2012. július 12., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 31. rész

A kalandban résztvevő játékosok:
  • Darius Matteo - Explorator, Engineseer-Prime. Játékos: Quipper
  • Ed Terry - Arch-Militant, Master-at-Arms. Játékos: Sima  
  • Xanatov Queen - Missionary, Chief Chirurgeon. Játékos: Fancsi
Dátum: 436.821.M41
Profit faktor: 75
A Dinasztia flottája: Zászlóshajó - Emperor’s Glory (Turbulent-class Heavy fregatt), Angel of Hades (Secutor-class light-cruiser), Adria (Avanger-class grand cirkáló) [Felújítás alatt], Bounty of Scintilla (Loki-class Q-ship)Dawn of Man (Sword-class fregatt), Effect Of Greatest (Meritech Shrike-class raider), Great Line (Universe-class Mass Conveyor), Sage of Soul (Defiant-class light-cruiser)

Az előző kalandban sikerült kialkudni egy utat a Calixis szektorba, így a parti ott folytatta a kalandot, ahol az előzőt befejezte. Peet felvette magára a mesélői köntöst, és nagy ujjropogtatás közepette belevágott a mesébe. Nyilván beszámolóm nagyon rövid lenne, ha minden rendben ment volna... Lássuk mi is történt a haza vezető úton. 


A nyitókép teljesen idillire sikeredett. Mindenki azt csinálta a hajón, ami épp a szívéhez közel állt, így Darius teljes felügyelet mellett, de megfigyelhette a hajó archeotech hajtóművének a működését. Xanatov kedvenc hobbijának hódolt (nem, nem az elda kisfiúknak osztogatott cukorkát) és a biztonsági tisztekkel karöltve mutánsvadászatba kezdett, míg Ed Terry ökölharcban verte péppé az épp aktuális legénység bátrabb tagjait. Ramirez kapi... khm... Szóval Ramirez de Ruyter pedig a hajó egyik luxuskabinjában töltötte az időt bort szürcsölgetve és azon merengve, hogy szerzi vissza a flottáját.

Az idilli képet végül az a jól ismert piros villogó törte meg, ami ellenséges hajók jelenlétét jelezte. A legénység felbolydult, a hajó plazmahajtóműve visítva pörgött fel jelezve, hogy maximális sebességre kapcsoltak. A hatalmas felfordulás közepette pedig érkezett a megerősítés voxon keresztül, miszerint három ellenséges ork hajót érzékeltek a szenzorok. A vörös riasztás a partit is cselekvésre késztette. Ed Terry, lévén a kapitány testőre, Ramirez mellett akart lenni, ám a kapitány luxuskabinját számára szinte lehetetlen küldetés volt megtalálni a hajóba épített tenebro-maze miatt. Így elvetette az ötletet.
A következő "frappáns" ötlet az volt, hogy felmennek a hídra, és onnan segítenek a csatában, ám a partinak még mindig nem esett le, hogy ezen a hajón ők nem tisztek. Sikeres navigálás után megérkeztek a híd bejáratához, ami a vörös riadó miatt le volt zárva. Mivel nem igazán tudták, hogy mihez kezdjenek, így végül a tétlenséget elkerülve, a makroágyúk szenzoraihoz álltak be.

Pár percen belül el is kezdődött az ütközet, és eldördültek az első lövegek. Néhány körös adok-kapok után hajónk elszenvedte az első kritikus találatot. Egy Brute Ramship hatalmas döfőhegyével az oldalába fúródott. A transport burkolatát átszakította, és elkezdtek belőle orkok átpotyogni.  Eközben Dariusnak sikerült rákapcsolódni a kommunikációs rendszerre és kis hackerkedéssel elérni, hogy tudjanak a híddal kapcsolatot létesíteni. Xanatov megdobta élete legjobb charm próbáját,  így elárulták nekik, hol vannak a felszereléseik és felhatalmazták őket, hogy átvehetik. Persze a hajó labirintusában még a büfét is nehéz volt megtalálni, nemhogy az X-15b/23c raktárat, de Darius a helyzet magaslatán volt és sikeres navigáció próbákkal eljutottak a raktárba. Mindenki kisfiús mosollyal vette át felszerelését, majd a betörő ork erők ellen indultak.
Miközben a hajó folyosóin haladtak, újabb fényjelzésre lettek figyelmesek. Bambán néztek egymásra, hogy vajon mit is jelenthet (elrontott próbák sora), majd azt vették észre, hogy a legénység az űrruhák felé özönlik, meglehetősen nagy iramban. Ügyeletes hőseinknek is leesett, hogy azért mennek az űrruhákért, mert valószínűleg szükség lesz rá, így sebesen áttörtek a tömegen és ők is felöltötték magukra. Néhány percen belül az adott komponenst biztonsági okokból légtelenítették.Végül a partinak sikerült egy légzsilipen keresztül továbbhaladnia.

Squig
Közeledve a megszálló erőkhöz csatazaj ütötte meg a fülüket. Hatalmas taktikai érzékkel kitalálták, hogy valami könnyebben védhető pozíciót kell felvenni. Kis keresgélés után találtak egy szervizhidat, ahonnan csak két irányból tudják őket megtámadni és úgy döntöttek, hogy itt fogják bevárni az ork hordákat. Pár percen belül meg is jelentek az első zöldek, akiket a parti pár lövésváltás alatt semlegesített, ám a nagy része még csak ez után következett. A hatalmas, végeláthatatlan ork horda beözönlött a szervizhídra és óriási tűzpárbaj bontakozott ki. A csapat jól vette az akadályt (viszonylag) és pár sérüléstől eltekintve sikerült szétzavarni őket. Ám nem nyughattak, mivel tudták, hogy ha előröl támadtak, akkor valószínűleg nemsokára a hátuk mögött is lesznek, úgyhogy Ed Terry úgy döntött, előremegy felderíteni a helyzetet. Kis bóklászás után sikerült meglepnie egy portyázó squig csapatot és hősies csatában legyűrte őket. Újabb ork horda támadt a partira. Ezt már valamivel nehezebben gyűrték le, és a lőszerük is fogytán volt. Eközben a hajó újra megremegett, és hallatszott az adamantium csikorgása. Hamarosan kiderült, hogy egy makro ágyú sortűz majdnem teljesen szétszaggatta a bárkát, így nem túl sok esély maradt a túlélésre.

A csapat elkezdett ötletelni, hogy vajon egy siklóba ülve hagyják el a hajót vagy inkább válasszák a mentőkabint. Eközben a voxon keresztül a kapitány szólt a legénységhez, hogy minden rendben van, nyerésre állunk, ráadásul még egy ork hajót is elpusztítottunk (a háromból). Persze mindenki tudta, hogy nem ennyire rózsás a helyzet, így pár perc után újabb jelentés érkezett miszerint a hajót megcsáklyázták. A partinak nem volt ideje pihenni, pár embert összeszedtek és a behatolók ellen indultak. A betörő ork erők már sokkal nagyobb falatok voltak, így Xanatov elvesztve a maradék egy karját, és sorspontégetéssel földre került. De végül pár száz ember veszteséggel sikerül visszaverni őket. Ezután a hajón kisülések futottak végig, több komponens áram nélkül maradt. Darius, Xanatov és Ed úgy döntöttek, hogy jóból is megárt a sok, úgy gondolták, hogy felkeresik a kapitányt és mentőkabinnal elhagyják a hajót. Darius ismét kimagaslóan teljesített a navigációban, így a leszakadt vezetékek erdejében megtaláltuk Ramirez luxuslakosztályát közvetlenül a hídhoz közel. Az ajtót két katona őrizte, se ki se be alapon. A tárgyalás nem volt a parti erőssége, először Ednél szakadt el a cérna, és rojtosra lőtte a két őrt.

Miután megtalálták a kapitányt, Darius a gépházba ment, hogy segítse a hajó menekülését. Csakhamar rájött, hogy valami probléma van a hajó belső levegőkészletével, nagyon megnőtt a mérges gázok aránya. Ezeket már a szűrőrendszer nem tudja megszűrni, csak a hajón belül keringetni, tehát a túlélés esélye rövidesen a nullára csökkent. Az infót leadta a parti többi tagjának, majd Ramirez szólalt meg sokatmondó hümmögés után, hogy legjobb értesülései szerint az előző megállóhelyen sztáziskamrákat vettek fel a raktárba. A társaság azonnal elindult a raktár felé. Ott Darius beüzemelte a koporsókat, és mindenki kényelmesen belefeküdt. Természetesen előtte Ed behegesztette a raktár bejáratát, hogy más ne tudjon bejönni.

Hát amint olvashatjátok minden a terv szerint alakult és tökéletesen sikerült. Egy kihalt űrroncs közepén, sztáziskoporsókban sodródunk valószínűleg (legalábbis reméljük) a Calixis szektor felé. Folytatás innen jövő csütörtökön - mi is történt a Kiterjedésben eközben.

2 megjegyzés:

  1. Jó fordulatos történetvonal! Valódi űrben vagy hiperűrben sodródik a roncs? Kíváncsi vagyok mennyi idő telik el, amíg megtalálják őket. Vicces, ha több emberöltőnyi és csak az archeológus expedíció érkezése után jönnek rá, hogy amíg aludtak, addig a kereskedőházzal mik történtek ;)

    VálaszTörlés
  2. Normál űr (hiperűrben még ennyi esélyük sem lenne).

    A következő bejegyzés a pont ezt a hátteret fogja bemutatni, a parti két hét múlva tér vissza játékosként. Kicsit előbbre vagyunk a játékkal mint a bloggal, meg ez és a következő játékülés sorrendje fel lett cserélve.

    VálaszTörlés