2011. november 26., szombat

Háttér II és komplikációk



A játékosok kezdeti lelkesedése kissé lelohadt így 3 fő (+km-re) redukálódott a társaság. Jelen állás szerint:
  • Darius Matteo – Explorator, Engineseeer-Prime. Játékos: Ádám (Quipper)
  • Ed Terry – Arch-Militant - Master of Ordnance. Játékos: István (Sima).
  • Ramirez de Ruyter - Rogue Trader, Lord-captain. játékosa: Peet.
  • Aestaban Gazmati – Navigátor, Carto-Artifex. NJK, Peet alkotása.
Esélyes hogy csatlakozik pár újabb játékos is a partihoz de ez még a távoli jövő zenéje.

Az új előtörténetek:


Aestaban Gazmati története

Egy navigátor élete sosem könnyű. Mindenki azt hiszi, hogy a homlokunkon terpeszkedő harmadik szem biztos megélhetést és jó keresetet biztosít minden körülmények között. Pedig ez egyáltalán nem igaz.
Sőt inkább átok ez sem mint áldás. Hiszen így nem csupán az anyagi világ ellenségeit kell szemmel tartania az Istencsászárt félőnek, hanem az Immatérium rémségeit is. Ráadásul ebben a mostani korban sok a navigátor és kevés a hajó mely megkockáztatná az átkelést a Warp rögös ösvényein. Hiába él valaki Port Wander folyosóin és csarnokain nem biztos, hogy az erre tévedő kereskedőknek pont rá lesz szüksége.

De ha még kilátásba kerülne is valami kecsegtető munkalehetőség a többi háromszeművel is meg kell harcolni, hisz mind magának akarja a legzsírosabb megbízatást. Hajlandóak lennének rásütni a másikra még az eretnekség bűnét is, csak azért, hogy míg a másik a máglyán leheli ki lelkét, ők elindulhassanak a végtelenbe.
Ha még nem találtad volna ki, igen ez az én életem. Aestaban vagyok, a láthatatlan utak ismerője, navigátor, azok közül is a jobbak közül. Megtalálom én az Astronomicon fényét még a legnagyobb viharban is, ettől nem kell félni.
De ennek ellenére soha nem volt könnyű dolgom, a tehetség mellyel születtem az Istencsászár adománya, eddigi megpróbáltatásokban gazdag életem a sors adománya. Hiába bújtam a legjobb térképeket, hiába árultam képességeimet a leghíresebb kalmároknak, hiába bizonyítottam már százszor is az inkvizíció megbízott ügynökei előtt, hogy ártatlan vagyok minden ellenem felhozott vádpontban.

Egyetlen ember bízott bennem Ramirez de Ruyter, aki maga is új jövevény volt az állomáson, nem törődött a hamis vádakkal, nem hallotta a sötétben elsuttogott pletykákat. Hanem felfogadott, hogy hajóján ha nem is iránymutató, de legalább Carto-Artifex, a térképek felelőse lehessek. Talán közrejátszott az is, hogy szolgálataimért olyan keveset kértem mint senki más. De eddig még nem bántam meg. Sőt elhatároztam, hogy innentől fogva naplót vezetek, ez lesz az első bejegyzés. Leírok benne minden fontos dolgot mely velem és a hajóval történik.

Így ha elvesznék is, vagy bekebelezne az Immatérium akkor is marad utánam valami ami bizonyítja ártatlanságomat.
 _______________________________________________________________________

Darius Matteo
 
Mélyen tisztelt de Ruyter főméltósága!
Kutatásaink összesítése előtt kötelességemnek érzem személyes véleményem megosztását: az alany foglalkoztatását múltjának ismeretében, és az esetleges jövőbeni bonyodalmak elkerülése érdekében nem ajánlom.
Mindettől függetlenül, természetesen az adatok objektivitása továbbra is megkérdőjelezhetetlen: az alany helyzetének felmérésekor személyes ellenszenvünk nem játszott szerepet, professzionális szolgáltatást nyújtunk. Keressen minket esetleges újabb alanyok esetén is!
A felderítési százalék relatív alacsony értékéért elnézést kérünk, bár az alany történetéből látható, hogy ennél magasabb érték elérhetetlen, a százaléknak megfelelő, szerződésben rögzített értéket levontuk a kutatási díj végösszegéből. Ugyanakkor a titkosítási záradékban meghatározott óvadékot megtartjuk, mivel a felderítés során tevékenységünk iránt érdeklődő személyek aktivitásának megfelelő szintre redukálása, majd ezen akciónk elfedése előre nem látható költségeket rótt csoportunkra.
Örök szolgálatkészséggel,
Malakai Tolmund

Kutató-főmester

Fehér Könyv Kutatómesterek
Alany neve: Darius Matteo
Szülei: ismeretlen személyek
Életkor: ~35 év
Múltja (felderítés teljessége: 60%):
Nagyjából 5 évesen egy egész bolygóra kiterjedő eldar támadás során elvesztette szüleit, majd ezután egy xeno-régész tudósnő (Scythia de Laankfar) magához vette, és magával vitte saját bolygójára.
Itt komoly képzésben volt része gyermekként, az akadémiai életre készítették fel.
Azonban mégsem kötelezte el magát az Academia mellett, huszonévesen a Koronus területekre utazott, hogy többet tudjon meg a xenokról, akiket nevelőanyja az általa is átélt borzasztó támadás óta csak könyvekből tanulmányozott. Itt ismerkedett meg egy xeno-vadász csapattal, akikkel pár évig együtt járta a Koronus területeket idegen fajokra vadászva.
Nagyjából egy évtizeddel ezelőtt aztán csúfos véget ért ez a kaland, amikor egy idegen bolygón ősi emberi technológiát fedeztek fel. A Darius által elvégzett vizsgálat valahogyan aktiválta az egyik eszközt, mire néhány órán belül xenok jelentek meg a bolygó körül. A támadást csak hárman élték túl: Darius, a Csontosnak becézett xeno-vadász és Solomon Esthlen, a pilóta. Solomon Darius archeo-technológia iránti túlzott kíváncsiságát okolta a támadás kiváltásáért, amelyben elvesztette menyasszonyát és fél szemét. A csapat feloszlott, Solomon egy inkvizítor szolgájaként talált új életcélt, Csontos pedig szabadúszóként próbál megélni. Darius visszatért de Laankfar bolygójára, ahol írt egy utolsó esszét a xenok és az ősi technológiák összefüggéseiről, majd a féléves munka után a Lathe rendszer felé vette az irányt, hogy többet tudjon meg a témáról.
Itt azonban az Adeptus Mechanicus, nem adtak neki válaszokat kérdéseire. Mindössze egyetlen személy állt hozzá barátságosan, az archeotechben jártas adeptus,Guilliman, aki egy év alatt meggyőzte, hogy csak a rend tagjaként kaphat választ kérdéseire. A következő 8 év tanulással, az Adeptus Mechanicus titkainak megértésével, és kiberimplantátumok beültetésével telt.

A vizsgálat alanya jelenleg egy szabadkalmár szolgálatát keresi, hogy visszatérhessen a Koronus szektorba, és folytathassa kutatásait.

3 megjegyzés:

  1. "szabadkalmár", mint fordítás? nem rossz ötlet...
    mi a "kalózkalmár" mellett tettük le a voksunkat, de ez is tetszik

    VálaszTörlés
  2. Többet is használunk még a kalmárfejdelem is előfordul (vagy maga az angol rt)

    VálaszTörlés
  3. Mi még egyet vettünk elő az egyik Kalózkalmár gyakran Kalózhercegnek hívatta magát, hozzá illett is ez a titulus ősi sinophiai nemesi család utolsó tagjaként :D

    VálaszTörlés