2012. június 21., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 28. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader/Legend of the Expanse, Lord-Captain. Játékos: Peet  
  • Tolmus „Stubber” Arramnet - Void master, Chief Bosun. Játékos: auer
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi  
Dátum: 574.813 M41
Profit faktor: 95
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Adria (Avanger-class grand cirkáló) [Felújítás alatt], Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship)Dawn of Man (Sword-class fregatt), Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider), Great Line (Universe-class Mass Conveyor), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser)

Ezúttal Sima mesélt. Foulstone-ban helyreállítottuk a hajókat, elbocsátottuk a felbérelt három fregattot.
Ramirez kapitány meghívást kapott a Foulstone-i tech-papok vezetőjétől Magos Alistertől. A magos felkérte a kapitányt egy eltűnt felderítőhajó megtalálására, ami fontos információkat tartalmaz(hat). Ha mást nem, a vezetőt magos - Ferrocius holttestét hozzák vissza. A hajóval az L15 kvadránsban, az Alicentro rendszerben szakadt meg a kapcsolat.



Bevásároltunk ezt azt, majd útra keltünk. Ed külön útra vitte az Effect of Greatest-et, így két fregattal, a könnyűcirkálóval és a mass conveyor-ral keltünk útra.
Secutor-class light crusier
A rendszerbe gond nélkül megérkeztünk és megközelítettük a bolygót. Az űrállomás amin legutóbb jártunk még mindig itt volt. Négy fregatt és az Angel of Hades Secutor osztályú könnyűcirkáló őrizte.

Közelebb érve harcba bocsátkoztunk velünk - a két fregatt kombinált tűzerejével az első körben sikerült kritikusokkal kiiktatni az Angel of Hades-t. A bombázók és torpedók megstuccolták a többi hajót, nem sok eredménnyel. 
Viszont az állomás ágyúi is működésbe léptek és jelentős károkat okoztak az Emepror's Glory-nak. A kritikus találatok megsemmisítették a hajtóműveket, a teleportáriumot és a legénységi szállást, továbbá léket ütöttek a templomszentély falán. Itt döntött úgy a karakterem hogy az atomtöltekkel együtt átmegy a Dawn of Man-re.
A Sage of Soul torpedósortüzet indított az állomás ellen. Nagyon jól sikerült a lövés, mind a hat melta torpedó betalált, és felrobbantotta az állomás reaktorát. Az állomás pusztulásával a többi hajót uraló gépi intelligencia leállt és sodródó roncsokká váltak. Mint kiderült a keresett magos az állomáson lett volna, de mi a rövidebb utat választottuk. 
Űrcsata 2. köre
Most jól jöttek a Great Line 12 km-es törzsén elhelyezett űrdokk pilonok, sikerült az elfogott fregattokat és a Glory-t rögzíteni rajtuk majd kimenteni. Körbenézve a térképen a közeli SR-651-es bontóudvar [H14] tűnt ideális célpontnak. A Glory-ból hiányzó komponenseket pótoltuk az elfogott fregattokból, a maradékot pedig eladtuk. Kis alkudozás után 10 Profit Faktort sikerült bezsebelni. Helyreállítottuk a sérült hajókat, majd visszatértünk a könnyűcirkálóért.

Scythe-class Harvest ship
Nem voltunk egyedül, két hajó várt minket. Annyira nem voltak ismeretlenek - az egyik jelentősen hasonlított a Shawaldnál kilőtt nekron raider-re. A másik egy cirkáló osztályú hajó volt - nekünk háttal. Sikeresen szembefordult velünk, mi pedig feléje indultunk. A Soul Ramirez és Xantov parancsnoksága alatt bombázókötelékekkel kilőtte a kisebb nekron hajót. A cirkáló sem húzta sokkal tovább, sikerült elégséges mennyiségű kritikus sebzést begyűjtenie ahhoz hogy eltűnjön a színről. Mintát vettünk a nekron hajó roncsából és Darius alaposabban átvizsgálta a könnyűcirkálót. Valószínűleg ezt is megfertőzte az a nanotech, amivel mi is anno összeakadtunk. Vontatásra vettük a könnyűcirkálót és visszatértünk Foulstone-ba, ahol pár röpke év és kipofozzák. Közben Ed is visszaért a raiderrel és hozott egy Profit Faktort.

Innen visszavettem a mesélői szerepet. Egyrészt értesültek róla hogy a Bendőben kialakult hipertérvihar immár teljesen elzárta Kiterjedést az Impériumtól. 
Másrészt a nekron bolygók megtalálása egyre sürgetőbb kérdés, ezért kezdenek kifogyni a lehetőségekből. A hajó archívumában kutakodva Ramirez kapitány régi mentora Fra Nicolaas talált egy biztatónak tűnő nyomot. Pár évszázaddal ezelőtt Jugashvili kalóz-kalmárnak nem kedvezett a szerencse, egyre másra veszítette el az érdekeltségeit, hajóit. Végső lehetőségként egy orákulumot keresett fel hogy az segítse tanácsaival, ezeket a tanácsokat megfogadva ismét sikeres lett. Más persze máshogy ismeri a legendát - van aki szerint a végén szörnyű halált halt.
A dolog hátulütője hogy ez az orákulum az elda hiperhálóban van valahol. Viszont a jó hír hogy  Fra Nicolaas elég sok időt ölt a kutatómunkába, és sikerült használható tényeket összegeznie. Egyrészt a szükséges hiperháló bejárat a Lelencvilágok területén van valahol Iniquity közelében. Másrészt a legendákból leszűrt valóságtartalom alapján sikerült megtalálni az orákulumhoz vezető utat.

Ezen felbuzdulva el is indultak megkeresni a bolygót. A Foulstone rendszerből kifelé tartva viszont egy harci különítménybe botlottak - Calligos Winterscale-be és flottájába. Rövid szóváltás után kiderült hogy Foulstone immár a Trón Paktum védelmét élvezi, és a de Ruyter ház nem kívánt elem itt. Mivel nemigen tudtak más kikötőről ezért alkudozásba kezdtek hogy a továbbiakban is használhassák. A kezdeti 10 Profit faktoros ár felkúszott, és kibővült más lehetőségekkel végül 21 (!) Profit faktort fizettek a Trón Paktumhoz tartozó bolygók kereskedelmi és dokkolási jogaiért és folyamatos információáramlásért.
Kiderült két másik nagyobb szövetség létezik még: egyik az Aquilla Liga régi nemezisük Lady Chorda vezetésével, a másik pedig a Vega Konföderáció amit a Melou ház vezet és a Vega bolyvilág köré szerveződik.
Az információval kibővülve a Lelencvilágok felé vették az irányt.

Folytatás innen jövő csütörtökön.

Aktuális aranyköpés:
Winterscale: A Foulstone rendszer a minék nem jöhetnek tovább ide...
Ramirez: Jó-jó, de jár ide egy teherhajónk aki nem tud róla.
Winterscale: Nyugi visszafordítjuk nem fog bejönni.
Darius: Ő még nem ismeri a Janit... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése