2012. június 7., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 26. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
    • Aestaban Gazmati - Navigator, Warp-Guide. Játékos: Peet
    • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
    • Ed Terry - Arch-Militant/Manhunter, Master-at-Arms. Játékos: Sima
    • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi  
    Dátum: 053.811 M41
    Profit faktor: 80
    A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Adria (Avanger-class grand cirkáló) [Felújítás alatt], Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship)Dawn of Man (Sword-class fregatt) [Kölcsönadva az Adeptus Mechanicusnak 812 M41-ig], Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider), Great Line (Universe-class Mass Conveyor), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser)


    A legutóbbi kaland utána a  csapat elvergődött a Septa mélyűri automatizált javítóállomásig, ahol rendbe szedték leamortizált flottájukat. 
    Mivel Ramirez kapitány a Calixis szektorban ragadt, ezért Peet átvette Aestaban navigátor szerepét. Ramirez kapitány a háttérben persze cselekszik, megpróbál támogatást szerezni Footfall felmentésére több kevesebb sikerrel. Az Eklézsiából és a nemességből sikerült némi pénzt kicsikarni Footfall felszabadítására, így felfogadott három fregattot hogy megpróbáljon átjutni a Bendőn és csatlakozni a csapathoz.
    Addig is a flotta parancsnoka Darius Matteo főgépész lett a rangsor alapján.


    Játékunk Misfortune-el indult, ugyanis a mosógép ledobta a csövet, így úszott a fél lakás és az alsó szomszéd is. Szerencsére sikerült elhárítani, így Profit Faktor veszteség nem történt.

    A csapat a shawaldi segélykérés, és a Koponyák Fellegvárában talált Winterscale naplórészlet közt vacillált. A naplórészlet feltehetőleg egy eddig ismeretlen, de erőforrásokban gazadag világot jelöl.
    Darius úgy határozott, szigorúan felderítésre elnéznek a Shawald rendszerbe.

    Űrcsata (Kattints a képre)
    Shroud-class light crusier
    Az ugrás kiválóan sikerült, egy űregységre érkeztek az ugrópontot őrző xeno hajók mellé. Megpróbáltak kapcsolatot teremteni velük, persze sikertelenül. Az ellenfél egy könnyűcirkálója és raidere a hátuk mögött volt, így bőszen elkezdtek forogni, hogy befogják őket. Kis kergetőzés után sikerült kilőni a raidert, majd leszkennelték a könnyűcirkálót. Nem lettek sokkal okosabbak, így végrehajtottak Xanatov vezetésével egy Hit&Run akciót. A fedélzeten találtakból kiderült hogy nekron hajóval akaszkodtak össze. A következő sortűz súlyos károkat okozott a könnyűcirkálónak, így az egy szemvillanás alatt eltűnt.
    Úgy döntöttek ennyi elég a nekronokból és visszatértek a Septa állomásra kijavítani a hajókat.

    Emperor's Agony
    Új úti céljuk a Svard rendszer [B4] volt a naplórészlet alapján. A rendszer szélén egy Lunar osztályú cirkálóval találkoztak, az Empror's Agony-val, amin régi ismerősük Felroth Gelt inkvizítor utazott.
    Az inkvizítor átrendelte a csapatot a hajójára, és közölte velük hogy Lady Vaco inkvizítorért jött, aki a rendszerben vizsgálódott, de megszakadt vele a kapcsolat. Amennyiben segítenek neki, átengedi az itt rejlő erőforrásokat a csapatnak - és ez nem kérés.

    A Svard rendszer egy gázóriás holdjain megtelepedett birodalmi kolónia, működő gazdasággal és iparral. [Game Master's Kit kalandmodulja kicsit átírva]

    Tal szószóló
    Elsőnek a legkülső jégholdat, magát Svard-ot érték el. Rövid egyeztetés után sikerült kapcsolatba lépni Tal szószólóval és a Kristály tanáccsal. Elmondták hogy az utóbbi pár évben elkezdte átvenni az általuk csak Suttogónak nevezett entitás az emberek feletti uralmat, és sorra bukták el a holdakat. Már csak ez a legkülső hold mentes a Suttogó befolyása alól. Lady Vaco inkvizítor pár hónapja járt itt, a Némaság aszteroidára ment, viszont megszakadt vele a kapcsolat, és az egyik rendszerhajó látta az inkvizítor fregattját, a Trident-et roncsként sodródni. Tal szószóló adott melléjük ötszáz Bolygóvédelmi katonát hogy legyenek segítségükre.

    Első céljuk Némaság volt. Kis szikladarab egyetlen építménnyel, a Szent Tornyával, ami egy vallási, művészeti és tudásközpont szerepét tölti be.  A tornyot egy szoborpark övezi, ahol a félresikerült szobrokat gyűjtik. Miközben a parkban haladtak, a kőszobrok megmozdultak és rájuk támadtak. Ez csak kellemes ujjgyakorlat volt, gyorsan elintézték őket. Aesteban navigátor próbálta kideríteni mi állhat a háttérben, nem sok sikerrel.
    A toronyba a katonák nem követték őket, inkább csak kintről biztosították. Bent felfelé haladva a könyvtárban pár újabb szoborba és repkedő könyvekbe botlottak. Ezt leküzdve tovább nyomultak és elérték a legfelső szinten lévő kőfaragóműhelyt. Itt találtak egy kupac hullát az Istencsászár szobra előtt. Ed - ki tudja milyen indíttatásból - közelebb lopózott, persze a szobor megmozdult és rátámadt. Itt már kicsit megizzadtak, de sikerült darabokra szedni.
    Átkutatták a helyet de nem találták Vaco inkvizítornak nyomát.

    Void Wasp
    Mivel szorított az idő így kihagytuk Fogaskereket, a gyártó holdat. Egyből elkezdték a 23-as Létesítményt keresni, ami egy prométeum finomító állomás, és valószínűleg a Suttogók főhadiszállása. Sikerült is megtalálni a gázóriás mellett, így a csapat és Felroth Gelt hajója oda indult. Az állomást a Suttogók befolyása alatt álló rendszervédelmi hajók, és xeno Void Wasp-ok alkották. Ez utóbbiak kicsi fürge kristályszilánknak tűntek.

    Űrcsata
    Mind a képen jól látszik két soros védelmi vonalban álltak fel, elöl a xeno hajók, hátrébb a rendszerhajók. A terv az volt hogy az lelövik a védelmi hajókat, közel mennek az állomásra, és átszállnak rá, hogy megkeressék az inkvizítort.
    A tervük elég jól ment, sikerült áttörni az ellenséges hajók közt, és sorban robbantották fel őket. Ők is elszenvedtek pár találatot az Emperors' Agony pedig szépen gyűjtötte a kritikus sebzéseket. Az állomás is tüzelt rájuk, és mivel egy elég érzékeny finomítóállomás volt, nem kockáztathatták meg hogy visszalőnek.

    A csapat összegyűlt a Soul fedélzetén, és sikerült megcsáklyázni az állomást. A második hullám sikerrel járt, átverekedték magukat a védőkön, és megtalálták Lady Vacot az irányítóközpontban. Egyértelműen idegen befolyás alatt állt, próbált valamit magyarázni a csapatnak de a velük tartó inkvizíciós akolita Solomon Esthen - Darius régi ellenlábasa, tüzet nyitott rá, mondván halál az eretnekekre. Kisebb adok-kapok kezdődött, végül sikerült Solomont kiütni. Fogták őt és az immár megkötözött inkvizítort, és visszatértek a Soul-ra.

    Suttogó
    Miközben távolodni próbáltak az állomástól az gázóriásból kiemelkedett a Suttogó. Ez egy ősi yu'vath sötét energia szerkezet, amit a Birodalom elpusztítására terveztek kétezer éve. Első sortüze a már jócskán sérült Agony-t érte, illetve a Soul is kapott belőle. Felroth Gelt nem cécózott, rálőtt egy atomtöltetet. A Suttogó túlélte és tovább harcolt. Sikerült megpörkölni a Greatest-et, ami gyors menekülésbe fogott. A Soul kihasználta a gyengéjét hogy nem voltak elhárító lövegei, így bombázó rajokkal zaklatta. Kis forgolódás után sikerült ráállni a Suttogóra, ami közben ronccsá lőtte az Emperor's Agony-t. A kockák Felroth Geltnek kedveztek, így nem robbant fel a cirkálója. A Soul-on betöltötték a melta torpedókat és bíztak az Istencsászárban. A lövésük jól sikerült, és a torpedók porrá zúzták a Suttogót. Volt egy kis vita hogy mi legyen Felroth Geltel, végül is kimentették. Vaco inkvizítor a Suttogó halálával megszabadult az idegen befolyástól. Végül a két inkvizítort és cirkáló túlélő legénységét kitették Svardon.
    Az akciójuk 6 Profit Faktort eredményezett, egy újabb kereskedelem lehetőséget. Foulstone bolyvilága mentek hogy megjavítsák a hajójukat és feltöltsék a megfogyatkozott legénységet.

    Folytatás jövő csütörtökön. Ramirez kapitány közös akciót tervez a Birodalmi flottával a Footfall-i ork ostromgyűrű ellen. Epikus űrcsata van készülőben.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése