2012. május 10., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 22. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant, Master-at-Arms. Játékos: Sima
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet
Dátum: 528.807 M41
Profit faktor: 86
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship)Dawn of Man (Sword-class fregatt), Great Line (Universe-class Mass Conveyor), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser) - szárazdokkban, Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider)

A csapat testvériesen megosztozott az előző kalandban talált kincseken - tehát aki kapja marja alapon. A Terminátor energiapáncélt Xanatov kapta, a Stitch páncélt és a liquid kardot Ed, a Meritech pisztolyt Darius, a pajzsot, null rodot, haj implantot meg pár apróságot Ramirez.
Daemonic Sword
Ed kockáztatott, és rácuppant a démoni kardra. Megpróbált utánaolvasni a Démonkódexben nem sok sikerrel (kis korrupció és őrület pont persze járt), majd kézbe fogta. Ez hiba volt.
Elvétette az Akaraterő próbát, majd a Possesion tesztet is, így egy Astral Spectre megszállta. Egyből kapott egy mutációt - megkapta az Unnatural Strength-et, ezt sikerült kidobni. Darius és Ramirez persze levette a dolgot egyből, rövid harcban elintézték Ed-et - azaz sorspontégetésre kényszerült. Bezárták, a gyors kupaktanács úgy döntött hogy túl értékes ahhoz hogy kivégezzék, ezért "csak" kipurgálták a démont. Ez a Dark Heresy-s Radicals Handbook-ból a "The Exorcised" Elite Advance csomagot jelentette és újabb -1 sors pontot. A Démonpengét kidobták a Furibundus rendszer napjába.
Elkezdték a stázistartályt vizsgálgatni, de mivel rajta volt az Inkvizíció jele inkább nem nyitották ki - jó pont fejében vissza akarták adni az Inkvizíciónak. A xeno szoborral nem tudtak mit kezdeni, betették a kapitány lakosztályába. [Játékon kívül sem tudták egyikről sem hogy micsoda.]



Footfallban bevásárolgattak, elintézték az aktuális fejvadászokat - ezúttal elda kalózokat, majd a Calixis szektor felé vették az irányt hogy leadják az Inkvizíciónak a stázistartályt.

Misericord
Gond nélkül elérték Scintillát, a Calixis szektor központját. Több milliárdos bolyvilág, hatalmas forgalom, űrbeli dokkok - egyszóval civilizáció. Befelé tartva találkoztak a híres-hírhedt Misericord teherhajóval - a hozzá kötött balszerencse nem biztos hogy légből kapott, már ahogy a továbbiak alakultak.

Egy űrdokkban helyet kapott az Emperor's Glory, javaslom ezt videót megtekinteni az űrdokkok mérete végett. 
Xanatov (Njk-ként) felvette a kapcsolatot az Inkvizícióval, de alig ült le a kommunikátor elé, sápadt arccal jelentette hogy az Inkvizíció azonnali hatállyal egy rohamcsapatot fog a hajóra küldeni. Mivel úgysem tudtak mit tenni, fogadták őket, tíz rohamosztagost fekete testpáncélban és Hector Maken vallatót. A vallató átnyújtott egy idézést Ramirez kapitánynak, ami az Ordo Xenos Várnagyától (Nagymester) Lord Inkvizítor Sericus Endymiontól érkezett, és azonnali kihallgatásra rendelte őt és főtisztjeit. Xanatov ismerte a Lord Inkvizítort hírből, ő a Világok Megtisztítója, több Exterminus is kapcsolódik a nevéhez, egy tapasztalt vén róka és híresen befolyás alak a Szektorban. Azt is mesélik róla hogy sosem alszik, és egy ködös történet szerint hősies helytállásával kivívta az űrgárdisták barátságát is.

Ambulon Hive (katt a képre)
Ed-et eldugták a hajó mélyén (mutációk, kiközösítő rúnák az arcán - jobb nem mutogatni), helyette Xanatov ment (Sima irányítása alatt) a kihallgatásra. A lefelé tartó út során megcsodálták Sibellus hatalmas bolyvárosát, és Ambulon-t amit épp rádokkol.
A Tricorn palota egyik privát dokkjában szálltak le, az őrség elkobozta a fegyvereiket és többször átvizsgálták őket, majd a Lord Inkvizítor elé kísérték. Pár udvarias kérdés után a lényegre tért: a csapat nemrég szigorúan titkos Inkvizíciós adatokhoz fért hozzá mégpedig a nekron bejegyzésekhez. Tudni akart ezzel kapcsolatban mindent ami a partival történt. Ők szépen be is számoltak mindenről, nem mertek hazudni. Cserébe annyi információt tudtak meg hogy egy a nekronok egy ősi faj, most ébredtek fel, és jelentős fenyegetéssel bírnak az Impérium számára. [Itt Km-ként elnéztem a dátumokat, szóval in-game a nekronok száz évvel előbb térnek magukhoz.]

Ekkor tértek rá a stáziskoporsó témára, amit az Inkvizítor rosszallással nézett hogy náluk volt, de mivel önszántukból visszaadták, kicsit enyhített a helyzeten. Itt megkérdezte nincs-e még valamijük, válaszul Ramirez kapitány leírta neki a xeno szobrot - mire az Inkvizítor elfehéredett. Amit eddig az irodája szobrainak hittek megmozdultak - az Adeptus Astartes fekete páncélos harcosai, akik rövid utasítást követően elteleportáltak. Tíz idegőrlő perc következett, majd visszatértek az űrgárdisták és jelentették "A szilánk biztosítva". Természetesen a Lord Inkvizítor sem ezt, sem a stáziskoporsót nem magyarázta meg - a karakterek érdekében.
A Lord Inkvizítor feladattal bízta meg Ramirez kapitányt - találják meg a nekron bolygót/bolygókat a Kiterjedésben. Valahol ott rejtőznek. Kaptak rá öt évet, de Ramirez kapitány sikerrel kialkudott további ötöt. Továbbá Lady Vaco és Felroth Gelt inkvizítoroknak teljes engedelmességgel tartoznak - itt kezdtek el csuklani. Próbáltak valami papírt, vagy felhatalmazást kérni, de nem kaptak anélkül kell boldogulniuk. Véget ért az audiencia és ép bőrrel távozhattak a Tricorn palotából - már ez is nagy szó.

Ramirez kapitány akart volna vásárolni Sibellus bolyban, de értésükre adták - az óra ketyeg, így visszatértek Footfallba.

Kicsit törpöltek a lehetséges bolygókon, tisztáztunk pár out-game információt. Használható információmorzsának egyelőre Csontos, Darius xeno-vadász ismerőse és az eldák tűntek, de egyik sem tűnt a legbiztosabbnak.
Mivel az előző kalandban kimentették Zacharie navigátort, ezért a nekron bolygókat félretették ideiglenesen, és a Katana harccsoport felkutatását tűzték ki célul.
A navigátor beszámolója alapján négy-hét hajó található a Deneb rendszerben [I8], köztük az Achilles haragja egy Armageddon osztályú csatacirkáló. Amikor évekkel ezelőtt ő odatévedt a Charybdis fedélzetén, a hajók tüzet nyitottak rájuk. Ha minden igaz, még mindig a Starweaver-re vannak kapcsolva, viszont a kis teherhajó Gépszelleme megőrült a folyamatos terhelés alatt, így mindenkit ellenségnek tekint. Magát a Starweaver-t nem látták, de volt nagyobb gondjuk is.

Kis tervezgetéssel arra jutottak, hogy ha a Starweaver-t kiiktatják, akkor meg tudják kaparintani a flottát. Azon túl hogy szétlövik, egyetlen megoldás kínálkozott - egy ősi technológia, egy Rendszertörő. Romboló és törlő programok összessége, ami akár egy bolyváros teljes kogitátorhálózatát ki tudja törölni. Viszont ez annyira ritka és tiltott, hogy maga  beszerzése sem lesz egyszerű.
Első körben a Footfall melletti Altar-Templum-Calixis-Ext-17-nél próbálkoztak. Szerencsére nem végezték ki őket eretnekségért, de mehettek vissza a Calixis szektorba, a Lathe kohóvilágokra érdeklődni.
A Lathe rendszerben már több sikerrel jártak. Választhattak - vagy beáldoznak 5 profit faktort és egy fregattjukat kölcsönadják az Adeptus Mechanicusnak három évre, vagy pedig levadásszák az eretnek Magos Vathek-et aki Footfallban bujkál. Vagy a Kiterjedésben.

Folytatás jövő csütörtökön innen.

5 megjegyzés:

  1. 5 profitfaktor és egy hajó vs Magos Vatek.... Hmmmm..... Ez kemény dilemma.
    A Misericord-os történetszálat én még csavartam volna kicsit. Igazán érdekes hajó, jó étvágyat hozzá ;)

    VálaszTörlés
  2. Karik hány xp-n járnak most?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 15-21000 xp közt elszórtan. Ki hányszor volt, írt-e előtörténet és hasonlók. A múlt heti játékon (leendő 23-as bejegyzés) lett meg az RT-nek a rank6.

      Törlés
  3. Legend of the Expanse Careert felvette? :D Már ha megvan hozzá a profitfaktor...

    VálaszTörlés
  4. Arra gyúr pont határán van valamilyen értelemben köv játékülésre meglesz neki sztem.

    VálaszTörlés