2012. július 19., csütörtök

Kalandozások a Kiterjedésben 32. rész

Dátum: 014.824 M41

Rendhagyó játék következett, amíg a csapat úton volt visszafelé, addig sorsfordító események történtek a Koronus Kiterjedésben. Footfall ostroma, és az azt követő zűrzavar felborította a status quot a térségben, így a nagy Kalózkalmár házak kényszerű érdekszövetségekbe tömörültek.
Calligos Winterscale vezeti a Trón paktumot, két másik házzal együtt. Régi ellenlábasa Lady Chorda az Aquilla szövetség élén áll, ugyancsak két másik házzal maga mögött. A Melou és Hummel ház a Vega bolyvilág köré szerveződő Vega Konföderáció uralják egy harmadik házzal. Az utolsó, és legújabb nagy szövetség a Negyedik Konkordátum, aminek a de Ruyter ház is tagja három másik család mellett.



A de Ruyter ház vezetését Ramirez öccse, Benjamin de Ruyter, a Glory eddigi elsőtisztje vette át. Az eltelt években változott a családi flotta is. A Haditengerészet régóta ígért Adria grand crusier-ének helyreállítása befejeződött és megkapták. Az Effect of Greates használhatatlanná vált az utolsó csatában. Az eltelt években a Great Line és a Bounty of Scintilla elveszett. A fregattok a Negyedik Konkordátum világainál látnak el védelmi feladatokat, míg a két könnyűcirkáló és az újonnan beszerzett két raider pedig az Adriát kíséri.

A nekron aktivitás jelentősen megnőtt az utóbbi években a Lelencvilágok és a Boszorkányhamvak területén. Ez konkrétan azt jelenti hogy a környéken szinte az összes bolygót lerohanták és elpusztították a nekronok [Lásd Mesélői térkép, vörös körrel jelzett bolygók]. Mivel ez jelentős kihatással van a RT házak profitjára, ezért együttesen összefogtak és büntetőexpedíciót szerveztek a nekronok ellen.
Sikerült elérniük azt amit a partinak korábban nem, megtudták a bolygók helyét. Kis kenőpénz ide, kis kenőpénz oda, pár elfogott elda, kis kínvallatás és hasonló hagyományos módszerek meghozták az eredményt.
A nekronok a Lelencvilágok ellentétirány irány felőli területén, a Corpse Star nevű csillaghalmazban bújnak meg. A csapat által korábban talált csillagtérkép segítségével  rendelkeztek bevezető úttal is, így útjára indult a büntetőexpedíció. A felderítők jelentése alapján ismerték is a nekron holdbázisának helyét. Céljuk eltörölni ezt a bosszantó tényezőt - lássuk hogy sikerült:

Flotta:
A flotta (kattints a képre)
[Mivel sok egységről volt szó így is, és frakciókat egybe kellett vonni, ezért minimálisra csökkentettem a kísérő hajók (raider, fregatt) számát. Reálisan szemlélve biztos hogy abból is lett volna még jópár.]

Az első találkozás
A nekron flotta 3 Scythe-osztályú cirkálóból, 8 Jackal-osztályú fregattból, és 9 Dirge-osztályú raiderből állt. A kísérőhajók squadronba szerveződtek a könnyebb irányítás végett.

A két flotta egymással szemben állt fel. Az emberi hajók lassan araszolgattak a nekronok felé, a nekron kísérőhajók viszont kihasználták a nagy sebességüket, és egyből közvetlen közelbe kerültek. Az eleve tápos nekron értékeken a squadron összekapcsolt lövegei még jobban emeltek, így első körben szinte minden emberi hajó kritikust találatot kapott.
Ekkor lőtt vissza a parti. Több kísérőhajót sikerült kilőni, és a cirkálókat is jócskán megrongálták, egyiket sikerült is megsemmisíteni. A robbanás energiaörvénye több hajóban is kárt tett. A nekron kísérőhajók szépen a lomha cirkálók mögé fordultak és újra aratott a halál. A közelbe érő nekron cirkálók pedig a portáljaik felhasználásával megszálló csapatokat küldtek át, több hajónak ez adta meg a kegyelemdöfést.
Felrobbant az Implacable Flame Lady Chorda zászlóshajója becses személyével a fedélzeten. A Judgemenet ugyancsak kiesett a játszmából. Az Emperor's Wov, Wintersclae hajója űrroncs lett, de neki sikerült megmenekülnie. Az Ardor of Fire viszont megint csak felrobbant, így Lord Hummel - a de Ruyter ház régi riválisa - is kiesett a játékból. Az egyik Scythe bevetette a star pulse generátorát aminek az erőörvényei széttépték a Halbred I-et.
A frakciók itt döntöttek úgy hogy ez a csata nem nekik kedvez, így menekülőre fogták. Sikerült Winterscale-nek és Benjamin de Ruyternek is megmenekülnie. Ebben a röpke másfél órában az erőviszonyok újabb jelentős változáson estek át a Kiterjedésben. A büntetőhadjárat csúfos kudarcot vallott, viszont a két a túlélő kalmár szövetséget kötött.

Kis értekezés az űrcsatáról: A csata meglepően gyorsan véget ért. Arra jutottunk ha elég magas értékű ellenfelek lőnek egymásra (BS: 70+) mint ahogy itt is volt, akkor a kritikus találat előbb viszi el a másik hajót, minthogy elfogynának a törzs pontjai. Ezzel igazából a cirkálók és más nagyobb hajók feleslegesé válnak, hiszen egy fregatt két jó lövésből és egy Hit&Run akcióból képes kilőni őket. Valamilyen megerősítő kritikus rendszert érdemes bevezetni hogy ezt elkerüljük, ami nem függ a BS értékétől. Például d10 dobás a meglevő kritikus sebzések fölé, ha nem sikerül, nincs kritikus. Nagyon illúzióromboló amikor így hullanak el a cirkálók. A fenti csata két (!) kör volt a harmadikban már menekültek.
Természetesen a másik megoldás hogy nem emeljük az értékeket az egekbe. Viszont a könyvekben leírt 30-40-es Crew rating-et simán ütheti egy induló RT karakter. Továbbá egy ilyen alacsonyabb értékkel a cirkálók broadside fegyvereinek magas Strength-je (tűzgyorsasága) nem lesz kihasználható, mert egyszerűen nem tud az illető hajó elég sikerszintet összehozni.

Folytatás innen jövő csütörtökön, immár a karakterekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése