2011. november 26., szombat

Kalandozások 1. rész

Hosszas szabály és világismertetés után végre sor került az első tényleges játékunkra. Mivel az idő szorított, kis rövid bemeséléssel talált egymásra a csapat.
Dátum: 001.781 M41.

Rogue Traderünk megörökölve a hajót  - amiről lelépett a profi tisztikar, és a tartalék tisztikar- elindult a Koronus kiterjedés felé, a harmadlagos és negyedleges legénység segítségével, csupán a navigátor és az asztropata volt a helyzet magaslatán. A hajó egy Turbulent osztályú fregatt (Battlefleet Koronus 27 o.), két makro-ágyúval és kevés hellyel még kevesebb energiával. Kis hajó, kis lehetőségek.
Emperor's Glory
Első megállójuk Port Wander hatalmas űrállomása volt, amit döcögve értek el kis műszaki hiba miatt.
Ugyanitt tartózkodott Darius aki képzésének befejeztével indult vissza a Kiterjedésbe. Ő magával vitte a mestermunkáját, egy Augustus típusú plazmakonvertert, amit bizonyos űrhajókban használnak. Megbízható darab az elmúlt két millenniumban nem volt szükséges ilyen egységet újra legyártani.
Ed ugyancsak az állomáson tartózkodott, ő munka után sóvárgott. Egy kisstílű gengszter - Kyrinov- bízta meg egy Augustus típusú plazmakonvertet megszerzésével, amiért ígérete szerint be tudja nyomni valamelyik hajó legénységébe.
Port Wander
A plazmakonventer ritka darab, másoknak is fájt rá a foga így pár low-level söpredék megpróbálta elvinni. Darius és két őre szépen elbántak velük. Ekkor ért oda Ed aki kifejtette szándékát a konverter irányában - habár megfelelő ellenértéket nem tudott felmutatni. Az időközben odaérkező Ramirez egy laza mozdulattal félretolta és kemény alkuba bocsátkozott, a végén kapott egy tech-papot és egy konvertert is. Majd megpróbálta a zsoldost is felbérelni. Itt keményebb alku alakult ki: először az alsó szintekre – védőruha nem kell, úgysem számít – majd a középső szintekre – védőruha ajánlott de a próbaidő alatt nem járt – végül pedig egy szerencsés dobás következtében a hídra kapott ajánlatot, mint a tüzértiszt.
Mivel sikerült két üres helyet betölteni és a hiányzó alkatrészt is megkapta, így a parti immáron kipróbálta magát a céges hitelkártyával – akarom mondani profit faktorral. Első próbatétel az áruk megkeresése volt ez leginkább a kalmár beállítottságú RT-nek ment, a fizetés (31-es PF) viszont már gondot okozott. Végül egy Star-Chart-ot, pár red-dot-ot és fire selectort sikerült beszerezniük.

Folyt köv…


3 megjegyzés:

  1. Két rövid kérdés:
    - miért épp ez a hajó? Auer választotta vagy a játékosok döntöttek mellette?
    - mi az a plazma-konverter?

    VálaszTörlés
  2. A kapitány - Peet választotta. Ár/érték arányban a legjobb a kategóriájában, főleg a páncélzata és a fegyverelhelyezései miatt.

    Plazmakonverter: alkatrész, közös pont amivel a játékosokat összehoztam, csak ennyi.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is fregatt van egyébként, egy Tűzvihar osztályú csatafregatt, meglehetősen jó harci hajónak felépítve. Én építettem a csapatomnak, de most, hogy már elértek dolgokat, van lehetőségük az átépítésére.

    VálaszTörlés