2012. május 31., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 25. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant/Manhunter, Master-at-Arms. Játékos: Sima
  • Tolmus „Stubber” Arramnet - Void master, Chief Bosun. Játékos: auer
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi  
Dátum: 945.809 M41
Profit faktor: 80
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Adria (Avanger-class grand cirkáló) [Felújítás alatt], Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship)Dawn of Man (Sword-class fregatt) [Kölcsönadva az Adeptus Mechanicusnak 812 M41-ig], Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider), Great Line (Universe-class Mass Conveyor), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser)

Peet vette át a mesélői szerepet. Mivel lassan kezd szorítani minket a határidő hogy találjuk meg a nekron világokat - már csak hét év meg az apró - ezért ennek láttunk neki. A játékra később értem mint a többiek, szóval amin nem voltam ott: Footfall, bevásárlás, fejvadászok, fejvadászat.
Ramirez kapitány a Great Line-al  családlátogatóba ment Malfira, és kiadta hogy keressük  a nekron bolygókat.



Stryxis
Mivel az eldák egy elég öreg faj ahhoz hogy korábbról is ismerjék őket, ezért első körben náluk próbálkoztunk. Ez persze közel sem ilyen könnyű a gyakorlatban. Felvettük a kapcsolatot a Cold Trade-el ismét. Az eldákról nem sok információval rendelkeztek ezen a téren, de elmondták hogy nemrég egy stryxis karaván haladt át Footfallon. A stryxis egy vándorkalmár nép, viszonylag békések, de az eldákat valamiért nagyon rühellik. A stryxisek próbáltak információt eladni az eldákról, de a Cold Trade nem volt rá vevő. Mivel ez tűnt az egyetlen nyomnak, így ezt követtük.

Janelle
A karaván nyolc hónapja járt itt, ahhoz hogy utol tudjuk érni őket, szükség volt egy olyan navigátorra aki képes a hipertérben nyomokat követni. Mivel a saját navigátoraink ehhez nem értettek, ezért felbéreltük Janellet, akinek ez volt a szakterülete. Az ő vezetésével a három hadihajónk elindult a stryxisek nyomába.

Utunk Winterscale királysága felé vezetett, első megállónk Lucin's Breath volt. Ez egy kopár, fagyos jégvilág, aminek a mélye nephiumot rejt (extra minőségű benzin) és ezt bányásszák.
Stryxis karaván
Körbeérdeklődtünk, jelezték hogy nemrég járt erre egy karaván. Janelle tovább követte a nyomát a Pogány Csillagok [Heathen Stars] közé. A vektorukat elemezve egyetlen lehetséges célpont jöhetett szóba, a Sarrator rendszer [E15]. Kis geller mező fluktuáció és pár rémálom után meg is érkeztünk. Ahogy befelé haladtunk, kiszúrtuk a stryxis karavánhajót, amit hat kisebb raider osztályú kalóz támadott.

Űrcsata - előtérben a kalózok
a stryxishajó körül,
háttérben a csapat flottája
Csatarendbe fejlődtünk, és támadásba lendültünk. A Sage of Soul  torpedói egyből megsemmisítettek egy kalózhajót, a Glory és Greatest  pedig közelharcba bocsátkozott velük. Kis kergetőzés után három hajójuk menekülőre fogta, az egyik hátramaradottnak pedig egy sortűz felrobbantotta hiperhajtóművét. Az ezt követő energiakisülés elintézte az egyik menekülő hajót. Az utolsó kalóz sem húzta sokkal tovább.

Láda
Miután lerendeztük őket, felvettük a kapcsolatot a stryxis hajóval. A stryxisek hajlottak az üzletre, így átszálltunk hozzájuk. A raktáruk egy hatalmas kacattára emlékezettett, sikerült ezt-azt összekaparni: egy éter pengét, pár éter gránátot és információt akartunk venni. Cserébe megkapták a roncsokat szóba kerültek Ed ivarsejtjei is, meg egy szívesség. Az üzletre áldomást ittunk, ami engem és Xanatovot kiütött, Darius és Ed még úgy ahogy egyben volt. Végül sikerült velük megegyezni. Kaelorról ők is csak annyit tudtak hogy egy mestervilág. Az eldákkal kapcsolatban már hasznosabbnak bizonyultak - elmondásuk szerint a mélyűrben tartózkodik már régóta egy elda cirkáló - érdemes náluk próbálkozni. A szívesség az volt hogy egy tömör faládát kaptunk, ezt dobjuk ki ott ahol az elda cirkáló van. (Egy démon volt bebörtönözve, de nem volt jelentősége a továbbiakban.)

Devastation-osztályú cirkáló
Elindultunk kifelé a rendszerből, itt viszont egy Devastation-osztályú cirkáló tűnt fel Karrad Vall flottájából, aki bosszút akart állni a kirabolt kincstárt. Leadtunk pár kölcsönös lövést ahogy közeledtünk egymáshoz, majd a cirkáló megcsáklyázta a Glory-t. A kölcsönös adok-kapok nekünk kedvezett, az első összecsapás után elfoglaltuk a hajójukat. Mivel ez egy káosz cirkáló, így csak kifosztottuk, majd szétlőttük ami megmaradt belőle.

Sikerült eljutni a mélyűri pontra ahol az eldáknak kellett lenniük. A tervünk az volt először megpróbálunk szép szóval beszélni velük, és csak utána lőjük szét őket.
Kis keresgélés után találkoztunk is egy Dragonshippel. Elmondásuk szerint a látnokuk már látta előre az érkezésünket, és minket vártak. Hajlandóak voltak az üzletre, így Ed, Xanatov és én átmentünk tárgyalni, Darius pedig a teleportáriumnál várt ránk ha rosszul sülnének el a dolgok.

Kaelor
Az elda hajón udvariasan egy hiperháló alagútba tessékeltek minket mondván Dor’Lothmor látnok a túloldalon vár ránk. Kis séta után ebben a fura közegben megérkeztünk egy másik hajóra(?). Az ablakon át láttuk a távolban Kaelor mestervilágát, egy gigantikus űrhajót. Az elda látnok tárgyalásba bocsátkozott Xanatovval.

Dor’Lothmor látnok
Ed óvatosan pislogott körbe majd (miután privátban tárgyalt a mesélővel) a fejével egy irányba biccentett nekem. Odanézve nem vettem észre semmit - elrontott próba - kérdeztem kódnyelven mi az. Azt válaszolta egy csapat elda akar ránk támadni*. Egyből reagáltunk, ő zárótűzzel kényszerítette fedezékbe őket. Ezt persze az eldák sem hagyták szó nélkül, így amit a padló díszítésnek néztünk azok platformokká váltak, amin kiemelkedtek az őrök - hat Wraithguard és egy boszorkánymester.

Wraithguard
Elsőre Ed-et vették célba, több-kevesebb sikerrel megszórták. Különleges fegyverük hatására arrébb is teleportálódott. A látnok odafent a pulpituson varázsolt egyet - ugyancsak Edre. Én felpörgettem a láncgéppuskát, és beleküldtem egy hosszú sorozatot, és a rakétahátizsákkal odarepültem hozzá. Persze az elda kipurcant, csupán a sors pontja mentette meg. Xanatov a lángszórójával pöfékelt, de az őrökön hatástalan volt. Ed elkezdte ritkítani az Wraithguard-okat, amíg én a magatehetetlen látnokot próbáltam elrabolni. A cél az volt hogy a rakétahátizsákkal a hiperhálóba repülök, viszont a kivitelezés már nem sikerült, így elkerültem a portált. Ed szépen gyűjtötte a sebzéseket, Xanatov engem fedezett. Kiszedtem az Ed-et támadó boszorkánymestert, majd mindannyian a hiperhálóba menekültünk Dor’Lothmor magatehetetlen testével. Ha elterveztük volna, akkor sem sikerült volna jobban.

Dragonship
Eközben odaát is történtek a dolgok - a három hajó legénysége zúgolódott hogy micsoda dolog eldákkal barátkozni, majd ennek hangot is adott támadás formájában. Darius kicsit elkésve ért a hídra, ahol példát statuált kivégezve az egyik főtisztet, majd látta hogy a helyzet menthetetlen, ezért folytatta a támadást. Itt kicsit abszurd volt hogy Xanatov a xeno barát öli az eldákat, míg Darius a xeno gyűlölő azért öl embert mert az eldára támad.

Az elda hajó torpedókkal támadta a Soul-t, a a mi hajóink visszalőttek, de a holoálca miatt nem túl nagy sikerrel. Az elda lance fegyverek is komoly sebeket okoztak a cirkálónknak. Közben visszatértünk az elda hajó fedélzetére. A Glory közelebb jött, és a teleportárium kimentett minket. Ed leordította a Soul tisztkarának a fejét hogy mertek fellázadni, majd átment a Greatest-re hogy a raidert irányítsa a továbbiakban.
Immáron játékosként ülve az ágyúk előtt bevittünk pár sikeres találatot a Dragonshipre. Az utánafordult a menekülni szándékozó Soul-nak és egy torpedósortűzzel kiiktatta. Itt volt egy kis szabályértelmezési hiba, szóval abban maradtunk épphogy túlélte. Vitatkoztunk megszórjuk-e az atomtöltetünkkel, majd inkább eltettük későbbre, mondván úgyis mögötte vagyunk nem tud mit tenni. Rossz ötlet volt. Az elda cirkáló kimondottan fordulékony, így vett egy 180°-os fordulatot és sz*rrá lőtte a Glory-t torpedókkal a Greatest-et pedig a lance fegyverével. Magyarán minden játékos sorspontot égetett hogy túléljük - ez egy vész hiperugrásként jelent meg.

Miután nem folyt elég elda vér, lementünk a fogdába és addig ütöttük és kínoztuk a látnokot amíg sikerült valamit kihúzni belőle. Megtudtuk Kaelor helyét, az O9-es kvadráns (ahol az a jel van). Ez követően búcsút vettünk tőle és megöltük. (Amúgy micsoda látnok, ha még ezt sem látta előre? ) Amennyi profit szereztünk a játékban, az el is ment a stryxisekkel kötött üzletre.

Miközben a javítást terveztük visszavettem a mesélői szerepet. Asztropatikus üzenet kapott a csapat, miszerint Footfall ostrom alatt áll. Egy ork hadiflotta jelent meg a rendszerben, Morgaash Kulgraz személyesen vezeti a  Da Wurldbreaka-t az űrállomások ellen. A rendszerbe vezető ugrópontokat pedig ork csapatok tartják ellenőrzés alatt. Ami rosszabb az orkok összehegesztettek valamit, ami miatt a Bendőn [Maw] átkelők hajók nem tudnak hipertérbe haladni, hanem egy hosszú útra kényszerülnek a normál térben.
Ez duplán vicces, mivel a Great Line és Ramirez kapitány a Bendő túloldalán ragadt, és a Line sebessége nem épp az eget veri.

Végül úgy döntöttek hogy a Septa javítóállomást veszik igénybe, és meglátják hogyan tovább.

Számomra az utóbbi idők legjobb kalandja volt játékosként, kiváló modul volt, én nagyon élveztem. Folytatás jövő csütörtökön.[Addig is szavazzatok jobboldalt. Kösz.]

* Ez volt a "mókás" fordulópontja a játéknak. Ed ugyanis már kicsit zizi, így fóbiája az hogy nem létező dolgokat lát. Mint például most.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése