2012. június 28., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 29. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant, Master-at-Arms. Játékos: Sima  
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader/Legend of the Expanse, Lord-Captain. Játékos: Peet  
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi  
Dátum: 395.814 M41
Profit faktor: 85
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory (Turbulent-class Heavy fregatt), Angel of Hades (Secutor-class light-cruiser), Adria (Avanger-class grand cirkáló) [Felújítás alatt], Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship)Dawn of Man (Sword-class fregatt), Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider), Great Line (Universe-class Mass Conveyor), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser)

Folytattuk az előző kalandban megkezdett orákulum keresését. Az L8-as kvadránsban megtalálták a feltételezett hiperháló bejáratot rejtő világot, a Psi Leonist.
Slow Terror
A bolygóhoz közeledve feltűnt hogy nem őrizetlen, egy Retaliator osztályú Grand Crusier - Slow Terror - és két Infidel raider őrizte, egyértelműen Karrad Vall Farkasfalkájából. Az érzékelőkön a távolban feltűnt egy Shadowhunter osztályú elda raider is.




Shadowhunter
A flotta formációban közelebb nyomult, az ellenséges Infidelek torpedósortűzzel válaszoltak. A Greatest a Slow Terror-t támadta, amíg a többi hajó az Infidel raiderekkel kergetőzött. A Soul kilőtte az összes megmaradt torpedóját a Terror-ra, miközben vadászai lefoglalták a kísérőit. A Terror sem tétlenkedett, az ő vadászai viszont megsemmisítették a Greatest-et, csupán roncs marad belőle.
Hátul sikerült kilőni az egyik káosz raidert, a másik arrébb húzódott a sebeit nyalogatni. A Soul elhasználva minden fegyverét merészen megcsáklyázta a grand cruisert. Öldöklő küzdelem alakult ki, de uránlapátoló Jimmy és társai megtörték az ellenséget, így a grand crusier kapitulált.
Űrcsata a vége felé

Ekkor léptek közbe az eldák, egy Wraithship és két a korábban látott Shadowhunter raiderek közül. Az egyik raider elintézte az elmenekült káosz hajót, a másik és az elda cirkáló pedig a többi hajót vette célba. Rövid adok kapok után Ed a két fregatt összesített lövegével szétzúzta a cirkálót.
Ramirez kapitány a Great Line bombázórajaival és egy Hit&Run akcióval hatástalanította az egyik raidert. A másik látva a reménytelen helyzetet, elmenekült.

A Greatest roncsát a Great Line-ra rögzítették, majd leszálltak megkeresni a hiperháló bejáratát.
Azon a  félteken éjszaka volt, lefelé haladva villogó fényjelzést vettek észre. Sem Ed, sem a pilóta nem remekelt a kódokban, így végül Darius kereste ki egy adattárból - segélykérés volt. Egy völgyben szálltak le nem messze a segélykéréstől.
Káosz varázsló
Közelebb érve egy szabvány birodalmi reflektort találtak, ami ezeket a jeleket adta le egy barlangbejárat előtt. Pár nyom vezetett be, így azokat követték.
Bent az egyik nagyobb teremben pár tucat rabszolga mellett hét káosz-űrgárdistával néztek farkasszemet. A vezető káosz űrgárdista varázsló elmondta gonosz monológot majd...

Proximo (lfg.hu) a varázslóról:
Psy rating x 1k10 sebzés? Ez nem piskóta, még a szupertápos Ruyter dinasztia tagjainak is izzasztó lesz. Szinte biztosra vehető a Sors Pont égetés. Végre egy méltó ellenfél, aki talán két körig is bírja majd :) (hacsak el nem rontja a kezdeményezést).
Egy Chaos sorcerer mellé persze testőrök is kellenek...


Ed viszont lekezdeményezte a és szarrá lőtte.
A válaszcsapás sem váratott magára, a sortűz kiütötte Ramirez kapitányt. Xanatov közelharcba került az egyikkel. Darius fegyvere beragadt, de pár kör múlva észrevette a megszentelt gépolaját, és azzal megoldotta. Ed hathatós sorozatainak és Xanatov energiaöklének köszönhetően sikerült elintézni a maradék hat káosz gárdistát. Mivel harc közben Xanatov és Ramirez kapitány is elvesztette bal lábát, visszatértek a hajókra gyógyulni. Összeszedtek pár bionikus pótlást, meggyógyultak, és visszatértek a felszínre. Egyedül Xanatov Terminátorpáncélját nem tudták megjavítani. Közben hogy megkíméljék magukat a további fáradtságtól, orbitális pályáról lebombázták az egyetlen várost a felszínen.

Visszatérve a barlangba, tovább haladva megtalálták a hiperháló bejáratát, amit pár automata ágyúszervitor őrzött. Darius hatástalanította őket, a velük maradt katonák ezt őrizték ők pedig beléptek a hiperhálóba.
Az eldák járatai próbára tették az elméjüket, Ramirez kapitány egója többszörösére nőtt, szintúgy Darius éhsége a fém alkatrészek után. Meghatározhatatlan időnyi kóborlás után Ramirez kapitány ott hagyta a lemerült energiapáncélját, majd valamivel később sikerült kijutniuk a járatból, ahogy a legendákból kiszedett instrukciók mondták.
Dark Reaper

Egy végtelenbe nyúló mesterséges síkságra kerültek, szemben velük egy elda torony emelkedett. Nagyjából megfelelt annak amit vártak, így afelé indultak.
Nem sokat haladtak előre, amikor a torony védői tüzet nyitottak rájuk. Három Setét Kaszás (Dark Reaper) támadta őket nehézfegyvereikből. Az első sortűz után Xanatov újabb sorpontégetéssel a földre került, most a bionikus bal karja veszett el. Ramirez kapitány hősiesen nekifutott az ötszáz méterre levő toronynak, de őt is leterítette egy sorozat - újabb sorspontégetés. Ed megpróbált visszalőni de eredménytelenül. Végül mindannyian félhalott állapotban megpróbálták visszavonulni - Darius szerint ahonnan jöttek, arra vissza is tudnak menni. A kapitány haldokló testét a tech-pap kiber sólyma hozta utánuk.
Sikerült visszatérniük a járatba, viszont Darius megállapította hogy ez nem az a járat amin eddig jöttek. Úgy ahogy ellátták egymás sebeit, a kapitány pedig makacsul vissza akart menni, Xanatov pedig követte. A hülyeségük kifizetődő volt, az újabb sorozat megint a földre küldte őket, de sikerült visszavergődniük. Mivel esélytelennek látták a dolgot, inkább megpróbáltak kijutni a hiperhálóból.

Kis keresgélés után ki is jutottak az első kijáraton. Egy szigetre vagy félszigetre kerültek, amit édesvíz vett körbe, előttük pár kilométerre a víz túloldalán pedig emberi építésű város romjai terpeszkedtek.

Folytatás jövő csütörtökön innen, tutajépítéssel.

1 megjegyzés:

  1. Ha a Sorcerernek be lett volna kapcsolva a Preternatural Awareness, nem tudták volna megelőzni. Nem baj, majd kedves ura kínozza pár (száz) évig és utána feltámasztja :) Még akár újra fel is bukkanhat a történetben...

    VálaszTörlés