2012. május 17., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 23. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant, Master-at-Arms. Játékos: Sima
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-Captain. Játékos: Peet 
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi 
Dátum: 320.808 M41
Profit faktor: 86
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship)Dawn of Man (Sword-class fregatt), Great Line (Universe-class Mass Conveyor), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser), Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider)

Az előző kalandban a csapat eljutott odáig hogy egy Rendszertörőre van szükségük ahhoz hogy kiiktassák a Katana harccsoportot vezérlő őrült Gépszellemet. Hogy megszerezzék, ehhez pedig megpróbálták az eretnek Magos Vatheket levadászni. 
Közben a Footfalli Tech-szentély élére új magost került, aki szerint a Bendőn (Maw) áthaladó hajók hitperhajtóművét rontás éri, így kötelező újraszentelni őket. Sikerült lealkudni az átvizsgálási díjat, így "csak" 2 Profit Faktor vesztettek.
Wrath Umboldt
Footfallban elintézték a szokott bevásárlást, majd érdeklődni kezdtek Magos Vathek után. Egyetlen halvány nyomot találtak, miszerint Wrath Umboldt kalózkalmár hajóján lehet, mivel elég sok tech-pap mozog arra, ami nem normális. Wrath Umboldt egy vén tengeri róka, viszont nincs túl nagy szerencséje az üzletben, többet áll a hajója a Zarándok dokkban, mint amennyit kint van. 
Udvarias csevejre hívta át őt Ramirez kapitány. Pár semmitmondó kérdés után rátért Magos Vathekre, de Umboldt kapitány vagy nem tudott róla, vagy jól leplezte. Más információt viszont hajlandó volt eladni, kis alkudozást követően egy jó minőségű legénységi szállásért cserébe mesélt nekik a Processional of the Dammned-ről [N17]. Ez egy óriási roncsmező az Elátkozott Birtok (Accursed Demesne) Ellentétirány felőli részen. Számos náció hajóroncsai fellelhetőek, viszont ott élnek Roncsmentők is, akik nagyon nem örülnek túlságosan a kintről jötteknek. Emellett a roncsmezőt fura tér-idő torzulások tagolják. A csapat valamiért úgy vette le hogy ott rejtőzhet Magos Vathek, de aztán megértették hogy valószínűleg nem erről van szó. 
Gondolkodtak rajta hogy át kéne nézni Umboldt kapitány hajóját, de ehhez szükséges szakértelmekhez egyikük se nagyon értett. Az eladott alkatrészt a dinasztia emberei szerelték be - elég magas labda volt, de nem ütötték le. 
Próbáltak más irányból közelíteni. Magos Vathek kutatási területe a halál utáni élet, és a hipertér volt. Felvették a kapcsolatot a Cold Trade-el, a xeno eszközök feketepiacával. Megpróbálták megkenni a közvetítő brókert, hogy információt csikarjanak ki belőle, de nem jött össze. A Koponyák Fellegvárából szerzett hipertér érzékelő sisakot próbálták eladni hogy csapdába csalják a brókert, és/vagy Vatheket. Nehezen, de megértetek hogy a Cold Trade nem azért virágzik évszázadok óta mert ilyen pitiáner trükkökkel sarokba lehet őket szorítani.

Mivel ez sem jött össze, még egyszer érdeklődni kezdtek, de csak Umboldt kapitány neve merült fel újra. Megpróbálták megint kikérdezni, de továbbra sem találtak érdemi nyomot, hihető és racionális magyarázatokat adott. [Amúgy nem volt a hajóján a magos.]
Végül hagyták az egészet, elmentek a Lathe kohóvilágokba, kicsengették az öt Profit Faktort, és a Dawn of Man-t átadták három évre.
Visszatértek Footfallba, maguk mellé vették az  Effect of Greates-t,  és az immár kész Sage of Soul-t, és elindultak Zacharie navigátor útmutatásával a Deneb [I8] rendszerbe, ami Az Üst külső peremén található. A közelbe könnyedén elértek, majd megpróbáltak behatolni a warp viharba. Első próbálkozásukat nem koronázta siker, a vihar megrongálta a hajóikat. Második próbálkozásra sikerült bejutni a Deneb rendszerbe. 
Swiftnight
Kilépve a hipertérből megvizsgálták a szenzorokkal a környéket. Közvetlen előttük egy Viper-osztályú felderítő szlúp a Swiftnight tartózkodott, a távolban pedig négy "bipp".

Wrath Of Achilles
A Swiftnight megpróbált elmenekülni a flottilla elől nem sok sikerrel, így inkább csak közéjük keveredett. Pár makrotöltet eltalálta, de csak felületi sérüléseket okoztak. A Soul kibocsátotta a vadászait - itt tisztázódott hogy a vadászok nem tudnak hajót támadni, hiába gondolta Ramirez játékosa másképp. Itt kisebb vita keveredett a játékosok közt hogy mi a fenének üldözik ezt az egy szem raidert, amikor nem jelent fenyegetést. 
Starweaver
A vita közben egy új nap született a Glory és a Greatest közt, egy legendás nóva ágyú töltete robbant köztük, ami szépen leamortizálta mindkét hajót. Gyorsan belehúztak, és elindultak a négy távolabbi "bipp" felé, közelebb érve kibontakoztak a hajók és azonosították őket. Élükön a Wrath of Achilles Armageddon osztályú csatacirkáló, a Wind Of Light Falchion osztályú fregatt, az Ironstorm Tempest osztályú fregatt és a Starweaver az Orion osztályú klipper. 
A Glory közvetlenül az Achilles elé érkezett, leadott rá pár kósza lövést. A Starweaver a közelükben volt ekkor még, ez azért is fontos, ugyanis az terv eredetileg az volt hogy egy kisebb hajóval átszállnak rá, eljutnak a központi kogitátorig, és aktiválják a Rendszertörőt. Viszont a Starweaver inkább menekülőre fogta a dolgot. A Gépszelleme nem volt túl szerencsés, így a Glory-tól jócskán eltávolodott, de pont a hátrébb álló hajók elé ért. A Soul ráfordult és torpedókat küldött rá. A hat kilőtt töltetből kettőt lelőttek az elhárítólövegek, de négy betalált, ami ronccsá nyomorította a klippert. Mivel a többi hajó kiszabadult az uralma alól, így sikerült elérni a kívánt a cél. Végül a Rendszertörő megmaradt, igaz sokat fizettek érte.

Folytatás innen jövő csütörtökön. Szavazzatok jobb oldalt. Kösz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése