2011. december 14., szerda

Kalandozások 2.rész

Az újabb játékülés során végre belefoghatott csapatunk az első igazi kalandjába. Az előző találkozások során mindenki elfoglalta a maga helyét a hajón, melyet kapitányunk, a Koronus Kiterjedés felé fordított, hogy az Istencsászár hitét terjesztve, számunkra új világokba látogassunk el, és profitot termeljünk, a "céges hitelkártyánkra".

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Ádám(Quipper)
  • Ed Terry – Arch-Militant - Master of Ordnance. Játékos: István (Sima).
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-captain. játékosa:Peet.
Dátum: 057.781M41
Térképek: Színes-szagos, gyakorlatias és általunk használt

Elsőként kitérőt tettünk "A Templom"-hoz (The Temple), hogy a hajó legénysége, (már aki nem éppen az alsó szinten szerezte be napi sugárzás fejadagját) megcsodálhassa a körkörösen, mesterségesen elrendezett aszteroidákat. Kapitányunk szerint "jó szerencsét" hoz.
Ez után utunk egyenesen Footfallen-be vezetett. Az űrkikötő szívélyesen fogadott minket, még ki sem tettük a lábunkat, már két xeno kísérőnk is akadt (kroot zsoldosok), akik szívesen kalauzoltak minket. Persze bevetésre került a céges "hitelkártyánk" is, bár ezüstös csillogását sok helyen nem fogadták szívesen, így szinte semmi hasznosat sem sikerült beszereznünk.
A "shopingláz" közepette sikerült fél füllel elcsípnünk egy-egy "legendát" egy kincsestérképről, és egy szellemflottáról. (A közzétett hátterekben ezekről lehet bővebben olvasni) Természetesen kapitányunk figyelme azonnal a lehetséges profit irányába fordult, és úgy döntöttünk, utána nézünk ezeknek a mendemondáknak. Miután érdemi információkkal csak egy vén róka, Umbold kapitány szolgált nekünk, s az is kudarcba fulladt, hogy embereket béreljünk fel az expedícióra, úgy gondoltuk, hogy magunk indulunk a flotta, illetve a térkép keresésére. Legalább így nem csúszik be hiba...

Measured Response
A kikötőt elhagyva, újabb hipertérugrással érkeztünk meg a Corpse Fortune rendszerbe. A tökéletes ugrás miatt pont a kilépési ponton léptünk ki a hipertérből, ahol közös utunk első ellenségeibe botlottunk. Az itt rostokoló két kalózhajó a "Bounty of Scintilla", és a "Measured Response" (lásd Into the Storm) felhívta kedves figyelmünket, hogy ha nem pakoljuk át a drágán beszerzett rakományt, akkor bizony fenékbe durrantanak minket makró-ágyúikkal. Nos nekünk sem kellett több, felsírt a harckészültséget jelző sziréna.
Ramirez kapitány kiadta a parancsot, mi szerint, makro töltetekkel viszonozzuk a cseppet sem kedves ajánlatot. Darius a gépszellemhez imádkozott, Ed Terry (jómagam) megkapta a tűzparancsot. (A csatát most csak felületesen vázolom)
Bounty of Scintilla
A harc során sikerült úgy manővereznünk, hogy a két hajó egyszerre szinte soha nem tudott lőni minket, így külön-külön kaptuk szét őket. Először a Measured kapott kritikus találatot, mely során kénytelen volt az űrbe katapultálni egyik makrolövegét, majd pár szerencsés "Hit and Run" akcióval, és egy jól időzített össztűz segítségével, mozgás- és harcképtelenné tettük a Bounty of Scintillát. Ezek után már hajlandóak voltak kiegyezni egy döntetlennel is, ám ez a bölcs és nagyravágyó Ramireznek kevés volt, ezért egyességet kötött velük, hogy ezentúl a mi kötelékünkbe tartoznak, vagy vihetik mind két hajójukat a roncsmezőre, már ha túlélik...

Az űrcsata után ellátogattunk az űrdokkukba, hogy szemügyre vegyük, milyen más profitra is lehet szert tenni itt. Az űrállomás közvetlen kapcsolatba van a bolygóval egy ősi xeno orbitális liften keresztül, ahol lehetséges, hogy egy egész nép vár minket messiásként, nemesfémmel teli bányákkal. Vagy nem.

Vélemény a kaland után:


A játékülés végén úgy éreztem, egy ilyen hajóval, és fegyverekkel, nem jelent majd akadályt a további kalandok teljesítése. A világ hangulata nagyon "megfogott".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése