2011. december 6., kedd

Háttér - A kísértetflotta

A Kiterjedésben régóta pletykálnak egy szellemflottáról, melyet hol itt, hol ott láttak feltűnni az űrjárók. Mítikus ősöreg csatahajók, egy flotta ami végszükség esetén tűnik fel, őrült gépszellemek által uralt hajók, egy rakás ócskaság ami hipertérben hánykolódik. Megannyi mese és legenda.


Lássuk mi igaz ebből és mi nem:


Két millenniummal ezelőtt amikor Lord Golgenna Angevin meghódította az akkor még csak Calyx Kiterjedést, ádáz harcot vívott egy alávaló xeno fajjal - a yu'vath-al. A legyőzhetetlen birodalmi hadigépezet megtorpanás nélkül söpört végig a csillagrendszereken, írmagját is kiirtva ennek az alsóbbrendű fajnak. A hadjárat végeztével már csitultak a harcok, egyre több harcoló egység szabadult fel.
Közéjük tartozott a Katana flottacsoport is, ami a háború legelejétől kezdve kivette a részét a harcból. A vezérkar szárazdokkba küldte a flottát teljes nagyjavításra és újraszentelésre. 
A javítások hónapokat vettek igénybe, a legénység nagy részét mint szokás volt, áthelyezték más hajókra, feltöltötték velük az elesettek helyét.  Ekkor történt hogy egy jelentős yu'vath flotta rátalált a szárazdokkokra. A dokkot felügyelő magosok felmérték az ellenség erejét, és tisztában voltak hogy nem lesznek képesek megvédeni a hajókat. Segítségben nem reménykedhettek, így hogy ezek az ősi birodalmi csatahajók ne kerüljenek ellenséges kézre, az evakuálásuk mellett döntöttek. Viszont a legénység mellett a navigátorok is elhagyták a hajókat, így kétségessé vált megmentésük. 
A rendszerben az egyetlen működő- és warpképes hajó a Starweaver szállítóhajó volt, ami utánpótlást hozott a javítóműhelybe. A magosok egy ősi bonyolult rituáléval - több tucat tiltó rendelkezést és tabut áthágva - a Starweaver kogitátorára kötötték a flotta irányítását hogy így mentsék meg a biztos pusztulásból azokat. A rituálé sikerrel járt, a flotta a hipertér felé vette az irányt. 
A yu'vath flotta nem hagyhatta kicsúszni a hajókat a rendszerből ezért üldözőbe vette őket, viszont rövid tűzharc után a Katana harccsoport eltűnt a hipertérben. És azóta nem látta senki.

A csatát túlélő magosokat az Inkvizíció ügynökei vallatták ki, de így sem sikerült a flotta nyomára bukkanni.

Katana harccsoport
A flotta méretéről számtalan pletyka kering egyesek szerint csupán pár ütött-kopott ócskaság míg mások szerint több tucat cirkáló és kisegítő hajó, élükön az Achilles haragjával. Annyi bizonyos hogy a Flotta azóta is magas szintű titkosítás alatt tartja az eset jegyzőkönyveit.

Nemrégiben új pletyka kapott szárnyra Footfallen-ben; A Charybdis (Kharübdisz) teherhajó egy balszerencsés ugrás következtében megtalálta a flottát érintetlenül a Lelencvilágok közt (Foundling Worlds). Súlyos sérülésekkel tért vissza a kikötőbe, majd hevenyészett javítások után visszaindult a hajókért - azóta róla sincs hír. Egyesek azt pletykálják a Charybdis az Iniquity-i portyázók kezére került....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése