülés befejeztével már csak a kalózok veszélye maradt, amit majd a következő találkozás során remélhetőleg orvosolni tudunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése