2012. május 24., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 24. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant/Manhunter, Master-at-Arms. Játékos: Sima
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader/Legend of the Expanse, Lord-Captain. Játékos: Peet 
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi  
Dátum: 096.809 M41
Profit faktor: 79
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory  (Turbulent-class Heavy fregatt), Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship)Dawn of Man (Sword-class fregatt) [Kölcsönadva az Adeptus Mechanicusnak 812 M41-ig], Great Line (Universe-class Mass Conveyor), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser), Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider)

Újabb közjátékkal kezdődött az ülés: A Bounty of Scintilla kifelé tartott a Foulstone rendszerből, a Silver Hero Sword-class fregatt kísérete alatt, mivel megnövekedett a rendszerben az eltűnt hajók száma az utóbbi időben.
A Wailing Wraith, egy Iniquityhez tartozó Pestilian könnyűcirkáló viszont lopakodó üzemmódban várt rájuk. Ez nem jött össze, a szenzorok egyből kiszúrták. A Hero első sortüze kiiktatta a torpedóvetőit, innentől a fregatt és a cirkáló egymás körül körözött, amíg a Bounty menekült. A Hero elért még pár szép találatot, de a cirkálón közben megjavították a torpedóvetőt, így eleresztett egy sorozatot a Bounty után. Ez elzúgott a semmibe, a teherhajó pedig az ugrópont szélén toporgott. A következő sorozat betalált, viszont tudott ugrani, így sérülten, de elmenekült.



Onnan folytattuk, ahol legutóbb abbamaradt: A játékosok a Deneb rendszerben hagyták a Sage of Soul-t és a Great Line-t, hogy kezdjék el helyrepofozni a Katana harccsoport hajóit, amíg ők beszerzik a készleteket és a szükséges harmincezer főnyi vázlegénységet. Footfallba mentek ahol kijavították az Emperor's Glory sérüléseit. Legénységet találtak, a fizetésre elégettek 2 Profit Faktort, de így sem sikerült megdobni a célszámot.
Továbbindultak Port Wanderbe, hogy ott keressenek legénységet. Pár navigátort fel tudtak bérelni a hajókra, viszont nem sikerült elég embert találni, így a Calixis szektorban található Malfi boly felé vették az irányt. Itt sikerült végre a szükséges létszámot összeszedni.
Viszont mivel egyetlen fregattal voltak, ennyi embert nem tudtak elvinni, így egy Footfallba tartó teherbárkára foglaltak nekik helyet. Ez hiba volt. Nem minden hajónak van olyan pöpec hiperhajtóműve mint az övükének, így hajó potom három év múlva fog majd  Footfallba érni az emberekkel. Mindegy, a hajókat addig meg is kell javítani, ráérünk gondolták. Visszatértek ők is Footfallba, maguk mellé vették az Effect of Greates-t amit megjavítottak közben, és visszatértek a Deneb rendszerbe. Itt a négy hajó legénységéből áthelyezték a szükséges létszámot a másik ötre hogy működésre bírják őket. Két hónap hegesztés és kopácsolás után megkockáztatták hogy kiviszik a flottillát. 

Mivel a rendszer egy hipertérviharban fekszik, a navigátornak minden ki- és belépésnél jócskán meg kell küzdenie a warp áramlataival. Kifelé ez most nem jött össze, az áramlatok szinte szétszakították a Glory-t, (38-ból 34 törzs pontot vesztett) épphogy sikerült kikecmeregni. A flottát első körben  Footfallba vitték.
A hajók javítása hosszú éveket vesz igénybe, de az ehhez szükséges szabad szárazdokkok csak korlátozott számban állnak rendelkezésre. Footfallban szereztek szárazdokkot a Wind of Light-nak, és az Ironstorm-nak. Megjavították a Glory-t, majd Port Wanderbe utaztak a többi hajóval. 

Larius Sans
Itt sikerült a Wrath of Achilles-t is szárazdokkba tenni, amikor a Ramirez kapitány meghívást kapott az állomás parancsnokától, Larius Sanstól. Eleget tettek a kérésének, felkeresték őt a Parancsnoki Bástyában. Larius parancsnok az Admiralitás egyik kommünikéjét tolta eléjük, miszerint a Battlefleet Calixis visszaköveteli magának az egykor állományukba tartozó hajókat. Kompenzációként hajlandó lett volna fizetni is - persze áron alul. Ramirez kapitány nemhiába dörzsölt üzletemberek leszármazottja, egyből rákérdezett hogy nem lehetne-e inkább egy másik hajót kapni cserébe. Az Admiralitás felajánlotta az egyik tartalék flottában levő hajójukat, az Adria Avanger-class grand cirkálót. A csapat persze egyből belement. Annyi apróság lemaradt, hogy ezt is helyre kell állítani, szóval egy-két évtized és az övüké. Eladták a Starweaver-t és visszatértek Footfallba.

Itt újra nekiálltak a nekron bolygók keresésének. Udvarias felkérést küldtek Calligos Winterscalenek egy megbeszélésre, amit ő nagy kegyesen elfogadott. Winterscale a Kiterjedés leggazdagabb, és legbefolyásosabb dinasztiájának a feje. Összemérték a micsodájukat Profit Faktorukat, persze Winterscalenek nagyobb volt. Udvariasan elbeszélgettek Winterscale Grand cirkálóján az Emperor's Vow-on, ahol Ramirez  kapitány körbeérdeklődött hogy a Winterscale Királyságában nem találkoztak-e nekronokkal. A nemleges válasz után elbúcsúztak.
Adria / Emperor's Vow
Tervezgették hogy visszamennek Somnium rendszerbe Chorda's Follyhoz körbenézni, de mivel Lady Chorda újjáépíti a helyet inkább kihagyták.

Előkotorták a Koponyák Fellegvárában szerzett warp-térképet, és azzal próbáltak meg okosodni, mivel valamelyikük felvetette hogy köze lehet a nekronokhoz. A térkép méretarányos a játékon használttal, valamilyen szögben ráforgatva fedik egymást a bolygók. A Cold Trade-el vették fel a kapcsolatot hogy lefordítsák. Itt Fancsinak volt annyi esze, hogy nem a teljes térképet tette eléjük, hanem csak a feliratokat. Megtudták hogy a feliratot elda rúnákkal írták. Sikerült megfejteni a feliratokat: Kaelor és Yngir (ez utóbbi kétszer szerepelt). Kaelor-ról annyit tudtak meg hogy egy elda mestervilág.
[Ha kérhetem a posztokban ne hozzátok szóba egyik out-game információt se, mert a játékosok IRL sem tudják mi mit jelent. Kösz]

Folytatás jövő csütörtökön, Peet meséjével. Szavazzatok jobb oldalt. Kösz.

2 megjegyzés:

  1. Ez a kérdezősködés a nagy házaknál (Winterscale/Chorda) a modul része, vagy csak a játékosok ötlete volt, hogy bekopogtatnak olyanokhoz, akik többet tudnak az ügyről?
    (Csak mert, az enyéim már mindkettőnél kihúzták a gyufát -Winterscale-nek egyszer nem fizettek útvámot, és elmenekültek előle, Chordának meg felrobbantották egy felderítőhajóját, ami abban a rendszerben koslatott, amit ők maguknak akartak befoglalni- és nem tudom hogy fognak hozzájutni ezekhez az infókhoz, ha mi is lejátszuk a modult)

    VálaszTörlés
  2. Jelen pillanatban nincs olyan hogy modul, rájuk van bízva hogy oldják meg. Az ő ötletük volt a "bekopogás". A következő modul (Peet meséje) fog arról szólni hogy az eldákhoz kopogunk be. A kérdés csak az hogy mivel :D
    Amúgy árulok el hatalmas titkot de nagyon nagyon kevesen tudnak bármi kézzelfoghatót a nekronokról.

    VálaszTörlés