2012. június 14., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 27. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Aestaban Gazmati - Navigator, Warp-Guide. Játékos: Peet
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant/Manhunter, Master-at-Arms. Játékos: Sima 
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader/Legend of the Expanse, Lord-Captain. Játékos: Peet 
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi  
Dátum: 167.812 M41
Profit faktor: 86
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Adria (Avanger-class grand cirkáló) [Felújítás alatt], Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship)Dawn of Man (Sword-class fregatt), Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider), Great Line (Universe-class Mass Conveyor), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser)

Ramirez kapitány előző játékülésen Port Wanderben felbérelte a Halberd raj három Turbolent osztályú fregattját kísérőnek. A terv szerint a Great Line-al megkerüli a Bendőt blokkoló rejtélyes erőt, odaát a Kiterjedésben pedig csatlakozik a többi hajójához, majd a Flotta a segítségével megpróbálnak minél nagyobb kárt okozni a Footfallt blokád alatt tartó ork haderőben. Visszakapták  Dawn of Man-t az Adeptus Mechanicustól, igaz a legénységből szervitort csináltak, továbbá a hajót is itt-ott átalakították.

Misfortune erre a játékülésre is jutott, most egy kiborult pohár kóla tette "antikká" a csillagtérképet.



A Footfall rendszer szélén három ismert ugrópont található (Winterscale királysága, Lelencvilágok, és a Bendő felé). Ezek a pontok jelentik a rendszerbe való ki és belépés lehetőséget. Meg lehet őket kerülni, habár nehézkes. Minden ilyet pontot egy-egy ork flottilla tart ellenőrzés alatt, hogy a rendszer mélyén a fő haderő zavartalanul ostromolhassa Footfallt.
Hogy is néz ki egy ilyen ostrom? Javaslom az Edge of the Abyss 52. o Port Wander ostroma c. részt átfutni. Dióhéjban: évekig tartó adok kapok, inkább egymás kifárasztása, mint mint frontális támadás.

Nathaniel Horne
Ramirez navigátora a Great Line-on nem volt elemében, nem sikerült kikerülni az anomáliát, így a Bendőt blokkoló mezőbe érkeztek. A lassú teherhajó elkezdett átdöcögni, míg a gyorsabb fregattok előrehúztak.  Ezek a hajók csatlakoztak a többi egységhez Foulstonenál. Kijavították a sérüléseket, feltöltötték a Soult melta torpedókkal.

Felvették a kapcsolatot Nathaniel Horne admirálissal, a Battlefleet Koronus parancsnokával. Ő a Gryphon Mars osztályú csatacirkálóval és két Cobra osztályú torpedórombolóval vett részt a támadásban. Emellett a csapat hozott egy könnyűcirkálót, egy raidert, és öt fregattot.

Footfall Bendő felőli ugrópontját támadták, ez volt a legjobban őrzött. Az érkező hajók szétszóródva érték el a normál teret, a fregattok egy aknamezőbe érkeztek. 
Az orkoknak egy csatacirkálója, a Da Skullsmasha, három fregattja, hat ram shipje és egy rokja állomásozott itt.

Mivel nagy területen játszódott a csata ezért átköltöztünk a  szőnyegre és újraéltük tízéves énünket mint amikor legóztunk.


Magát a részletes csataleírást kihagyom, elég összetett volt, és már nem jegyeztük fel melyik körben mi történt.
Csata (kattints a képre)
A Gryphon nagyrészt a nóva ágyújával támadta a messzebbre levő hajókat, az ütegeivel és bombázóival pedig a közelebbi rok-ot. A raiderek körbe körbe jártak, az épp előttük levő célt lőve, a rokkal kezdve. A fregattok lassan de biztosan számolták fel az ellenséges hajókat. A könnyűcirkáló mindentől távol érkezett és rossz szögben, így nagyrészt menekült. A raiderek sikeres kritikus találatokkal kiiktatták az alig sérült Da Skullsmasha-t. A rok se húzta sokáig, energia nélkül maradt.
Az orkok szánalmasnak bizonyultak. A makroágyúik alig okoztak kárt, a torpedóikat lelőtték a védelmi rendszerek. Az egyetlen amiben nagy sikert tudtak elérni, a ramming (összeütközés) volt. A speciális hajóik 3D10+1D5+23-at sebeztek egy-egy ilyen ütközéssel. Ebből lejön a 20 körüli páncélzat a többi a hajó törzs pontja ami fregattnál 30-40, cirkálónál 60+. Illetve a fregattok aknarakók voltak, sikerült egyszer a Soult-t maguk után csalni egy aknamezőre.

Pár órányi in-game és out-game kergetőzés után megjött az erősítés az orkoknak: a Da Killkannon cirkáló, három ram ship és két fregatt. Az új hajók sem változtattak sokat a csata kimenetelén. Ezt a cirkálót is pillantok alatt szétkapták kritikusokkal. A ram shipek szépen kilyuggatták a Soult, és a Gryphon-t, és az Effect of Greatest  is súlyos sérülést szenvedett. Végül sikerült az utolsó ork hajókat is lelőni, így megtisztították az ugrópontot. Egy ork sem menekült el.
Horne admirális kelletlenül köszöntet mondott, majd elváltak útjaik. A hajók visszatértek Foulstoneba újratöltésre. A Soul-on útközben kisebb lázadás tört ki, de Xanatov lebeszélte őket róla.

A csapat 9 Profit Faktor nyert a kalanddal. Folytatás jövő csütörtökön Sima meséjével.

A játék legnagyobb beszólása:
Sima nézegeti fregattokat hogy lőjenek az ágyúk, mindig sokat vacillál a döntés előtt. Kérdezi:
- Mivel lőjek?
Mire Quipper: Nagyobb önbizalommal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése